Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Obrázky na fóru

Napsal: Aelsorm
Dne: 10.11.2012 19:56
Kategorie: Návrhy k webu (2012 - 2014)
Zpět na fórum

Web šlape, jsem spokojen, ale uvítal bych zde následující:
-Odkazy ke stažení všech verzí filmů
-Možnost vkládat do popisků na fóru, jako je tento, obrázky
-Star Wars smajlíci, jako byli na CW (velice se mi zalíbily, jejich rodinka by se mohla o nějaké další rozrůst)
-Možnost mít Gif obrázky, které se hýbají
Dodatek: uživatelé by si mohli nastavit, že je chtějí skrýt (jejich animace)

To je asi tak vše, co mě teď napadá, byl bych rád, kdyby se úpravy postupem času objevily, i kdyby ne, tak děkuji za pozorné čtení a následnou odpověď , která bezpochyby bude následovat :))
Přidat komentář
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
10. Listopad 2012 - 19:57
Docela mne mrzí, že i když jsem to napsal normálně, zobrazilo se to v souvislém bloku, také by se mohlo zlepšit,
Děkuji

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
+1
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
10. Listopad 2012 - 20:12
Beru na vědomí a připisuji do seznamu. Co se ale týče těch gifů, ty se mi jednak nelíbí (opravdu to hodně ruší) a navíc je zde takový problém, že v podstatě ve všech částech webu je třeba ten avatar nějak překreslit - automaticky zmenšit, oříznout a tak. Čímž se animace ztratí, s tím se nedá nic dělat. Na clone-wars.cz to fungovalo jen na uživatelově profilu (a v Kantýně, ale tam to fungovalo v podstatě jen díky chybě). Jinak i tam se avatary všude překreslovaly.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
10. Listopad 2012 - 20:18
Jj děkuji, také se mi na CW líbilo, jak jste tam měli velký nadpis, tady už jen máte těžko zaregistrovatelný nadpísek...

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
+2
-1
Obrázek uživatele majkl.havrda
26-27
10. Listopad 2012 - 20:18
Tento web se mi moc líbí, zdá se mi krapet nepřehledný. Např.: chci si pustit nějaký díl Clone wars tak než se dopracuju ke spuštění videa je to trochu dlouhá né moc příjemná cesta.

Když si myslíš, že si všechno udělal, neptej se ostatních co vše si udělat měl.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele majkl.havrda
26-27
10. Listopad 2012 - 20:23
Jo a ten minulý web byl takový "zaoblený" a příjemnější tady vidím jen hrany a pár obrázků, ale je to můj názor lidem se to může líbit tak jak to je teď

Když si myslíš, že si všechno udělal, neptej se ostatních co vše si udělat měl.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
10. Listopad 2012 - 20:28
Tak starý web byl přímo zaměřený jen na Klonové války, tohle už je obecně Star Wars. Když se podíváš na starwars.com tak i tam musíš trochu klikat, než se dopracuješ třeba ke konkrétní epizodě TCW. To je holt daň za to, že toho zde máme (nebo budeme mít) mnohem víc.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
11. Listopad 2012 - 9:57
Taky by bylo fajn dodělat Postavy k filmům, nejen k TCW

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
0
-1
Obrázek uživatele ThinkDeep
11. Listopad 2012 - 11:11
Příkláním se k možnosti animovaného avataru ve formě .gif, a pokud to ruší mělo by to jít vypnout v nastavení přihlášeného uživatele.
Taky souhlasím s názorem, že je tento portál méně přehledný, ale snad se to časem zlepší, tento je dosti graficky přeplácaný, pokud "grafici/programatoři" chtějí dodám materiály o spravné tvorbě uživatelského rozhrani, zrovna v utery z toho píšu semestralní test :D

Dále, při zjištování jestli už vyšel nový díl, byla možnost časového odpočtu, pokud se nepletu, to bych tu taky uvítal, a to i s tím, že
by se to mohlo zobrazovat třeba už zde: odkaz »
aby uživatel nemusel klikat navíc.
kromě toho zde: odkaz »
bych přidal stejně jak je počet komentářů i počet odkazů na stažení videa a titulků, ať se nemusí zbytečně klikat jen abych se podíval.
U titulků by mohla byt i ikonka(dvě) indikujicí českou, případně anglickou vlaječkou, že jsou k dispozici české, resp. anglické titulky.
A hlavně pro příhlášené uživatele bych oddělal neustálé klikaní na "ano souhlasím..." když se chci dostat k odkazům na video (možnost zaškrknout někde v profilu) je to velmi rušivý element.

Vůbec mi příjde dosti nelogické, že potřebuji více kroků, abych se dostal k tomu samému co dříve, čekal bych 1-2 kroky max., ale 5?? god why?

Ale jinak, poklona tvůrcům za jejich snahy :)

P.S. abych nezapomněl, na staré verzi webu byly podpisy, tady jsou koukám zakázané, čím to? co musím udělat bych ho mělpřístupný?
Díky.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
11. Listopad 2012 - 12:55
Díky za konstruktivní kritiku. 1. Odpočet - to mi třeba na starém webu přišlo úplně zbytečné, jelikož i když epizoda vyjde, stejně se musí čekat až někdy do večera, než se objeví na internetu. Mělo by to význam, pokud by byla dostupná na vteřinu přesně dle odpočtu. 2. Přehlednost - na to si stěžuje více lidí, ale to je podle mě o zvyku. V podstatě je to velmi jednoduché, nejdřív si vybereš, co tě zajímá (oranžová tlačítka nad hlavičkou) a pak to ještě upřesníš (modré záložky pod hlavičkou). Nevím, jak snadněji to ještě udělat s ohledem na to, kolik toho zde v budoucnu budeme mít. 3. Klikání - zkoušel sis najít třeba nějakou epizodu na starwars.com? Nejdřív musíš kliknout na Learn more, pak Explore, pak The Clone Wars, pak vybrat sezónu, pak kliknout na epizodu a pak kliknout na About. To je 6 kroků. Zde stačí kliknout na Klonové války, pokud epizoda není mezi prvními pěti, pak na Epizody nebo na Další epizody na titulce, a pak už jen vybereš jakoukoliv epizodu chceš. To jsou 3 kroky. Víc zjednodušit to v rámci rozsahu webu nejde. 4. Vzhled - uznávám, je to možná trochu přeplácané, hlavně ta hlavička. To se ještě bude upravovat. Nemáme na to ale bohužel lidi, všichni jsou kodéři, redaktoři a správci, nemáme ani jednoho grafika. Skripta mi posílat nemusíš, ty si klidně seženu sám (a grafiku myslím budu mít ve třetím semestru), spíš můžeš zkusit něco nakreslit, to by nám pomohlo víc :-) 5. Přeskočení upozorňování - jo, to by šlo udělat, píšu si. 6. Počty odkazů - to by taky šlo udělat, píšu si. 7. Podpisy - chybka, zkus to teď. 8. Gify - to by bylo málo muziky za hodně peněz, náš systém s tím prostě nepočítá a musel bych se v tom hodně povrtat, a ještě k tomu to "vypínání" - no to už by tuplem byla šílenost. To bychom museli mít ke každému uživateli dva druhy obrázků a u každého vykreslování ošetřovat - resp. jaký avatar vždy vykreslit. Nehledě na to, že anonymní uživatelé to nemají kde nastavit, tudíž bychom museli vycházet z toho, že standardně by pohyblivé avatary byly vypnuté a individuálně by šly zapnout, a kolik lidí by tohle využilo a udělalo (kolik lidí by si toho vůbec všimlo)? Možná 5, 10? To teď zdaleka není prioritní. 9. Titulky - Na web nahráváme jen české titulky. V případě dabingu epizody to navíc oddělené je, stejně tak by to šlo i u titulků, ale jak říkám, nahráváme jen české. Snad jsem na nic nezapomněl :-)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
11. Listopad 2012 - 13:06
To pak tedy nevím, proč jste opouštěli starý web, když jste chtěli udělat nový, horší.
Ještě jsem zde nepostřehl jedinou znatelnou změnu k lepšímu.
Rozhodně byste se neměli řídit jinými weby při vytváření vlastního.
Je pravda, že je to tu velmi nepřehledné a když se kdokoliv chce někam dostat, ať už na komentáře, nebo odkazy, musí zbytečně doklikávat... Je to veliké mínus oproti původní stránce.

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
-7
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
11. Listopad 2012 - 13:40
Kritizuje se snadno, ale těžší je už připojit nějaké rady (jako první příspěvek v tomto vláknu, tam to bylo hezky vyjmenované). Tento web běží zatím krátkou dobu - a v průběhu se bude postupně dolaďovat, aby byl co nejvíce příjemnější, ale zároveň splňoval vše, co má. Kdyby to tu bylo zaměřeno pouze na TCW, tak by se vůbec nikam přecházet nemuselo, ale tady je zaměření na celé SW universum, tudíž je jasné, že tu bude víc věcí než na starém webu - a také méně přehledné.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+5
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
11. Listopad 2012 - 14:20
A víš, jak vypadaly první verze clone-wars.cz? Chápu, že když jsi u nás teprve dva měsíce, tak pamatuješ nejspíš jen tu nynější verzi, ale když jsem před dvěma roky na webu začínal, byl to v podstatě obyčejnej blog kterej neměl ani vlastní doménu. Na hlavní stránce se jen zobrazovalo 10 nejnovějších článků, které nebyly nijak formátované, a to bylo vše, nemělo to hlavu ani patu. O nějakých sekcích s postavami, lokacemi, osobnostmi či nějaké kantýně, galeriích, povídkách, videích, komiksech či čímkoliv jiném sis mohl jenom nechat zdát, v podstatě se jednalo jen o osobní stránky, na které občas Milda (zakladatel) vložil nějakej ten článek o nové epizodě, a to bylo všechno. Vzhled se úplně nedochoval, k dispozici je jen <a href="odkaz » rel="lightbox">TENTO</a> jeden obrázek (vlevo druhý vzhled, vpravo třetí, fotku prvního nemáme). Teprve až společnou pílí všech adminů, z nichž někteří přicházeli a zase odcházeli, jsme se za dva dlouhé roky dostali tam, kde jsme. Ale pak jsme si řekli - když už jsme zvládli Klonové války, co takhle udělat portál zaměřený na Star Wars v obecném měřítku? Tak jsme začali nanovo. Uvědom si, že to co tu všechno vidíš, je výsledek naší dvouměsíční práce, to, co bylo na clone-wars.cz je výsledek práce dvouleté. Je samozřejmé, že spousta věcí tu ještě chybí a bude trvat přinejmenším dalších několik měsíců, než to dotáhneme na takovou úroveň, jakou si představujeme. To je taky rozdíl oproti některým jiným stránkám - dnes je v módě si web objednat na zakázku a pak jen pracovat s něčím hotovým. My si děláme vše od naprostého základu, od úplně prvního nahrání základních souborů na FTP po kreslení a navrhování struktury webu přes kódování vlastních modulů a programování některých speciálních stránek (např. celá sekce "Zprávy" je ve skutečnosti jen jedna jediná stránka, jejíž výroba trvala skoro týden). A to všechno proto, že chceme do webu něco dát, ne jen stáhnout nějakej WordPress a tupě poklikat pár tlačítek, stáhnout vzhled a hotovo (neříkám, že nevycházíme z redakčního systému). Já sám třeba často celé hodiny kóduju něco, co ve výsledku nakonec využije třeba jen pár lidí, ale tak to prostě je. A klidně jsme mohli na webu dělat další 3 měsíce, ale místo toho jsme si řekli, že nemá cenu dělat něco v pár lidech, když můžeme portál spustit a poradit se s návštěvníky, co by chtěli a co by nechtěli. Od toho je taky u loga to kouzelné slovíčko "beta". Tohle je pouze první verze, kterou jsme z dobré vůle uveřejnili, abychom ukázali, jak to prozatím vypadá. Zatím si jenom stěžuješ, že nemůžeš mít avatar s hýbajícím se Cad Banem, což je naprosto irelevantní vzhledem k závažnosti jiných problémů, které se musí dořešit (zatím mám zapsaných asi 26 věcí, z nichž vyřešení jedné bude trvat v průměru tak 3 hodiny). V prvním příspěvku jsi popsal, co bys vylepšil, a toho si cením, spoustu z toho jsem si taky zapsal. Stejně tak některé ThinkDeepovi myšlenky schvaluji a budu se snažit návštěvníkům vyjít co nejvíce vstříc, ale všem se prostě nezavděčím nikdy, to nejde. Musíš tomu ale prostě dát čas a taky šanci. Tohle není komerční web. Všechno děláme ve svém volném čase a děláme to pro vás, prostě ale musíte být trpělivý.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+5
-1
Obrázek uživatele ThinkDeep
11. Listopad 2012 - 18:36
Jen tak pro zajimavost, co studuješ za školu(fakultu/obor)? jestli se smím zeptat. :-)

ad. 1) Ja jen, že se mi to líbílo, a věděl jsem kdy zhruba můžu očekávat další díl (uživatelé jsou hlava děravá), takhle jsem naprosto ztracenej a koukám několikrát denně jestli už, nebo ještě ne, nebo jestli nemaj nahodou v natáčení pauzu, nebo cokoliv.
ad. 2.,3.,4.) Tak jsem si to zkusil a máš pravdu, pro "zkušeného"(ktery to neni poprve jako já před tím než jsem napsal komentář) uživatele je asi stejně jednoduché dostat se na epizodu. Nicméně stejně si mýslím, že stara varianta s tím, že jsem pro stažení titulku, epizody nebo čehokoliv nemusel překreslovat celou stránku byla logičtější.

ad. 8) Dále uznávám, že kdyby s gifama byla velka dřina, taky bych se na to jako programator vys*al.
ad. 9) S těma titulkama jsem to myslel spíš tak jako s odkazama, že se tam zobrazí počet, ale vzhledem k tomu, že ve většině případů stačí jedny titulky tak místo jedničky, tam dat českou vlaječku, no jen takovej nápad, prostě jen indikátor, že už jsou k dispozici.

Oceňuju, žes vzal na vědomí alespoň některé připomínky a souhlasím s tím co jsi psal dole, že je dobré slyšet připomínky od uživatelů a tedy spustit betu (prototypovaní ;-) )
A aby to nebyla jen kritika tak musím pochválit "vylepšený" captcha, určitě pokrok od opisování kodu, nicméně nejlepší captcha je to, ktery tam vůbec není :-D (ja vím, ja vím, má to své opodstatnění)

Btw. teď s kámošem programujeme hru jako školní projekt, a dělám hlavně textury(no.. "dělám), až bude víc času třeba zkusím pro vás něco splácat.. protože mezi náma, to logo starwars je strašny

P.S. teď jsem si ještě vzpomněl.. někdo psal o smilicích a ty byli dobří, vím co si myslíš o velkým množství smiliků korespondující s inteligencí pisatele, ale já je rád :-D ( a řekl bych, že né vždy to plati)

P.P.S. zkusil jsem podpis, snad se pod příspěvkem zobrazi

+1
0
-1
Obrázek uživatele ThinkDeep
11. Listopad 2012 - 18:39
Nu podpis se sice zobrazil, ale na rozdíl od uživatelského panulu/profilu, se nezobrazil korektně, resp. nevzal html tagy :-(

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
11. Listopad 2012 - 19:29
Ad škola - studuju VUT v Brně, obor Informační technologie, jsem v prvním semestru. Nějaký druh grafiky je tam myslím od druháku, ale nějak extra jsem to nezkoumal.

Jinak pokud epizoda nevyšla, tak místo hodnocení tam je datum a čas, kdy vyjde. Časem to možná teda nahradím odpočtem, ale řekl bych, že zrovna tohle nespěchá.

Titulky - to už mi přijde logičtější spíš to číslo. Stejně je více druhů releasů.

Smajlíky určitě plánuju zprovoznit, to je zrovna jedna z věcí, která "je vidět" :-) Ale to taky snad nějakej ten týden počká.

V první řadě se musí dořešit nějaké technické věci, které sice uživatelé nevidí, ale jsou potřeba dodělat a doladit.

Jinak pokud něco nakreslíš, budu určitě rád. Když tak mi napiš PM, nebo na mail.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele ThinkDeep
12. Listopad 2012 - 12:44
Heleme se, kolega :-D myslel jsem si to.


(offtopic)
(xhorky21 ?)
Já už ve třeťáku :-/ ... jo ve druháku je sice IZG (zaklady grafiky) ale to ti v tomhle ohledu moc nepomůže, to tak až ve třeťáku ITU (tvorba uživatelského rozhrani)


Oukej Oukej, jak budeš mit čas, tak se jukni na ty podpisy aby, braly i html tagy

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
12. Listopad 2012 - 16:46
No on je to tak trochu účel, co tam proboha chceš nacpat, obrázek? :D

(jinak ano, xhorky21)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele ThinkDeep
12. Listopad 2012 - 20:32
No obrazek zrovna ne :D ale stacilo by to co bylo na starým portálu, tím myslím odkazy
<p><a href="nejaky_cool_url">lepsi text nez nepekny url</a></p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
12. Listopad 2012 - 19:22
Také se mi dříve líbily náhledy (na postavy/lokace/díly), které byly u postav, lokací a dílů.
Snad jste pochopili, popsal jsem to docela neohrabaně...

Náhledy totiž ohromně zlepší přehlednost.

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
0
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
12. Listopad 2012 - 21:55
Teď ti trochu nerozumím, myslíš ikony v seznamu? Ty tam jsou, viz http://clonewars.starwars.cz/tcw-postavy a http://clonewars.starwars.cz/tcw-lokace . Nebo myslíš ikony v epizodě? To je pravda, tam ještě nejsou, to se doladí. Nebo ještě něco jiného? :-)

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
11. Prosinec 2012 - 16:32
Také by jste mohli dát (je to maličkost) tlačítko "Odeslat" u soukromé zprávy dolu, většinou lidi skenují obrazovku očima ze shora dolů, tak by to bylo mnohem snazší a jednoduší, věřím, že vám to ani nezabere tolik času,
Díky moc

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
0
-1
Obrázek uživatele CadBane007
25-26
11. Prosinec 2012 - 16:40
chci se jen zeptat kdy se budou moci pridavat videa?

+1
0
-1