Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Povídky na téma SW

Napsal: Darth Shadow
Dne: 27.5.2014 12:38
Kategorie: Ostatní
Zpět na fórum

Zdravím,
moc rád čtu povídky, které zde píšete :D , a chtěl bych se pokusit o napsání své vlastní - mohli byste mi poradit jak postupujete při tvorbě vašich povídek (postavy, děj, místa atd.) ? Moc Vám děkuji za odpovědi.
Přidat komentář
Obrázek uživatele Exarkun
26-27
27. Květen 2014 - 19:51
Prvně si řeknu, kdo by postava měla být (tj. povolání, rasa, stáří...) a to by mělo být něčím zajímavé, aby to upoutalo, no a od toho se odvíjí, kde by se měla povídka odehrávat a když přijdeš na tohle, děj se dostaví sám ;)

Frankly, it is no honour to defeat you, Crado! Will is half the winning!

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
29. Květen 2014 - 10:01
Jednoznačné rady neexistují. Každému pomáhá něco jiného.
Já si například nejdříve rozmyslím hlavní postavu. Vzhled, vlastnosti, frakci. Snažím se si ji co nejpodrobněji představit a vžít se do ní. Poté si rozmyslím děj. Pár dní nad ním uvažuji. Nad hlavní zápletkou, hlavním smyslem. Teprve při samotném psaní už zacházím do detailů, které mnohokrát měním. Osobně jsem se také vždy snažil, aby děj zapadal do canonu. Děj jako takový nemusí být zrovna nejoriginálnější, když bude podán originální formou. Největší problém mi ovšem dělá název. Ten chci vždy mít nějaký originální, ale zároveň chci, aby vystihoval hlavní smysl příběhu.
Určitě si to po sobě ale několikrát přečti. Věř, že tak objevíš mnoho drobných chybek (na které tě ani Word neupozorní) nebo ještě mnohokrát pozměníš některé části.
To by bylo tak vše. Doufám, že jsem ti pomohl. Hodně štěstí...

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
29. Květen 2014 - 13:12
Postup je nasledovný:
1. veľa čítaj
2. čítaj ešte viac - aby si dokonale spoznal rôzne štýly písania, "vstrebal" novú slovnú zásobu, naučil sa kreativite písania a opticky sa naučil gramatiku
3. postupne sa pri čítaní orientuj na poviedky - znaky, rozsah, tvorba príbehu, postavy - pomôž si učebnicami (tie hrubé veci z papiera)
4. ponor sa do sveta SW - zaujímaj sa, uč sa - svety, príbehy, postoje,...
5. uvažuj o SW - prečo ťa SW baví, čo ťa zaujíma - inšpiruj sa
6. aplikuj vedomosti - zapisuj si nápady (papier, word, mobil/tablet na záchode,...) - príbeh, postavy,... všetko, čo ti zíde na um
7. utrieď si nápady, analyzuj svoj príbeh (silné a slabé stránky), rozviň a popíš postavy, prostredie
8. začni písať
9. poviedku píš pravidelne a každé ďalšie dopisovanie začni a zakonči prečítaním celej práce (nepíš poviedky dlhšie ako 200-300 strán, značne by si sa tým spomalil)
10. utrieď si čas - nechaj si dosť času na nápravu zameškanej školy a opravu známok

Spôsob kontroly:
Ak chceš zistiť, či má písanie zmysel - ak ti večer pred spaním "behajú" myšlienky niekde vo vzdialenej galaxii a popisujú nový príbeh, máš 50% práce hotovo - písanie by mohlo mať zmysel (ten podmieňovací spôsob je tam schválne)
Ďalších 50% však bude o dosť náročnejších... Veľa šťastia.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele AsuraCZech
29. Květen 2014 - 15:36
Hlavně se nenech odradit i pří případným neúspěch a pokračuj v psaní i dál když tě to bude bavit. Jako všechno i psaní chce čas a trénink který ti přinese zkušenosti. Nikdo hned nenapíše na první pokus Pána Prstenu :D.
A snaž se mít co nejmíň chyb ale nic si nedělej z gramatiky maniaků co dokážou z každý chybějící čárky udělat konec světa, pár takových mi malé kdysi znechutilo psaní.
EDIT: Píšu z mobilu omluvte případné chyby, dík.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Ondráš
23-24
30. Květen 2014 - 18:41
Já souhlasím s predsouJa... Já ještě k tomu doplním, že píšu první věc, která mě napadne, protože první pohled na věc bývá nejpřesnější a nejrealističtější (i když jsme ve světě SW ;-) ), a když mě něco poté napadne, tak si rozmyslím, co použiju, ale u mě prostě vede první myšlenka a vyjádření :-)
EDIT: Jo, a hodně štěstí při psaní! :-)

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ -Werich

+1
0
-1