Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Apríl 2013

Napsal: HorLukRos
Dne: 2.4.2013 9:19
Kategorie: Připomínky k webu (2012 - 2015)
Zpět na fórum

Rád bych poděkoval všem, kteří se včera úspěšně nechali nachytat na náš (nebo tentokrát spíše můj - že bude následující den apríl jsem si uvědomil až o 8 večer a nebyl už čas zasvětit jiné adminy) aprílový vtípek. Všichni, kteří ho prošvihli si ho mohou na dobu půl hodiny (nebo do vypnutí) zapnout skrze uživatelský panel (vpravo dole). Pokud by ho chtěl někdo zapnout na delší dobu, mohu mu poskytnout návod, ale je to komplikovanější. Rád bych každopádně nyní dodal pár věcí.

Zaprvé - to, co jste viděli, jak už ostatně někteří zjistili, byl Aurebesh - písmo používané ve Star Wars spolu s jazykem Basic. K vidění je ve spoustě počítačových her a myslím, že i ve filmech byl občas k zahlédnutí. Jako font jsem původně chtěl použít Aurek-Besh Narrow, nicméně nastal problém - tyto fonty obvykle nezvládají diakritiku. V případě, že chcete jen udělat nějaký nápis nebo tak něco, není to problém, prostě diakritiku nepoužijete, ale v případě aplikace fontu na všechny texty na webu už to problém byl. Proto jsem byl nucen vytvořit nový font, pojmenoval jsem ho Aurek-Besh Diacritic. V podstatě jsem jen vzal Narrow a nakopíroval jsem znak E i do É, Ě, Ë, S do Š, Ś a tak podobně, i spolu s metrikami znaku. Dále jsem smazal speciální for-fun znaky, jako Boba Fettovo logo, imperiální stíhačka a další, které obvykle byly ve fontu místo závorek. To bylo na web také nežádoucí.

Nehodlám font nikde publikovat, jelikož si nejsem jistý autorskými právy. Přeci jen se jedná jen o upravenou verzi Aurek-Besh Narrow. Každopádně si ho můžete stáhnout kliknutím sem, pokud chcete.

Doufám, že se vám vtípek líbil, a zase příští rok! :-)

Přidat komentář
Obrázek uživatele Karpagon
2. Duben 2013 - 9:55
Líbil se, za písmo děkuju. Byl to super nápad! :)

Meditovat o tom, já budu.

+1
+5
-1
Obrázek uživatele Komár
30-31
2. Duben 2013 - 12:35
když jsem včera přišel na tuto stránku myslel jsem že nás hekly Číňani, pak jsem se koukl pozorně a uvědomil si že je to písmo ze SW-světa

+1
+5
-1
Obrázek uživatele velitel Cody
26-27
2. Duben 2013 - 13:32
Vskutku geniální fórek, bohužel jsem se nenachytal, protože už je to třetí aprýl co sem tu zažil, ale aspoň sem se zasmál.
Tento aprýl se lišil od těch minulých dvou, v obou případech šlo o falešné články.
První byl o tom že je oficiálně potvrzené že čtvrtá sezóna nevyjde, tehdy sem se nachytal.
Druhý byl o tom že Ahsoku zabije Dooku.
Sem zvědavý co vymyslíte na příští rok, jen tak dál kluci. ;-)

dělám amatérské lego star wars animace - http://www.youtube.com/channel/UCNQsdJy7J9Bubpa0b79o2VA?feature=mhee

+1
+4
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
2. Duben 2013 - 16:55
Vážně, první co mě včera napadlo bylo, jak už tady někdo zmínil, že čínští soudruzi se nějakou záhadou dostali na zdejší stránky. Když mi konečně došlo, že to nejsou čínské znaky, začalo mi v hlavě svítat a pak sem se začala smát. Vážně dobrý vtípek, těším se na příští rok.

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Ringwil
27-28
2. Duben 2013 - 17:27
Já jsem byla šokovaná, když jsem to poprvé uviděla. Hned jsem poznala, co to je za písmo a říkala jsem si, jestli je to chyba nebo si z nás děláte srandu. Nedošlo mně, že je 1. dubna. Potom jsem už taky přišla na to, že je to vtípek. Každopádně jsem si říkala, že to není úplně špatný nápad to tady nechat. :)

Keep calm and use the Force.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Wrait
28-29
Wrait [Překladatel]
2. Duben 2013 - 18:52
Kouknul jsem se sem až někdy kolem sedmé večer... a věřte tomu nebo ne, byl to první a jediný aprílový žertík za celý den.
Nejdřív jsem koukal jako husa do láhve, pak jsem chvíli luštil a pak našel skryté tlačítko :)
Číst něco basikem sice není sranda, ale potěšilo mě to :D až na to, že mi to stále připomíná azbuku nebo cokoli jiného od latinky :)

I am the holder of the torch, lighting the way
I am the keeper of the flame, soldier of balance

+1
+5
-1
Obrázek uživatele Ringwil
27-28
2. Duben 2013 - 19:11
u mě to taky byl první žert za den. A taky poslední. Ale musím říct, že takhle dobrý vtip jsem ještě na apríla nezažila. Každopádně to vypadá dobře. Hlavně povídky by se takhle četly hodně jednoduše. :)

Keep calm and use the Force.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
2. Duben 2013 - 20:18
Perfektní vtípek! Navíc vizuálně velmi estetický :D

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+7
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
2. Duben 2013 - 20:20
Vždy když zapnu PC jdu nejdříve sem. Když jsem to viděl, myslel jsem si, že jsem při prohlížení star wars webů minulý den něco dodrbal, a proto je všechno v Aurebeshi. Vůbec mě ovšem nenapadlo, že je vlastně 1. dubna a je to aprílový vtip :D První, co jsem udělal, bylo, že jsem zapl google, vyhledal si abecedu a postupně jsem to tu luštil :D Asi po půl hodině jsem si teprve všiml, že dole je okýnko: vypnout aprílový vtípek :D Doufám, že příští rok bude vtip minimálně stejně povedený, jako letos :D Tohle se opravdu povedlo :D

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
+6
-1
Obrázek uživatele bariss offee
21-22
2. Duben 2013 - 20:25
nejlepší vtípek co jsem zažila!!!!! :P :)

Enemy in my enemy is my friend - Bo- Katan

+1
+6
-1
Obrázek uživatele Marka Ragnos
25-26
3. Duben 2013 - 16:37
A já si myslel, že po posledním Aprílu se už nepřekonáte :) Jsem rád, že sem se mýlil.

"The chains of the grave cannot hold a Dark Lord of the Sith…"

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
3. Duben 2013 - 19:25
Já jsem se lekla, že mi blbne počítač. To se povedlo! :D

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
+1
-1
Obrázek uživatele MachTomPo
24-25
6. Duben 2013 - 9:36
Lepší apríl snad být nemohl.
Přinutili jste mě abych se naučil Aurebesh. I když jsem našel to tlačítko na vypnutí po pár minutách, tak jsem se stejně snažil přeložit, co nejvíce to šlo.

http://starwars.com/play/online-activities/darth-maul-me/index.html

+1
+2
-1