Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Darth Sidious a jeho aura

Napsal: Evelynne Storm
Dne: 10.1.2013 20:32
Kategorie: Star Wars obecně
Zpět na fórum

Milí přátelé!
Protože se valná většina z Vás (a možná, že dokonce VŠICHNI) vyznáte ve Star Wars univerzu a jeho zákonitostech mnohem líp než já, potřebovala bych od Vás něco vysvětlit.
Bytosti citlivé na Sílu jsou schopné vycítit její nuance snad kdykoli a kdekoli. Vždyť od Jediů pořád slyšíme "cítím narušení v Síle", "cítím Temnou stranu", apod.
Jak je tedy možné, že se celý sbor mistrů Jedi vesele bratříčkuje s Palpatinem, aniž by jim cokoli bylo podezřelé? Vždyť pokud je Darth Sidious opravdu nejmocnejší temnou perzónou v galaxii, pak z něj ta Temná síla musí být cítit na kilometry daleko. Nebo snad ne?
Jsem si vědoma toho, že skalní fanoušek SW si nějaké odůvodnění hravě vymyslí (taky bych nějakou teorii splácala), ale spíš by mě zajímalo, jestli pro tohle existuje nějaké OFICIÁLNÍ vysvětlení.
Předem děkuji za odpovědi.
Zdraví Evelynne ;)
Přidat komentář
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
10. Leden 2013 - 21:02
Údajně by měl používat něco jako mind-trick, ale mnohem silnější a v mnohem větším rozsahu. Ale nevím jak se tomu oficiálně říká... ;)

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Mate
29-30
10. Leden 2013 - 21:23
Ak si všimneš tak v Epizode 3 Jediovia zvyknú spomínať tzv "zatmenie v Sile", ktoré narušuje ich schopnosť vnímať Silu. To vskutočnosti spôsobil Palpatine. A Palpatine bol tak mocný, že dokázal svoju moc a schopnosť nechať sa vycítiť v Sile skryť pred Jedi-mi, takže ho nevnímali ako citlivého na Silu.

"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Darth Nebiros
30-31
11. Leden 2013 - 0:30
Doufám že ti tohle stačí jako odpověď :)

Otec odcestoval na Chandrilu, aby syna umístil na jinou planetu v chommellském sektoru, kde měl dokončit školní projekt, a nepletl se do volební kampaně. Docílil však toho, že ho jeho syn na palubě lodi nejprve slovně, potom i fyzicky napadl. Cosinga pak Palpatinovi řekl, že ho měl už dávno raději nechat zabít, což v mladém Palpatinovi probudilo temnou stranu Síly. S její pomocí zavraždil svého otce i celou svou rodinu a posádku. Darth Plagueis pak tento incident zamaskoval jako nešťastnou náhodu a mladého Palpatina přijal za svého učedníka.
Vraždou své rodiny se Palpatine kvalifikoval do hodnosti sithského učedníka. Jeho citlivost na Sílu unikla Jediům a málem i Plagueisovi, neboť ji Palpadine dokázal před ostatními skrýt. Plagueis odhalil, že jeho žák bude mistrem přetvářky, klamu a mistrný manipulátor, proto mu vybral jméno Darth Sidious, což znamená zákeřný. Sidious byl učedníkem po mnoho dekád, ale není známo, kdy s učením započal. Plagueis ho učil v souladu s Darth Baneovou tradicí využívat temnou stranu Síly a bojovat s rudým světelným mečem. K tomu ho naučil ještě více manipulovat s okolím a vyjednávat.

"I'm sorry, I'm having trouble hearing you. I'm getting a lot of bullshit on this line" - Commander Shepard

+1
+7
-1
Obrázek uživatele Darth Mirek
24-25
11. Leden 2013 - 13:43
Máš pravdu že Palpatine je jeden z nejmocnějších a tu moc využil k zamaskování sebe sama v Síle, toť officiální vysvětlení.

Don't ask, if you don't care.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
11. Leden 2013 - 15:37
Každý Jedi, Sith nebo prostě někdo kdo je aspoň trochu zručný v používání Síly má i schopnost to zamaskovat, někde jsem četla o Jediovi, který díky tomu infiltroval Sithskou akademii,ale nevzpomenu si na jméno. Ta schopnost má tuším i jméno zkusím zjistit jaký.
EDIT: Tak ne jen někteří a Palpatin byl asi nejznámější, jmenuje se to Force stealth.

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Darth Nebiros
30-31
11. Leden 2013 - 16:22
To si nemyslím že by mohl kdokoliv citlivý na Sílu to zamaskovat. Kdyby tomu tak bylo, tak by Operace Knightfall ani nevznikla, protože by se každý zamaskoval a Imperátor by pak musel sáhnout po Zlatých stránkách, aby přeživší Jedie vůbec našel a vystopoval :D

"I'm sorry, I'm having trouble hearing you. I'm getting a lot of bullshit on this line" - Commander Shepard

+1
+2
-1
Obrázek uživatele sith
23-24
11. Leden 2013 - 16:43
Sidious je prostě borec
smiř se s tím :-D

Fight for the win!!!

+1
0
-1
Obrázek uživatele MaxViper
40-41
11. Leden 2013 - 18:36
Temnou stranu vidět, těžké je! - Yoda

Vergere 50 let skrývala svou přítomnost v Síle, když žila mezi Yuuzhan Vongy, aby si jí nevšimli yammoskové a hlavně voxyni. Svoji metodu později vysvětlovala Luckovi tak, že se v Síle dělá maličkou a ještě menší až byla velká jako atom.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Mirek
24-25
11. Leden 2013 - 19:09
Ano, mocnější v Síle se tak dokázali zamaskovat. Ale v době kdy žila mezi Vongy ještě voxyni neexistovali a naučila to ne Luka ale Cighal

Don't ask, if you don't care.

+1
0
-1
Obrázek uživatele MaxViper
40-41
11. Leden 2013 - 19:53
To není pravda. Je to přesně opačně. Vergere byla s Vongy dokud s Jacenem netekli z Vuuzhan'taru ukradenou lodí Noma Anora. A to bylo po akci u Myrkru kde mladí Jediové pozabíjeli voxiny a hlavně jejich královnu. Vergera Jacenovi se zabitím královny pomohla. Tsavog Lah měl ale ještě pár voxinů mimo světoloď. Vzal si sebou na bitvu u Ebaqu 9, když chtěl na základně chytit přítomné Jedie (Jaijna, Tesar, Lowi + Jacen, který dorazil dodatečně) Vergere vlétla A-wingem do šachty a výbuch vysál vzuch ze všech šachet a tím pozabíjela Vongy a zachránila mladé Jedie. Vergere s Jacenem doletěli k Mon Calamary. Vergere pak byla nějaký čas pod zámkem tajné služby a Luck s ní chodil rozmlouvat.
EDIT: není to opačně, blbě jsem si přečetl tvůj příspěvek. Vergere učila Cilgal pomocí síly upravovat slzy k léčebným účelům.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Padmé
29-30
13. Leden 2013 - 19:30
Jsou 2 podobný schopností.
1. zamaskování strany (uživatel maskuje jsou stranu - Jedi x Sith)
2. zamaskování síly (uživatel maskuje kompletně svou citlivost v síle.
ale uměli to jen ti nejsilnější. ale třeba je pro mě záhada že to skryl i před takovým Anakinem ;)

'Are you an angel?'

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Aelsorm
27-28
19. Leden 2013 - 11:11
Anakin v tu dobu neovládl celý svůj potenciál, vlastně jej nikdy nedosáhl, pokud je mi dobře známo

Míra urážek poukazuje na míru inteligence

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
18. Leden 2013 - 22:01
děkuji za odpovědi! :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
0
-1