Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Dotaz na hyperpohon

Napsal: Engineer Of KDY
Dne: 22.6.2013 13:18
Kategorie: Star Wars obecně
Zpět na fórum

Ahoj lidi, prosím vás, nevíte někdo, jak rychlý je hyperpohon (class 1)?
Přidat komentář
Obrázek uživatele Darth Nebiros
30-31
22. Červen 2013 - 14:01
Rychlost světla - 299 792 458 metrů za sekundu (1 079 252 848,8 km/h). V SW Myslím párkrát padla i hláška připrav/te se na rychlost světla takže tolik. Kdybych se spletl, tak mě někdo opravte. :)
EDIT: Hledal jsem přesnou rychlost class 1 hyperpohonu, ale nenašel jsem nic. Vím jen to že je rychlejší než rychlost světla ( Čím je nižší třída hyperpohonu tím je rychlejší ).

"I'm sorry, I'm having trouble hearing you. I'm getting a lot of bullshit on this line" - Commander Shepard

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Engineer Of KDY
29-30
Engineer Of KDY [Superadmin]
22. Červen 2013 - 16:11
Dík za snahu. Tohle vím.

Problém je v tom, že jsem sice našel stručný článek na wookieepedii, kde se píše, že class 1 je asi 100000* rychlejší než světlo. To by se podle mě dalo považovat za celkem "reálné", ale našel jsem také mapu star wars galaxie, která je velikostně podobná Mléčné Dráze. Dokonce jsem i spočítal dobu přeletu (class 1) "ze severu na jih" a vyšlo mi cca 412 dnů.
Jenomže jsem si na wookieepedii našel Deltu-7 (Kenobiho stíhač (II epizoda)), a v článku se píše, že tato loď má zásoby na týden, což ale rozhodně nestačí na cestu z Coruscantu na Kamino.

P.S. Důvod proč se v tom tak šťourám je ten, že potřebuji zjistit aspoň přibližný čas cesty z bodu A do bodu B (pomcí class 1), kvůli mojí připravované povídce.

EDIT: Prosím vás, kdyby jste to někdo zjistil, tak mi napište.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Sabaqeen
25-26
22. Červen 2013 - 23:07
Hele, jestli to chceš jen kvůli povídce, dám ti jednu radu - prostě mlž :) To se mi často osvědčuje. Nevím rychlost hyperpohonu, nevím hodnotu jednoho kreditu ale povídka se s tím i tak napsat dá.

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. A z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Engineer Of KDY
29-30
Engineer Of KDY [Superadmin]
24. Červen 2013 - 20:50
To je sice fakt, a asi to tak i udělám, ale myslím si, že musí existovat rychlost podle kánonu, protože mi přijde, že se většina autorů románů v délkách letů shoduje, ale kvůli tomu nechci pročítat polovinu všech vydaných knih, proto jsem sem napsal tento dotaz.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
24. Červen 2013 - 18:48
Dobře. Vyšlo ti 412 dnů. Ale víš jaký class hypermotoru měl v prstenci Obi-Wan? Jinak i kdyby letěl přes celou galaxii, což se podle mě ve SW světě moc nestávalo, tak by prostě třeba po 10 dnech doplnil na nějaké planetě zásoby, ne?

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
0
-1
Obrázek uživatele Engineer Of KDY
29-30
Engineer Of KDY [Superadmin]
24. Červen 2013 - 20:26
1) Gregore myslím, že by neškodilo, kdyby sis pořádně přečetl text a až pak něco napsal, kdybys to tak udělal, zjistil bys, že Delta-7 má zásoby na týden (7 dnů).

2) 412 dnů je údaj pro HD class 1 (Delta-7 má také HD class 1, proto jsem jí uvedl jako příklad.).

3) vezmeme-li v úvahu, že Geonosis je ještě o něco dál než Kamino (cesta z Coruscantu na Geonosis by trvala cca 100 dnů (class 1), nechce se mi to počítat. ) a to by asi pro dva jedie a senátorku znamenalo sežrání v aréně, a proto si myslím, že rychlost HD udávaná na wookieepedii je příliš nízká.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
25. Červen 2013 - 11:57
No to je fakt nízká rychlost. A promiň, fakt jsem si to blbě přečetl. Byl jsem nevyspaný a četl jsem 2 týdny O.o

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Severus
22. Červen 2013 - 17:26
Já mám taky otázku ohledně cesty, konkrétně z Coruscantu na Korriban asi nemusím říkat proč :).

Jinak mi to příjde že je to s tím hyperpohonem celé take chaotické. Třeba ta cesta na lego v 1 serii. Která trvala v seriálu chvilku ale byla asi přes půl galaxie.

Když tak se omlouvám pokud jsem to dal do špatné sekce.

EDIT: Jinak cesta na korriban by byla hyperpohonem třídy 2.

„Vyslyš každého, ale ponech si svůj úsudek.“

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Wrait
28-29
Wrait [Překladatel]
22. Červen 2013 - 22:59
Když cestuješ, nemůžeš letět přímou linkou. Skáčeš hyperpohonem tak, abys minul všechny ostatní hvězdy a jiná vesmírná tělesa.
Na každé obydlené planetě se dá doplnit zásoba paliva a čehokoli je potřeba :)

I am the holder of the torch, lighting the way
I am the keeper of the flame, soldier of balance

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Darth Marmota
83-84
7. Červen 2014 - 15:33
Hyperpohon je založený na podstatě, že se v našem vesmíru nedá překročit rychlost světla, proto je potřeba loď přesunout do prostoru, který má odlišné vlastnosti, co se týče max. rychlosti nebo rozměrů. V tomto prostoru buď cestuje obrovskou rychlostí nebo nesrovnatelně kratší dráhu. Kterou z těchto možností využívá, to přesně nevim.

Nazdár

+1
0
-1