Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Co by se stalo kdyby?

Napsal: BobaFett
Dne: 6.4.2015 7:56
Kategorie: Star Wars obecně
Zpět na fórum

Jelikož tu už dlouho nebyla nějaká větší diskuze, tak bych to chtěl trochu oživit. Mám rád všechny Star Wars filmy (I-VI) a beru je tak, jak jsou, ale někdy jsem si při určitých scénách říkal "co by se stalo kdyby...?" - asi znáte ten pocit. Napíši sem v bodech alternativní úvahy na různé události z filmů a Vy zkuste k tomu napsat Váš názor. Chtěl bych se zatím zaměřit jen na Novou (Prequel) trilogii, protože Stará (Original) trilogii už jaksi "převyprávěná" je v komiksu Infinities.

1) Co by se stalo, kdyby Anakin nevyhrál Boonta Eve Classic?
2) Co by se stalo, kdyby Qui-gon s Obi-wanem porazili Darth Maula společně? Umíte si představit Qui-gona v Klonových válkách? Mělo by to vliv na pozdější přechod Anakina na Temnou stranu?
3) Co by se stalo, kdyby naopak Darth Maul porazil jak Qui-gona, tak Obi-wana? Uměli by jste si později představit Maula v čele CIS?
4) Co by se stalo, kdyby (toto je moc velká změna vzhledem k tomu, že to bylo zásadní součástí Palpatinova plánu) Republika 22 let před Bitvou o Yavin (Epizoda II) neměla armádu klonů? Dokázali by založit jinou armádu jako měli v období Staré republiky (Old Republic era)? Jak dlouho by se ubránili proti CIS?
5) Co by se stalo, kdyby Jango Fett přežil Bitvu o Geonosis? Bojoval by za CIS podobně jako Durge? A líbilo by se Vám poté duo Jango + dospělý Boba Fett?
6) Co by se stalo, kdyby Windu zabil Palpatina a Anakin by zůstal na Světlé straně? Co by poté bylo s malým Lukem a Leiou?
7) BONUS: Co by se stalo, kdyby začala invaze Yuuzhan Vongů v průběhu Klonových válek? Došlo by ke spojení Republiky a CIS?
*CIS=Konfederace Nezávislých Systémů (Confederacy of Independent Systems) - "Separatisté"

Pokud se podobná diskuze už objevila dříve tak se omlouvám. V případě, že by to někoho chytlo, tak může napsat více bodů :)
Přidat komentář
Obrázek uživatele Komár
30-31
6. Duben 2015 - 18:16
1)Tak by si asi musely zavolat na Corrusant pro odvoz
2)Myslím že by Anakin přešel tak jako tak protože chtěl zachránit Padmé ale chtěl být i Jedi a Jedi žijou v celibátu
3)Dost těžko Jediové už by o něm věděly a šly po něm
4)Ano dokázaly by vybudovat armádu ale ne dost rychle
5)I kdyby přežil bitvu o Geonosis tak by mohl zemřít v jiné bitvě nebo skoncovat s prací a být zase žoldák
6)Anakin by odešel z řádu a staral se o ně jako jejich otec a určitě by je nenechal odnést do chrámu
7)Myslím že by v Klonových válkách nebyly 2 frakce ale už 3 neutrální systémy nepočítám

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
6. Duben 2015 - 19:12
Myslím, že Qui-gon by nedovolil aby Anakin přešel na temnou stranu. Myslím si, že Anakin měl k Qui-Gonovi mnohem větší respekt než k Obi Wanovi a že by k jeho výcviku přistupoval úplně jinak. Podle mě Anakin bral Obi Wana spíš jako parťáka než jako autoritu. A v tom byl problém.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Abdilon
6. Duben 2015 - 21:24
1 Určitě by našli způsob jak se dostat na Coruscant .
2 Ne Anakin by tak jako tak přešel na temnou stranu kvůli Padmé a Qui-gon by možná přešel v klonových válkách na stranu separatistů sám Dooku řekl Obi-wanovi v ep 2 že Qui-gon by přešel na stranu separatistů samozřejmě mohl lhát.
3 Představit si ho dovedu vůdčí schopnosti předvedl na Mandalore.
4 Armáda klonů byla jeden ze základních kroků Palpatinova plánu takže by určitě měl v záloze jiné zdroje pokud by tohle nevyšlo.
5 kdyby přežil byl by z něj znovu námezdní lovec zřejmě by dál pomáhal CIS měl z této práce dost kreditů
6 Pokud by vše dopadlo tímhle happy endem pak by Anakin zřejmě odešel z řádu a vychovával je spolu z Padmé.
7 Jelikož obě strany vedl Palpatin takže by se dělo to co on by chtěl a uznal za vhodné.

Není emocí, pouze míru.
Není nevědomosti, pouze poznání.
Není vášně, pouze klidu.
Není chaosu, pouze harmonie.
Není smrti, pouze Síly.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wrait
28-29
Wrait [Překladatel]
6. Duben 2015 - 22:35
1) Quinlan Vos a Aayla Secura by museli ukončit sou tajnou misi předčasně a pomoci jim v cestě. Což by se podepsalo hlavně na životě těch dvou než Anakinově a jeho skupiny.
2) V klonových válkách by si Asajj Ventress Qui-Gona podala velmi brzy. Pokud by přežil, určitě by se nepřidal na stranu CIS, spíš by se ztratil v galaxii a hledal vlastní cesty, jak porazit sithy. Anakina by potom trénoval jiný jedi a pravděpodobně by to nebyl Obi-Wan, jelikož by měl svého (Ahsoku třeba).
3)S hrabětem Dooku by byli smrtící kombinace. Asajj by byla opomenuta nebo by nebyla tak signifikantní ve stínu těch dvou. Možná by se pokusili sejmout Sidiouse a ten by je pak postavil proti sobě...
4) Před válkou měl každý sektor (možná každá planeta) svou vlastní domobranu (flotilu). Nejsem si jist jestli byly rozpuštěny před nebo po začátku války, ale republika by měla s čím bojovat. První bitvou by nebyl bitva o Geonosis a nezemřelo by tolik jediů.
5)Viz 4). Žádná taková bitva by se nestala. Jango by stále bojoval se svými bratry mandaloriany a opatřil si ženu...
bez 4). Brzy by skončil pod drnem a Boba by se brzy stal lovcem jediů.
6)Co kdyby se Anakin rozhodl zabít i Sidiouse a vládnout Galaxii s Padmé. Všichni by se stali terčem útoků. Děti by vyrostly do zrůdnosti v absolutistickém režimu a Obi-Wan by pak horko těžko přemluvil Luka a řekl mu, co jeho otec udělal. Souboj mezi Leiou a Lukem na hvězdě smrti bych si nenechal ujít.
7)CIS by se pro Vongy stalo hlavním a hlavně snadným cílem. Co k tomu říct? Armáda droidů by skončila brzo na kupě a Republika by bojovala stejně, jako v budoucnu.

I am the holder of the torch, lighting the way
I am the keeper of the flame, soldier of balance

+1
0
-1
Obrázek uživatele Luke
7. Duben 2015 - 13:17
Škoda, že 6 bod není nikde rozpracovaný:-D

+1
0
-1
Obrázek uživatele Exarkun
26-27
7. Duben 2015 - 15:40
Ještě jednu otázku přidám, protože už jsme to s kamarády probírali mockrát a vždy to byla vážné zábava myslet na to:
Co by se stalo, kdyby Watto hodil na své kostce i navzdory Qui-Gonovým snahám modrou místo červené?
Točil by se pak celý Anakinův příběh okolo Shmi? Vzal by si ji Obi-wan jako učednici? Nechal by ji zemřít na Mustafaru?
Zněl by jeden z nejslavnějších výroků Star Wars universa: "I am your grandmother!"?
Co myslíte? :D

EDIT: RE: Ty barvy na té kostce mají být obráceně... a to jsem si to ještě hledal, abych si byl jistý, že to nenapíšu špatně :D

Frankly, it is no honour to defeat you, Crado! Will is half the winning!

+1
0
-1
Obrázek uživatele BobaFett
25-26
7. Duben 2015 - 16:25
No Shmi by se asi nestala učednicí podle mě :D Asi by se po tom prohraném hodu Qui-gon naštval a "agresivním vyjednáváním" by si z Watta vymohl T-14 (ironie - popisuji, co bych udělal já v jeho situaci :D).

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Dark Invader
25-26
7. Duben 2015 - 16:24
1. Určite by našli nejaký spôsob ako sa dostať z planéty.
2. Nezabúdajme že by nemusel byť automaticky v TCW. Mohli by ho zabiť napríklad v bitke o Geonosis. Ale bolo by zaujímavé ak by v TCW bol ale ani on by nezabránil Anakinovi prejsť k Temnej strane.
3. Ak by padol aj Obi-wan, ktovie ako by to bolo s Anakinom, či by ho trénoval niekto iný alebo by sa jediom nestal. A ak by bol ako vodca separatistov Maul, nebol by tam Dooku(pravidlo dvoch).
4. V tom prípade by Palpatine asi nešiel do vojny, alebo by mal nejakú inú armádu, ktorá by bojovala na strane republiky.
5. Bojoval by na strane separatistov, ale podľa mňa by v Klovových vojnách padol.
6. Tým by vojna skončila, keďže by nezostal žiaden Sith.
7. Ak by sa tam niekto s niekým spojil tak najskôr separatisti a Yuuzhan Vongovia a bojovali by proti republike

You don´t know the power of the Dark side

+1
0
-1
Obrázek uživatele Needle
32-33
7. Duben 2015 - 23:09
1) Face Palm. Dostali by se z planety nějak jinak. Ale nechápali by, co se nepovedlo.
2) Předpokládám, že Qui-Gonn by zasáhl významně. Především by byl Anakinovým mistrem, takže je otázka, jak by to ovlivnilo jeho vztah k Padmé. Temná Strana sem, Temná Strana tam. Těžko předvídat, kam by se ubíral.
3) Anakina by neměl kdo cvičit. Někdo by se asi našel, ale Jedi by z něj nejspíš nebyl, spíš někdo v chrámu, nějaká nerytířská jednotka; Maula si teda představit nedovedu, byl to zabiják, ne politik. No předpokládám, že by byl loven a nakonec zabit nějakým jiným Jediem.
4) To by tedy Sidious nebyl moc dobrý plánovač. :D Jak bylo řečeno, každá planeta něco málo měla. Ale vývoj by byl asi takový, že by ustupovali, ustupovali, až by se postup obrátil díky větší ekonomické síle. Výsledkem by byl asi ještě krvavější konflikt. Případně by Republika přistoupila na požadavky CIS a vznikly by dva státní útvary.
5) Na frontě by tedy rozhodně nebojoval, řekla to i Shae Vizsla (v Shadow of Revan), válka je jen spousta čekání na bitvu a pak řada náhodného zabíjení, žádný lov, žádná výzva. Duo by asi bylo. To by bylo ok.
6) Vzhledem k loajální armádě by se toho asi tolik nestalo. Situace by byla napjatá. Přeci jen popravit(zavraždit) bez soudu kancléře je vážná věc. Řád by mohl zkolabovat, napjaté vztahy s veřejností, neschopnost odvrátit galaktickou válku a odhalit Sithy by otřásla důvěrou. Dále, Sithové by nejspíš na dlouhou dobu zmizeli doopravdy, Anakin by odešel z Řádu, děti by se buď stali Jedii, v případě Leii asi ne vzhledem k její náchylnosti k Temné Straně nebo cokoliv jiného.
7) To by paradoxně pomohlo. Napadnout galaxii, která je ve válečném stavu, na vrcholu zbrojního potenciálu, s armádou Jediů....museli by být na hlavu, kdyby nepočkali do konce. Rep a CIS by se spojit museli, nic jiného by jim nezbylo.

+1
0
-1