Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Uživatelský blog

Blog uživatele Wrait

Mandalorian - Titulky

Jelikož se snažíme obnovit běh stránek, opět máme nejnovější seriál překládán (tentokrát mou maličkostí). Zatím nemáme pro seriál vlastní záložku budu tedy dávat přeložené titulky sem, aby bylo dostupné.

Přečíst článek »

14. Prosinec 2020 - 17:59Holokron potulného rytíře > (nezařazeno)

Velice rozšířené technologie (Datapad, komlink, hologram)

Zamyslel jsem se: "Co používáme my, když si potřebujeme něco přečíst, napsat? Co používám, když voláme domů, nebo si chceme pokecat se skupinkou kamarádů?" Z toho mi vyvstalo na mysli několik zařízení, které používají naši hrdinové. Určitě všichni naleznete dnešní ekvivalenty. Přečíst článek »

Blackguard

Při cestování po galaxii (bohužel jen té internetové) se ke mně donesly zprávy o jedné velice zajímavé skupině. Nazývají se Blackguard a hledají vědomosti a poznání Síly. Ne jako ostatní skupiny, které vznikly na bedrech jediů, kteří opustili chrám, tuto skupinu založil sithský učedník. Přečíst článek »

14. Červenec 2015 - 8:54Holokron potulného rytíře > Postavy

Hvězdný systém Corellia

Dnešní článek jsem se rozhodl věnovat Corelliánskému sektoru. Sice to zní jako bych se měl věnovat jedinému mravenci v mraveništi, ale jde nejméně o královnu sektorů, pokud ne o víc. Corellia není ledajaký sektor… Přečíst článek »

Dire Cat, Tusk Cat

Minule jsem se přiřítil se sarlaccem a nebudu brzdit. Galaxie je rozlehlá, máme tu spoustu zajímavých, známých i důležitých osobností, ale co stálo na začátku civilizace? Centerpoint station, jak se říká… Ale dnes mám na mysli hlavně veškerou živočišnou populaci. Přečíst článek »

Sarlacc

Všichni na této stránce určitě alespoň jednou zahlédli toho otesánka zakopaného v zemi, čekajícího, až mu oběd spadne přímo do žaludku. Nyní se podíváme na to, proč čekal a nevydal se po stopách své kořisti. On to ve skutečnosti dělal… Přečíst článek »

Dvě tajné milenky...

Nedávno jste si mohli přečíst o několika významných členech Řádu. Dnes se jich dotkneme znovu. Ne všichni jedi se drželi kodexu doslova a občas si odskočili mimo chrám za nějakou „zábavou“. A někdo ani nešel tak daleko… Přečíst článek »

7. Duben 2015 - 15:16Holokron potulného rytíře > Postavy

Quinlan Vos

Jeden z nejzáhadnějších jediů klonových válek, kterého jeho úsilí a touha ukončit konflikt zavedlo až na kraj propasti temnoty. Jeho Práce ho pohltila natolik, že začal pochybovat o své totožnosti. A když to všechno přežil, stihl si v nestřežené chvíli založit rodinu a přežít rozkaz 66. Přečíst článek »

16. Březen 2015 - 10:11Holokron potulného rytíře > Postavy

Stíny Chrámu

Pro tento článek jsem se rozhodl pro jinou formu, než mívám normálně. Protože psát dva životopisy by bylo nudné, vyberu jen to nejdůležitější a v bodech vám přiblížím tři osoby, které se staly stíny republiky – An’ya Kuro, také známá jako „Dark Woman“ a Tholme, jedi, který přežil svou vlastní smrt. Přečíst článek »

28. Únor 2015 - 17:04Holokron potulného rytíře > Postavy

Mise na Queytě

Dvojčlánek: Doplňující informace k postavám z druhého článku "Legendy řádu Jedi" Poslední mise, které se zúčastnili byla pro republiku velice důležitá a naléhavost se odrážela i v Síle. Někteří přišli z vůle Rady, jiné na podnět Síly. Přečíst článek »

Legendy řádu Jedi

Tentokrát dvojčlánek. Protože nechci míchat osobnosti a události, zde se dočtete o čtyřech postavách, které se nechaly vést Silou až na samý okraj galaxie, aby se opět sešly na svůj pohřeb. Druhý článek: Mise na Queytě. Přečíst článek »

24. Únor 2015 - 19:07Holokron potulného rytíře > Postavy

Mas Amedda

Další kousek do sbírky životopisů - Pravá ruka kancléře Mas Amedda se zaplet do větší hry než jen politické půtky. Čestný muž, který padl do rukou zla. A stejně dělal vše pro to, aby byla galaxie dobrým místem k životu. Přečíst článek »

22. Únor 2015 - 23:25Holokron potulného rytíře > Postavy

Sly Moore

První novoroční článek roku 2015. Začínám zvolna :) Vybral jsem takovou šedou eminenci senátu, abyste poznali, jak šíleně prohnaný Sidious vlastně byl, jak dokázal manipulovat se světem a životy ve svůj prospěch. Přečíst článek »

4. Leden 2015 - 19:36Holokron potulného rytíře > Postavy

Superzbraně III

Vzhledem k mému minulému článku přináším článek o „věcech“, které by mohly (nebo nemusely) využívat krystalovou technologii. Ze všech superzbraní však jenom vybírám, abyste neříkali, že jsem zapomněl na tamto nebo ono. Každopádně je toho dost a tak jsem si dovolil rozdělit vám to na tři kategorie – Stanice, lodě a jiné. Protože je to ohromné množství informací, vyjde toto jako série tří článků Přečíst článek »

15. Prosinec 2014 - 11:31Holokron potulného rytíře > Technologie

Superzbraně II

Vzhledem k mému minulému článku přináším článek o „věcech“, které by mohly (nebo nemusely) využívat krystalovou technologii. Ze všech superzbraní však jenom vybírám, abyste neříkali, že jsem zapomněl na tamto nebo ono. Každopádně je toho dost a tak jsem si dovolil rozdělit vám to na tři kategorie – Stanice, lodě a jiné. Protože je to ohromné množství informací, vyjde toto jako série tří článků. Přečíst článek »

7. Prosinec 2014 - 12:41Holokron potulného rytíře > Technologie

Superzbraně I

Vzhledem k mému minulému článku přináším článek o „věcech“, které by mohly (nebo nemusely) využívat krystalovou technologii. Ze všech superzbraní však jenom vybírám, abyste neříkali, že jsem zapomněl na tamto nebo ono. Každopádně je toho dost a tak jsem si dovolil rozdělit vám to na tři kategorie – Stanice, lodě a jiné. Protože je to ohromné množství informací, vyjde toto jako série tří článků. Přečíst článek »

1. Prosinec 2014 - 16:35Holokron potulného rytíře > Technologie

Krystaly světelných mečů (a nejen mečů)

Krystaly! Kdysi dávno v předaleké galaxii... Dobře, dnes vynecháme historii. Není tak zajímavá a vůbec, mnoho bylo řečeno v předešlém blogu o světelných mečích. Dnes jen krátce o vlastnostech a původu, doufám že si to užijete jako minule :) Přečíst článek »

23. Listopad 2014 - 21:49Holokron potulného rytíře > Technologie

Komari Vosa

Jako první postavu vám představím jednu z padlých jedi během doby republiky před klonovými válkami. Dozvíte se, jak Dooku získal slabost pro nelítostné dívky a kde přišla Asajj Ventress ke svým mečům. Dojde také na klonovou armádu... Přečíst článek »

15. Listopad 2014 - 19:34Holokron potulného rytíře > Postavy

Stručná (dlouhá) historie meče, zajímavosti, tajemství

Pro první článek jsem si vybral téma velmi důležité. Ne každý zná odpověď na otázku: "Co je světelný meč?". Samozřejmě, zbraň jediů a sithů, ale víte, kdy vznikla? Jak? Pokusím se vám krátce přiblížit historii této mocné zbraně a všestranné pomůcky a prozradím vám některé málo známé informace. Jak se vyvíjeli technologie a kam až došel. Také si ukážeme, jak se dá meč upravit dle libosti svého pána a význam pro jedie nejen jako zbraň. Přečíst článek »

7. Listopad 2014 - 22:39Holokron potulného rytíře > Technologie