Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

100 epizod Klonových válek, co dál?

Reklama
Napsáno dne 5.1.2013

Dne 5.1. byla odvysílána 100. epizoda seriálu Star Wars: The Clone Wars, honosící se názvem Missing in Action a nesoucí pořadové číslo 12. epizody páté sezóny. Tím bylo dosaženo číslo, jenž si George Lucas začátkem seriálu dal za cíl (zdroj). Mnoho fanoušků se nyní tedy táže: Co bude dál?

Dne 2.1.2013 na fanouškovském portálu StarWarsUnderworld vznikl článek nadšeně popisující, že se můžeme těšit minimálně na 3 další sezóny našeho oblíbeného seriálu (odkaz zde). Je však třeba si uvědomit, že tento článek vznikl na základě dvou tweetů scénáristy a producenta Brenta Friedmana (jeho tvorba v rámci seriálu je zde), z nichž se dá vydedukovat pouze to, že roku 2012 ještě nebyl naplánovaný úplný konec Klonových válek. Zbytek jsou spíše spekulace autora.

Nikdy nevíme více, než o jedné sérii dopředu (to neví většinou ani tvůrci, viz seriál StarGate: Universe). Pojďme se tedy podívat na věc z racionálnější stránky.

Pravdou je, že scénář minimálně na šestou sezónu skutečně je připraven, potvrdil to scénárista Christian Taylor (jeho tvorba zde) v rozhovoru na slavnosti premiéry 4. sezóny 10.9.2011 (video zde, část cca 2:30-3:00). Při zachování tempa psaní scénářů by tedy nyní měla být skutečně v přípravě sezóna 8, nikdo ovšem zatím nemůže potvrdit, že se taková série vůbec chystá. Víme pouze o scénáři pro sezónu 6.

Něco jiného je ovšem scénář, který musí být vždy připraven dopředu (seriál nelze tvořit spontáně), a něco jiného samotné točení. Co se honí v hlavách tvůrců můžeme ale vydedukovat z interview se samotným Dave Filonim ze dne 4.1.2013 na serveru variety.com (odkaz zde). Zde se Filoni zmiňuje o osudu některých postav, jako je Ahsoka Tano. Říká:

„We (Filoni a Lucas) used to joke about it: Who do we kill? Who do we not kill? We have an ending to the whole thing, but I can't say how far out that is in terms of episodes. … We're in a wait-and-see mode.“

z tohoto citátu je patrné, že konec seriálu rozhodně není naplánován na sezónu 5. Očividně ani sami tvůrci netuší, kolik sezón bude odvysíláno a hodlají se řídit sledovaností a reakcemi fanoušků. Minimálně sezóny 6 se ale pravděpodobně dočkáme.

Co si o tom myslíte vy? Kolik sezón by bylo ideální? Udrží si tvůrci sledovanost po všeobecné vlně nespokojenosti, jenž zatím přinesla pátá série?

UPDATE: Oficiální video oslavující a shrnující 100 epizod: odkaz.