Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Co již víme o završení The Clone Wars?

Reklama
Napsáno dne 1.5.2013

Přibližně před měsícem a půl jsme vás informovali o tom, že pátá série Klonových válek je poslední a že je v přípravě pouze několik doplňujících epizod, případně film. Podle informací na theforce.net tvůrci připravují pouze dvě příběhové linie, kterým se chtějí věnovat, než budou Klonové války završeny.

Jedna z nich by měla být věnována Boba Fettovi a dalším námezdním lovcům. Dle theforce.net by v tomto příběhu měl být objasněn osud Cad Banea a Aurry Sing. Zda je video s Embem, které se na YouTube objevilo před dvěma a půl měsíci, právě ukázkou z tohoto příběhu, nebo se jedná o jinou epizodu, ve které čirou náhodou také vystupuje námezdní lovec a která ovšem byla stornována, můžeme v této chvíli jen hádat.

Součástí videa, ve kterém Dave Filoni mluví o konci Klonových válek byla před měsícem navíc další ukázka z jednoho z příběhů, ve kterém figuroval klonový voják Tup, který uskutečnil něco, co zdánlivě připomínalo předčasný rozkaz 66. V této ukázce mimo jiné figuroval i admirál Trench, tedy postava, kterou jsme viděli naposledy ve druhé sezóně seriálu. Jak tahle ukázka zapadne do jednoho ze dvou příběhů, které jsou v přípravě, prozatím také nevíme.

Co ovšem víme a co včera Dave Filoni objasnil, je následující.

Ve druhém z příběhů, které tvůrci hodlají uveřejnit, by měl figurovat mistr Jedi Plo Koon. Ten na neznámé písečné planetě spolu se svým oddílem najde ztracený světelný meč. To ovšem netuší, že to je pouze počátek záhady, kterou musí vyřešit. "Jediové bojovali ve válce s armádou, kterou objednal jeden z jejich vlastních řad, mistr Jedi Sifo-Dyas," říká Filoni. "Ale kdo to vlastně byl, a co se s ním stalo? Temný lord ze Sithu utkal složitou síť, aby Jedie polapil, ale to není přímý důkaz a někdy i malé vodítko a trocha náhody můžou vést k rozpadu i toho nejlepšího plánu." Je tedy patrné, že v tomto příběhu bude objasněna postava Sifo-Dyase, o kterém jsme poprvé slyšeli v 2. epizodě (Klony útočí). Den stará ukázka z tohoto příběhu je ke zhlédnutí zde:

I když ještě zatím nebylo oznámeno, kdy a jak budou tyto epizody Klonových válek debutovat, dle serveru usatoday.com je prý Filoniho tým ve fázi posledních úprav.

Filoni se dále vyjádřil i o posledních epizodách páté série, které jsou dle jeho slov jeho nejoblíbenější. O padawance Anakina Skywalkera, Ahsoce Tano, říká následující: "Vždycky jsem chtěl, aby ona byla ta, kdo se rozhodne odejít. Ta, která si uvědomí, že jsou tu dvě strany, Separatisti a Republika, ale nakonec řekne, 'To je směšné. Tohle není pro mně. Obě strany jsou špatné, teď už to vidím.'" Další Filoniho výroky a podrobnější rozbor Ahsoky si v originále můžete přečíst zde.

Zdroje a odkazy: