Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Medaile pro Lucase a dvě ceny Emmy pro TCW

Reklama
Napsáno dne 23.7.2013

16. červen, 40. ročník udělování ceny Emmy (Daytime Entertainment Emmy Awards). Nedávno zakončený seriál Star Wars: The Clone Wars (nepočítáme-li bonusové epizody, viz odkaz) vyhrává cenu za mimořádný animovaný program zvláštní třídy (Outstanding Special Class Animated Program). Tu předává Georgi Lucasovi Carrie Fisherová (představitelka princezny Leiy). Na pódiu se k Lucasovi připojuje i režisér Dave Filoni a producenti Cary Silver a Athena Portillo. Klonové války porazily ve své kategorii pořady The Legend of Korra a Dan Vs. Až do tohoto roku nebyly Klonové války nominované na cenu ani jednou. Letos obdrželi nominací sedm.

To však není vše. Druhou cenu seriál obdržel za vynikajícího účinkujícího v animovaném programu (Outstanding Performer in an Animated Program). Konkrétně se jednalo o postavu Huyanga, prastarého jedijského droida, který pomáhal mladým padawanům sestavit si své první světelné meče. Zásluhy putují k jeho představiteli, Davidu Tennantovi (někteří jej možná znají ze seriálu Doctor Who), který nadaboval postavu Huyanga v epizodách A Test of Strength a A necessary Bond. Kompletní rozpis výherců ceny Emmy je k dispozici na oficiálních stránkách.

10. červenec, západní křídlo Bílého domu. Americký prezident Barack Obama přemítá nad fiktivními galaxiemi a vzpomíná na doby, kdy byly filmové efekty vzhledem k dnešním standardům přinejlepším k pobavení. Místnost je plná "hvězd", jako jsou Tony Kushner (dramatik, scénárista), Elaine May (režisérka, scénáristka, herečka), Joan Didion (spisovatelka), Renée Fleming (sopranistka), Frank Deford (prozaik, sportovní novinář), Robert Silvers (redaktor), Anna Deavere Smith (herečka, dramatička, profesorka), Camilo José Vergara (spisovatel, fotograf, dokumentarista) a dalších 15. Mezi nimi je ovšem i osoba, kterou jistě zná každý fanoušek Star Wars. Tou není nikdo jiný, než sám George Lucas, filmový režisér, producent a scénárista, který dal vzniknout jednomu z nejúspěšnějších sci-fi.

"Dnešní generace si myslí, že filmové efekty vždy vypadaly tak jako dnes!" zažertoval Barack Obama, dlouhodobý fanoušek Star Wars, když vyznamenával George Lucase. Ten byl totiž mezi dvaceti čtyřmi příjemci medaile za umění a humanitní vědy (National Medal of Arts and Humanities), z nichž 12 si ji odneslo právě za přispění ke kinematografii. "Tím, že zkombinoval umění vyprávění spolu s nekonečnou fantazií a nejmodernější technikou, nás pan Lucas přenesl do nových světů a vytvořil jedny z nejoblíbenějších, kultovních filmů všech dob," pronesl Obama při příležitosti vzpomínání na dobu, kdy Hollywoodské efekty zahrnovaly modely vesmírných lodí přivázaných na provázku.

Zdroje a odkazy:
Daily News America - Předání medaile Georgi Lucasovi
IGN.com - Předání medaile Georgi Lucasovi
IGN.com - Udělení cen Emmy
EmmyOnline - Oficiální stránky udělení cen Emmy
YouTube - Předání medaile Georgi Lucasovi