Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Skladatelem pro Epizodu VII bude John Williams

Reklama
Napsáno dne 28.7.2013

Dlouho se spekulovalo, kdo složí hudbu k sedmé epizodě Star Wars.

Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy spolu s režisérem J. J. Abramsem se sice již před časem nechali slyšet, že udělají vše pro to, aby v tvorbě soundtracku i nadále pokračoval John Williams, nikdo ale netušil (zejména díky skladatelově pokročilému věku) jak to doopravdy bude.

Vzhledem k Abramsově účasti se předpokládalo, že „náhradníkem“ za Williamse by pravděpodobně byl Michael Giacchino, který s režisérem spolupracuje již od seriálu Alias (mají spolu na kontě např. Mission Impossible: III či oba nejnovější díly Star Treku) a soundtrack k Vzhůru do oblak od Pixaru mu dokonce vynesl Oskara. Sám Giacchino však prohlásil: „Vše, co k tomu mohu říct je, že to, co mě na nových Star Wars nejvíce vzrušuje, je možnost slyšet novou Williamsovu hudbu. Raději bych slyšel jeho soundtrack, nežli svůj.“

Podobně to vidí většina fanoušků, která si stojí za názorem, že Star Wars bez hudby Johna Williamse nejsou Star Wars (řadu z nich v tom utvrdil i seriál The Clone Wars, při jehož tvorbě Williams chyběl).

A jak se nakonec ukázalo, sami tvůrci na to mají stejný názor.

V sobotu 27. července Kathleen Kennedy na probíhajícím Star Wars Celebration Europe v německém Essenu oznámila, že hudbu k připravované sedmé epizodě hvězdné ságy nakonec složí John Williams.

Doufejme, že se tak doopravdy stane… přeci jen, Williamsovi je již přes osmdesát let a i když se stále těší dobrému zdraví, člověk nikdy neví – premiéra Epizody VII je zatím v nedohlednu, o dílech následujících ani nemluvě. Uvidíme (a snad i uslyšíme).

Williams o své spolupráci na dalších Star Wars:

Zdroje:
- StarWars.com
- ScreenRant.com - článek 1
- ScreenRant.com - článek 2
- YouTube.com