Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Scénáristé vysvětlují *to* cameo v Solo: A Star Wars Story

Reklama
Napsáno dne 27.5.2018

Varování: Článek obsahuje spoilery ze Solo: A Star Wars Story. Pokud jste film ještě neviděli, doporučujeme tento článek nečíst.

V nejnovějším filmu ze světa Star Wars se objevilo více postav z prequelové trilogie, ale nejvýznamější takovouto postavou byl rozhodně Darth Maul, který přežil Obi-Wanovo přeseknutí a objevil se poté i v seriálech Klonové války a Povstalci. Ve filmu jej dokonce hrál stejný herec jako ve Skryté hrozbě - Ray Park. Scénáristé snímku o Hanu Solovi sdělili webu Comic Book, proč si vybrali zrovna tuto postavu:

„Bylo to něco, nad čím jsem přemýšlel už při začátku psaní. Vždycky jsem si o něm myslel, že je to postava, kterou zbožňuji, ale v prequelové trilogii byla nevyužitá,“ řekl Jon Kasdan. „A proto jsme si uvědomili, že on je něco, co chceme ve zločineckém světě nad Drydenem. Chtěli jsme, aby tu byla nějaká větší ryba, kterou v tomto filmu potkáme. Nikoho, kdo by byl více smrtící a měl ducha ultimátního padoucha, jsme si z trilogie neuměli vybavit. Vždycky jsem to tak chtěl a Ron nás v tom velmi podporoval. Měl jsem intuici, že to tak chci, a proto jsme ho zakomponovali do příběhu.“

Takové vysvětlení samozřejmě dává perfektní smysl, jelikož ze seriálů a komiksů víme, že Maul prožil značnou část svého života ve zločineckém podsvětí. V době, kdy se Solo odehrává, Maul už ztratil pozici vůdce zločineckého syndikátu Shadow Collective a vrátil se zpátky na svou domovskou planetu Dathomir, ze které zřejmě řídí svůj nový syndikát Rudý rozbřesk.

„Byl jsem rád, že ho přivedli zpátky v seriálech 'Povstalci' a 'Klonové války' a já jsem chtěl rozšířit tu myšlenku, že přežil,“ vysvětluje Jon Kasdan. „Povstalci nás dali do pozice, kdy nebylo jasné, kde se Maul v té době zrovna nachází, a tak se otevřeli dveře pro nás. Rozhodně si myslím, že je to opravdu, opravdu bohatá postava, ke které by se dalo vracet a o které bychom se mohli dozvědět ještě více.“

Po výskytu Maula v Solo: A Star Wars Story fanoušci spekulují, zda bychom se ho nemohli dočkat v nějakém potenciálním pokračování nebo dokonce v neoficiálně potvrzeném filmu o Obi-Wanovi Kenobim nebo o Boba Fettovi. Nezbývá nám nic jiného, než čekat.

Zdroj:
- Comic Book