Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Odhaleno obsazení deváté epizody. Luke, Lando i Leia jsou zpět!

Reklama
Napsáno dne 27.7.2018

Aktualizace 28. 4. 2018: Dalším hercem, který si zahraje v epizodě IX, je Matt Smith. Zprávu o jeho obsazení si můžete přečíst zde.

Aktualizace 24. 4. 2018: Dominic Monaghan se připojil k hereckému obsazení. Více zde.

Původní zpráva: Na oficiální stránce Star Wars bylo dnes zveřejněno obsazení epizody IX. Zároveň jsme se dočkali data zahájení natáčení, které připadá na 1. srpna (předchozí datum byl pouze odhad).

V epizodě IX se tak vrátí Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe Dameron), Lupita Nyong'o (Maz Kanata), Domhnall Gleeson (generál Hux), Kelly Marie Tran (Rose Tico), Joonas Suotamo (Chewbacca) a Billie Lourd (poručice Connix). Připojí se k nim Naomi Ackie, Anna z filmu Lady Macbeth, a Richard E. Grant, kterého můžete znát ze šesté sezóny Hry o trůny jako Izembara nebo z Logana jako Dr. Zander Rice. Třetí, a pravděpodobně poslední větší novou postavou, bude postava Keri Russell, o které jsme psali zde. V seznamu je také uvedeno, že se vrátí veteráni Star Wars, konkrétně Mark Hammil (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C3PO) a Billy Dee Williams (Lando Calrissian).

Vrátí se také herečka, kterou očekával snad jen málokdo - Carrie Fisher (Leia Organa). Pro její scény budou použité záběry ze Síly se probouzí, které se nakonec do filmu nedostaly. Samotný Abrams vysvětluje, že nikdy nehodlali Leiu oživit pomocí CGI nebo přeobsazení její herečky, ale i přesto chtěli Carrie do filmu dostat, jelikož si Star Wars bez ní nedokáží představit. Záběry budou použité s povolením a podporou její dcery, Billie Lourd.

Poslední návrat se týká hudebního doprovodu, který nesloží nikdo jiný než John Williams.

V seznamu však nenajdeme herečku Phasmy (Gwendoline Christie) a ani DJe (Benicio Del Toro), na jehož návrat bych si vsadil. Seznam určitě není kompletní a během natáčení bude doplňován. Nechť spekulace započnou!