Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Posunutí představení éry "Vysoké Republiky" na rok 2021

Reklama
Napsáno dne 27.5.2020

Na rozdíl od Mandaloriana, kterému by měla druhá série vyjít už letos na podzim, na jiný projekt Star Wars si budeme muset počkat. Řeč je o The High Republic, neboli Vysoké republice. Tato událost bude vyprávěna skrze různé sdělovací prostředky, jako jsou hry, komiksy, knihy, nebo filmy a seriály.

Těm z vás, kterým toto uniklo, tak Vysoká Republika je období zhruba 200 let před Star Wars I: Skrytá hrozba. Jedná se o zlatý věk rytířů Jedi, kteří jsou na různých místech galaxie a pomáhají udržovat mír v Galaktické Republice. Dočkáme se příběhů z Coruscantu a jiných planet, kde Jediové řeší různé problémy občanů. Navíc by měla být představena událost známá zatím pouze jako Velká Pohroma. Současně se můžete podívat na protivníky Jediů, pod maskou skrývající se bandity Nihily.  

Toto nové období je důležitým krokem pro značku Star Wars, protože by se skutečně mohla hnout z místa, odvyprávět příběhy nezávisle na tom, co teprve přijde. 200 let je dost dlouhá doba, navíc období Jediů by mohlo znamenat i více soubojů se světelnými meči, nebo bližšího kontaktu se Sílou. A jak se to tedy má s představováním nového příběhu?

Určitě jste zaregistrovali, že kvůli celosvětové pandemii mají obdobné projekty problém vzniknout. Naštěstí není tak zle. 5. ledna 2021 by měly vyjít knihy Star Wars: The High Republic: Light of the Jedi od Charlese Soulea a Star Wars: The High Republic: A Test of Courage od Justiny Ireland. Další kniha by pak následovala 2. února s podtitulem Into the Dark. Po nich bychom se měli dočkat komiksové série, datum vydání zůstává neoznámeno. Filmu k tomuto období bychom se měli dočkat až kolem roku 2022. Tedy tři roky po premiéře Star Wars IX: The Rise of Skywalker. 

Jak vás zatím Nová Republika oslovila? Máte nějaká očekávání?