Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Nová trilogie

Napsal: Yellyman
Dne: 15.4.2013 22:41
Kategorie: Filmová hexalogie
Zpět na fórum

Někteří z vás se mě ptali, jaký problém mám s Novou trilogií.
Můj názor vystihla recenze na Klony útočí od RedLetterMedia, hlavně pak její závěrečná část, kterou sem upínám.
Zajímavé je porovnání druhé epizody s pátou, to hlavní, s čím se ztotožňuji, ale přichází až po páté minutě (cca 05:05), kde je zcela patrný rozpor mezi logikou Staré a Nové trilogie. Postavy a jevy mění své charaktery či podstatu (viz. Yoda nebo dokonce samotná Síla, která je původně prezentována jako všeobjímající energie, aby byla ve Skryté hrozbě "uvedena na pravou míru" zmínkou o midi-chlorianech), aby posloužily "epickému" komerčnímu blockbusteru.
Nová trilogie (přestože má pár světlých momentů) je dokonalým příkladem znásilnění vlastních ideálů.

Oh, George!

odkaz »
Přidat komentář
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
16. Duben 2013 - 17:14
No, řeknu to jednoduše - nesnáším porovnávání "staré" trilogie s "novou" a především tvrzení, že jedno je lepší než druhé. Některá tvrzení mi tam přišla trochu úsměvná, ale příliš jsem to nezkoumal, tudíž nemůžu říct, že všechno jsou "bláboly". Nebudu to však dále příliš rozebírat, tohle je příliš lákavé téma na hádku a věřím, že málokdo by se nechal přesvědčit o něčem jiném, než jak to sám vidí :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+13
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
17. Duben 2013 - 17:10
Já dřív RedLetterMedia nesnášel, ale teď, jak jsem se na toto review znovu podíval, jsem byl nucen dát mu v mnohém za pravdu. Zvlášť v téhle poslední části, kde mě dost zaujalo porovnávání páté a druhé epizody, které mi (když jsem to viděl vedle sebe) přišlo strašné - protože ať tomu chci věřit nebo ne, je to z mého pohledu pravda. Navíc podpořená Lucasem: "Víte, je to jako poezie, co se rýmuje." (nebo jak to tam bylo...).
Každopádně se nechci (znovu) hádat. Váš názor znám, vy znáte můj. Jen jsem se s vámi chtěl podělit o toto (přiznám se dost jednostranně zaměřené) porovnání.
Díky.

JAMU

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Milda
43-44
Milda [Správce]
17. Duben 2013 - 19:20
:)) .. Že vás to pořád baví, se o tom dohadovat.. Prostě jsou dva tábory "mladší" a "starší" což se defakto rovná "nové" a "staré" trilogii. Když k nám přišlo SW IV tak jsem z toho byl vyhoukanej jako malej Jarda, když si jí dnešní teeneger pustí dost možná jí vypne ani né v půlce. Sledování staré trilogie je dneska (stale mam na mysli pro dnešní mládež) spíše taková povinost, aby věděli jak to dopadne. Proto si myslím že Lucasovo nové grafické zpracování není chyba jak si někteří lidé myslí a odsuzují ho, ale naopak klíč k tomu, aby stará trilogie získala nové mladé fanoušky. Ale jen tak mimochodem, patřím k těm, kteří si nechaj napatlat med kolem huby pomocí efektů .. Takže pro mně je nová trilogie fakt pecka :) - a už jsem to tu někde zmiňoval takový souboj Darth Maula vs Obiwana a Qui-Gon Jinna pro mně byl neskutečný zážitek, nemluvím o souboji jako třeba ve třetí epizodě Palpatina vs Yoda nebo třeba Anakin vs Obiwan... Prostě pecka ... Nutno ale dodat,že mně to tak uchvátilo jelikož jsem viděl starou trilogii jako první, ta můžeme vidět největší souboj jak Luke a Vader šermují jako tři mušketýři, ale i tak to bylo (na tu dobu) fakt dobrý... Pak když člověk zjistí, že to může byt ještě mnohem lepší, tak nevydrží skoro sedět v kině. Takže abych to teď uplně shrnul co si o tom teda myslim .... Stará trilogie má svoje a nová taky, bez sebe nejsou dobré, spolu jsou genitální ...

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
17. Duben 2013 - 16:27
Já ti nevím, já jsem si Star Wars oblíbil jen kvůli "nové" trilogii, mám na ní hezké vzpomínky nejen kvůli samotnému filmu (hlavně Ep. I). "Starou" trilogii jsem viděl docela nedávno a nemůžu říct, která je lepší. Například za rozhovory Anakina a Padmé v Ep. II by podle mě zasloužili ukřižovat. Podle mě je nová trilogie lepší hlavně v pohledu na Sílu. Vzhledem k tomu, že mám rád historii,je pro mě "všemocná" Síla ve staré trilogii tak trochu "nepochopitelná" Já považuju za nejlepší epizodu trojku, jelikož zde bylo krásně ukázáno, že i Jedi může umřít lehce jako normální člověk, který neumí používat sílu. Na staré trilogii mě nejvíce zklamalo, jak "lehce" Rebelové profackovali Impérium. Proč by pilot TIE nemohl být stejný hrdina jako Rebelský pilot?

Ze všeho nejvíc mi toto handrkování připomíná jednu dnešní příhodu:
Po škole jsem v parku čekal na kamaráda, ale ten mi zavolal, že se zdržel a že dorazí za 10 minut. Sedl jsem si tedy na lavičku a čekal. Mou pozornost upoutaly dvě děti, které si hrály na pískovišti. Stavěly něco co vypadalo jako hrad. Každé dítě stavělo jednu část a když byly hotovy, začaly se hádat, kdo má svoji část hezčí, přesto, že se jednalo o jeden celek. Později se dokonce popraly a zničily si své části navzájem.

Z toho bych chtěl vyvodit následující:
Je to JEDEN příběh, tudíž mi to příjde hloupé dohadovat se o tom, co je lepší. To už se můžeme rovnou dohadovat, jestli například není první polovina epizody 6 lepší než polovina druhá...

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+8
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
17. Duben 2013 - 17:06
Dobrá připomínka a zajímavé přirovnání.
Jen abych to uvedl na pravou míru: Starou a Novou trilogii neporovnávám příběhově. Jak jsi sám napsal, je to celek, který je sice nastavovaný, ale pořád to drží pohromadě a hezky se to doplňuje.
Co mě štve, je zpracování. George Lucas je, podle mě, skvělý obchodník a byznysman, ale ne režisér a už vůbec ne scénárista. Dialogy tahají za uši a děj je taky docela o ničem.
Každopádně respektuji to, že se každému líbí něco jiného. Já mám Starou trilogii rád zejména kvůli jejímu "spiritu" (nevím, jak jinak to nazvat), Nová trilogie je obdivována zejména pro své technické zpracování či akci (tedy prvky, které pro mě nejsou u filmů až tak podstatné).
Video jsem upnul zejména kvůli onomu porovnávání, které mi přijde dost výstižné, toť vše.
Stejně tak končím s debatováním na téma Stará vs. Nová trilogie, protože je mi jasné, že už tím všechny do značné míry unavuju. Takže díky za vyslechnutí mého pohledu na věc, končím.

JAMU

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Evil
36-37
24. Srpen 2013 - 21:56
Epizóda 7 sa bude natáčať na 35mm film Kodak 5129. Následne bude digitalizovaný.

+1
0
-1