Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Petice na záchranu Expanded Universe.

Napsal: Galaxy Fighter
Dne: 6.12.2014 16:33
Kategorie: Star Wars obecně
Zpět na fórum

Pokud jste někteří z vás rozzlobení kvůli tomu, že Disney zavhrlo EU, že zneuctilo 30 let práce autorů, tím že je naprosto vymazala z existence a nebude v rozvoji těchto děl ani pokračovat, zde můžete podepsat online petici, která bude poslána Lucasfilmu.
POZOR: Tato petice nebyla stvořena proto, aby zničila nový kanon. Cílem této petice je pouze pokračování EU, bud jako alternativní reality (něco jako v Marvel či DC), anebo alespon zařazení některých věcí do oficiálního kanonu.
Pokud se těšíte na nové filmy a seriály,ale zároven cítíte, že s Expanded Universe nebylo zrovna slušně naloženo, klidně podepište!
odkaz »
Přidat komentář
Obrázek uživatele CadBane007
25-26
6. Prosinec 2014 - 17:53
Jelikož tady nechci zase vyvolat diskuzi, tak předem varuji, že tento komentář obsahovat nehezké narážky na nový kánon.

Osobně doufám, že pokud se naplní požadovaný počet podpisů, tak že Lucasfilm nemávne nad těmi 10 tisíci fanoušky rukou a vezme si to k srdci. Ještě před úplným zničením EU, když se založilo Lucasfilm Story Group jsem doufal, že ti lidé sednou ke stolu a rozhodnou o každé knize, komiksu, video hře, seriálu co byly za těch 35 let vytvořeny zda budou canon či ne. U některých děl ze Star Wars bych byl totiž velmi rád kdyby byly zapomenuty - např. Holiday Special (ta animovaná část se dala přežít), Battle of Endor, Droids, Marvel Star Wars,... a další pakárny, které dělali SW jen ostudu. Místo toho všechno kromě epizod I-VI a seriálu The Clone Wars (u něj mi to přijde jako velká křivda ke starému Clone Wars, které byly v mnoha ohledech lepší) označili jako Legends (non-canon), naservírovali nám přituplou kid show Rebels, nejhůř prodávající se SW knihu všech dob - A New Dawn a teď ten amatérský teaser na The Force Awakens. Nezbyde mi nic jiného něž se vcítit do situace princezny Leiy v epizodě IV a říci - Help me petition, you're my (our) only hope.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
6. Prosinec 2014 - 18:20
Pokud vím, tak v nových filmech bude z Legend čerpáno, ne? Není to tedy tak, že by to všechno naložili do vlaku a poslali do země zapomnění.

Ale ta petice je velmi úsměvná, protože co to je 10 tisíc podpisů? Tohle dokáže nasbírat asi každý. Pokud by to bylo 100 - 500 tisíc, tak bych už řekl "OK, to je celkem solidní", ale tohle je nic moc. Zdá se mi to jako výkřik do tmy, jelikož odpor fanoušků vůči dekanonizování byl jasný už od začátku a spousta lidí proti tomu stále bojuje. Kolik takových petic asi proběhlo od dekanonizace? Očekávám, že Disney (nebo spíš Lucasfilm, který je odpovědný za Star Wars) to bude buď ignorovat, nebo vydá prohlášení, ve kterém řekne, že si váží podpory fanoušků a bude se snažit jejich přání respektovat - a pak to bude ignorovat.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Galaxy Fighter
26-27
6. Prosinec 2014 - 18:49
Máš pravdu, ale jenomže tady nejde o tom, že se to pošle Lucasfilmu. Tady jde o to ukázat nesouhlas. Nový trailer na SW ted zpustil hodně debat ohledně nového meče a to s sebou taky přineslo neočekávaný důsledek. Lidé začínají debatovat více o EU než kdy předtím a chtějí některé věci z EU zpátky. Čím více jich bude debatovat, tím více si toho všimne Disney,Lucasfilm a lidé co dělají na nových SW věcech. O to tady jde.
Naneštěstí, dost takových diskuzí probíhá tak, že spíše než Expanded Universe se tam probírá jestli se má J.J.Abrams uvařit nebo upéct zaživa a podobné absurdní hlouposti.

Ha,Ivan! Přišel nečekán,nezván....

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
6. Prosinec 2014 - 19:00
Tak trochu se ale bojím, že - jako u všeho - se o tom možná bude pár dní mluvit, ale za týden to budou sledovat už jen ti, které to skutečně normálně zajímá, a fanatici, kteří jsou proti všemu. Osobně bych taky uvítal, kdyby se toho moc nezměnilo v novém kanonu, už jen proto, že mě neba promazávat diskuze od flamewarů :D Ale opravdu, měnit víc věcí by nebylo moc dobré, není k tomu ani supr důvod. Některé věci jdou určitě změnit... Sice to tu opakuji jak kolovrátek, ale to, zda dekanonizace bylo správné rozhodnutí uvidíme až za několik let - záleží na Lucasfilmové Story bandě, zda dokáží udržet nový kanon v normálních kolejích, či se jim to vymkne z rukou.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Galaxy Fighter
26-27
6. Prosinec 2014 - 19:28
No zatím se jim to (podle mne) moc nepovedlo, a to se netýká jenom Star Wars Rebels. Třeba komisková serie Son of Dathomir (pokračujicí TCW) nic moc nerozvinula a spíše mi připomínala epizodu "Massacre" akorát s Darth Maulem. Knihy jsou docela v pohodě, ale třeba Lucenům "Tarkin" totálně dekanonizoval Starkillera,ale třeba kanonizoval zpátky Isaan Isard,což ještě dělá věci složitější. Ne že by to bylo špatně,jenomže EU už existovalo už desítky let a "Ušatý Lucasfilm" chtěl navést pořádek tím, že všechno shrábnul ze stolu, jenomže v tom trošku nadělal ještě větší bordel než předtím. Ale tohle všechno je irelevantní v porovnání s jejich "Big Gun" což bude Epizoda VII, takže si budeme muset počkat.
Ale jedna věc je docela smutná. Co jsem na TCW fakticky miloval a netýkala se seriálu samotného bylo to, že přineslo rovnováhu. Předtím byl fandom (hlavně ten americký) rozhádán kvůli Epizodě I-III, ale tenhle seriál je zase spojil dohromady. Většina lidí ho měla ráda, a ti co moc ne, apon uznali, že "je to lepší než Skrytá Hrozba".
Jenomže, ted je zase fandom rozhádaný, a fanatici z obou stran jsou často ukazováni jako většina té danné menšiny.

Ha,Ivan! Přišel nečekán,nezván....

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Needle
32-33
6. Prosinec 2014 - 21:28
10 000 podpisů je směšné. Star Wars je globální záležitost. Podpisy by musely být v milionech nebo aspoň ve stovkách tisíc. A i kdyby se tomu tak stalo a podpisů by bylo hodně, tak nový majitelé neudělají vůbec nic. Je jen minimum případů, kdy někdy někdo dal na to, co si myslí fanoušek.
Dále: nejde jen o "zneuctění" práce autorů. Ti za to koneckonců dostali zaplaceno. Ale spíš o to, že fanoušci do toho nákupů vložili značné množství svých financí a tímto došlo nejednom k tomu, že ty peníze prakticky vyhodilo, ale i o to, že vyhodili opravdu hodně hodin svého života tím, že všechen ten materiál četli. Kdybych tehdy věděl, že se to stane, tak jsem si v těch třinácti letech nedočkavě nechodil do knihovny pro další pokračování z války z Yuuzhan Vongy, ale vzal bych si místo toho Julesa Verna.
Jedna věc jsou rychlý prachy z výdělečného block busteru, druhá je trvalý a nekonečný zdroj příjmů trvající desítky let... Neříkám, že je vše ztraceno, ale já teď rozhodně radši zamířím na pirate bay než na amazon, abych se dozvěděl, co nového far far away...
Ještě bych dodal: Superhrdinské komiksy se také razantně mění, ale tam má každý hrdina X canon příběhů o původu a X krát umře a zase obživne. SW byla více méně konzistentní dějová linie trvající tisíce let.

* Proti vygumování některých hrůz bych také neprotestoval. A k petici se klidně přidám.
Poslední, co chci dodat: jestli SW bude pokračovat v současném duchu Rebels, tak konvertuji ke Star Treku. (prozatím mám rád obé)

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Galaxy Fighter
26-27
6. Prosinec 2014 - 21:40
Souhlasím, ale berme v potaz, že Star Wars je vesmír. On se s té infantility (se správnými ldimi ve vedení) vylíže, stejně jako se vylízal Star Trek z některých hovadin.

Ha,Ivan! Přišel nečekán,nezván....

+1
0
-1
Obrázek uživatele Soviet Princess
26-27
7. Prosinec 2014 - 15:49
Tak oni vymazali hlavně jen to co následuje po E1 a díla před tím se budou filtrovat a vracen ne? A říkaly že Legend je vlastně takový alternativní vesmír ve kterém mohou autoři klidně pokračovat.
Jinak budu asi v menšině ale reset EU beru jako správný krok, už v tom byl moc velký svinčík a mě osobně se události po E6 nelíbily Geniální admirál Thrawn, všemocný C'baoth, klony Císaře, Yuuzhan Vong atd.. A taky mi připadalo že se SW skoro furt točilo převážné okolo Skywalkeru a původních postav nebo jejich dětech.
Doufám že JJ natočí kvalitní pokračování SW

Navždy věrná Galaktickému Impériu a Císaři.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Galaxy Fighter
26-27
7. Prosinec 2014 - 15:58
No, tak očekávej, že se nové filmy také budou točit hlavně okolo Skywalkerů a původních. A ještě něco, četl/a jsi někdy Y-Wing eskadra? Tam moc Jediů nebylo :D
Jo a ohledně událostmi před epizodou 1. Ne. Všechno co nebylo ve filmech nebo v TCW zůstalo dekanonizováno. Lucasfilm si může dělat co chce.
EDIT: Pardon, X-Wing eskadra Rogue. To jsem teda přestřelil :D

Ha,Ivan! Přišel nečekán,nezván....

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Soviet Princess
26-27
7. Prosinec 2014 - 17:15
Tak proto píšu "skoro furt"
Tak já myslím a doufám že JJ spíš vytvoří novou partu a staří známí se spíš mihnou jen v pozadí děje ale nebudou jeho stavebním pilířem.
A přiznám se že mám trochu bordel v tom co vymazali a co nechali, někde se píše že zahodili všechno, jinde zase že jen to po E1 a teprve se bude rozebírat co bude canon a co ne.

Navždy věrná Galaktickému Impériu a Císaři.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Galaxy Fighter
26-27
7. Prosinec 2014 - 17:31
Dá se říct, že EU nikdy kanon nebylo. EU je všechno co se neodehrálo ve filmech, tedy i TCW a Rebels. Jenomže ty byly zařazeny do oficiálu,zbytek zůstal někde ve sklepě. Ohledně SWTOR nevím, tam to není moc jisté.

Ha,Ivan! Přišel nečekán,nezván....

+1
0
-1
Obrázek uživatele CadBane007
25-26
7. Prosinec 2014 - 18:57
No o tom, zda bylo EU canon se vedou diskuze ale já jsem zastánce toho, že vždy canon bylo... tady je o tom článek z roku 2001 file:///C:/Users/Erik/Pictures/10390217_1502497023351165_4393177863640359941_n.png

+1
0
-1