Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Mrtvo

Napsal: Pet11
Dne: 21.12.2015 4:19
Kategorie: Star Wars obecně
Zpět na fórum

Nová epizoda venku a tady mrtvo. Co si myslíte o nových Star Wars?
Přidat komentář
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
21. Prosinec 2015 - 19:49
(text obsahuje spoilery... nebo spíš spoiler)

Byl jsem na ní včera a jako film dobrý, ale od Star Wars jsem čekal o něco víc. Ten děj jako by jsem už někde viděl (to by mi až tolik nevadilo), protahované scény, rozhovory, které měly vypadat asi víc reálně, ale kupodivu mi přišly jako víc naskriptované než ve staré-Nové trilogii... byla tam sice řada vtípků, pobavily, to jo, ale ten tlak na jakousi lehkost rozhovorů byl moc silný. Lightsaber souboje mi přišly až moc reálné-nudné, nebyla to takové jízda jako ve staré-Nové trilogii.

Na druhou stranu, tríčky byly parádní, radost se koukat. Vzdušné souboje jakbysmet. Velmi mě potěšil Han Solo, který ten film jasně táhl... co si bez něj počnou v dalších dílech je pro mě záhada... asi ho nahradí Lukem, jehož grandiózní role v tomhle filmu mi absolutně vyrazila dech :D

Čekal jsem od toho prostě víc :)
EDIT: Ještě musím dodat, že o pár hodin před návštěvou kina jsem se díval na EHT Česko - Rusko a ten zápas nabídl asi víc emocí, zvratů a nečekaných momentů než SW7. Navíc rusáci prohráli, což byla třešnička na dortu.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Blechy
21. Prosinec 2015 - 18:53
(bacha spoiler)
jako nejsem ani nadšen ale ani zklamán, prostě taková ep4 v novém podání
prostě záchrana princezny lei
hvězda smrti
objevení schopností jedije
nejlepší pilot v galaxii
odboj
impérium
dokonce mám dojem, že darth sidious tam zůstal už jenom proto, že v tor bylo že se uměl převtělovat, takže žil cca 4 000 let tzn, žije pravděpodobně i tady akorád sithy přejmenoval na prďáčtější méno renové :D
a rozsekala mě scéna s lukem skywalkerem :D to jako bylo dost zabijácký čekal sem, že se víc zapojí do filmu :D ale hold :D no :D stává se :D čekám že ep 8 bude že utíkaji ze svýho úkrytu, že je našli a celej film budou utíkat, pak chytej pouíka :D a zmrazej do jinak pojmenovanýho karbonitu :D a v ep 9 ho rozmrazeji, hlavního záporáka ep 7 přetáhnou na dobrou stranu :D a sidiouse (jinak pojmenovanýho) zahoději do další ale eště větší a eštěhlubší šachty :D

+1
0
-1
Obrázek uživatele Abdilon
22. Prosinec 2015 - 17:43
Kdybych neznal star wars a šel bych na to do kina nadchlo by mě to jak graficky tak obsahem, ale díky tomu že jsem fanda ( už od začátku jsem byl dost skeptický) tak se mi to nelíbilo a bylo to pro mě v kině mučení a chtěl jsem odsud odejít no nakonec jsem to přežil a odešel ještě po svých :D

Není emocí, pouze míru.
Není nevědomosti, pouze poznání.
Není vášně, pouze klidu.
Není chaosu, pouze harmonie.
Není smrti, pouze Síly.

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
23. Prosinec 2015 - 14:42
Ja som z kina odchádzal až nadmieru spokojný. Z môjho pohľadu sa nemohlo Star Wars stať nič lepšie, než sa za posledné 3 roky odohralo. Odpredaj Disneymu sa mi ukázal ako skvelý. Abrams je z môjho pohľadu trefa do čierneho.
Ja som vo filme našiel všetko, čo som chcel. Bola tam Sila, svetelné meče, dobro, zlo, starí hrdinovia, prekvapivo dobrí noví hrdinovia. Svoje mušky to malo, nič z toho mi ale nedokázalo ubrať z nadšenia. Užíval som si atmosféru, výbornú hudbu. Takto mala podľa môjho názoru vyzerať "nová trilógia". Že sme tú zápletku už niekde videli? Áno, v podobnej sa nieslo 6 predchádzajúcich filmov. A mne to vôbec nevadí.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
23. Prosinec 2015 - 18:48
J. J. Abrams to dokázal a splnil, co slíbil: plnohodnotný návrat do světa Star Wars. Opravdu, strašně jsem si to užil. Mělo to skvělou atmosféru a příběh taky nebyl (v porovnání s předchozími filmy) špatný :) Někdo namítá, že je to Remake ep. IV a hvězda smrti III byla už moc. Ale víte co? Starkiller base byla rozhodně mnohem originálnější, než Lucasova druhá hvězda smrti. Staré postavy fungovaly dokonale a nové... Nečekal jsem, že do SW zapadnou tak hladce, jsou sympatičtí, každý plní jiný účel a Rey je prostě úžasná! :) Já jsem fakt nadmíru spokojený, rozhodně se mi to líbilo více než prequely a zatím i trochu více, než OT :O :) Bylo tam opravdu všechno, co jsem jakožto fanoušek očekával a možná i více :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
23. Prosinec 2015 - 19:00
(SPOILER)

Za mě zklamání. K ději se ani nebudu vyjadřovat mohli to rovnou nazvat amatérský remake ep IV. Někde jsem četl že Abrams chtěl rok navíc na dodělání scénáře, milerád bych si ten rok počkal. Záporák je rozmazlené chaotické děcko co rozmlátí první věc co vidí. Hlavní mladí hrdinové i když je jim věnována první půlka filmu jsou tak nevýrazní že při odchodu z kina jsem měl problém si zapamatovat i jejich jména a to že někde vytáhli starou skicu jedné z verzí Palpatina a udělali z toho nového sitského lorda a Kylo Ren nosí celou dobu masku i když mu nic není(asi aby zakryl uhry) to už jsem měl chuť někoho praštit. Vyzdvihnout musím grafiku a animace, za vzhled filmu 10/10. Tohle píšu jako divák, teď pár postřehů jako zarytý SW fanda.

Nechápu vývoj schopností Kylo Rena na začátku filmu zastaví střelu na místě a na konci má problém porazit nezkušeného vojáka co byl nedávno ve své první akci a pak holku co ví o síle cca 12h. Nejhorší Sith všech dob. Styl boje se světelnými meči pravděpodobně převzatý z rytířských soubojů, taky nic moc při závěrečném souboji opravdu Kylo pokácí skoro půlku lesa:) jako protiklad bych dal třeba souboj Anakin X Obi-Wan v ep III.

Kdo čte knížky ví že každá planeta má svoji gravitační studnu do které se nedá „skákat“ z hyperprostoru (proč by taky jinak lodě nevstupovaly do hyperprostoru rovnou z planety a nějaké blokády by byly zbytečné) no, od tohoto filmu už asi ne. Štve mě že vynechali postavu Wedge Antilese který se stal v knižním světe celkem oblíbený a místo toho tam na stejnou pozici dali nějakého Poea. Přítelkyně měla celkem zajímavý postřeh, pokud jsme to dobře pochopily tak Starkiller základna na poslední vystřel vyčerpala celé slunce což je celkem ekonomické vydlabat celou planetu postavit obří základnu pak dva výstřely a konec :)

Slovo závěrem, když si přeberu kolik měl JJ možností kdyby se aspoň trochu inspiroval knižním světem (Isard, Thrawn, Akademie Jedi, Yuuzhan vongové, Darth Kryat atd. atd.) tak je mi vážně líto co jsme my fandove SW dostali.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
23. Prosinec 2015 - 19:17
Nevím no... Sto lidí, sto chutí... Mě se třeba souboje s lightsabery líbily více, byly takové reálnější, stejně jako v OT (v prequelech byly strašně přehnané). A Wedge Antilles tam původně měl být, Denis Lawson dokonce dostal nabídku. Ale bohužel ji odmítl s tím, že (jak sám prohlásil): "ho mrzí, že Wedge měl ve filmech jenom takovou vedlejší roli. Že kdyby dostal v ep. VII více prostoru, šel by do toho rád, ale takhle by ho to nebavilo."

Jinak, tvůj názor samozřejmě respektuju, jen jsem chtěl objasnit toho Wedge a vyjádřit svůj názor na duel :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Abdilon
23. Prosinec 2015 - 20:19
No souhlasím sto lidí, sto chutí, ale za mě ten souboj byl pro mě asi nejhorší z celého filmu i moje choreografie v pěti letech by Vás více zaujala než toto :D a o využití síly ani nemluvím vypadalo to tak že ovládat sílu je jako hrát hry a to by nemělo ještě se vrátím k tomu závěrečnému souboji nebo parodii na něho to že ho porazí nějaký z dovolením hnup který mi byl opravdu nesympatický už díky jeho dementním hláškám a doufal jsem že ho zabije. No a na konec to celé zachrání Rey která by taky neměla mít šanci proti někomu kdo byl cvičen v síle (jen podotýkám cvičil ho i Luk) ale uplně mě dostala ta hláška hlavního zaporáka prý Kylo je připraven dokončit výcvik :D omg jako fakt vždyt by spíše ještě tak 20 let potřeboval trénovat, aby vůbec dokázal porazit někoho kdo drží meč poprvé v ruce :D

Není emocí, pouze míru.
Není nevědomosti, pouze poznání.
Není vášně, pouze klidu.
Není chaosu, pouze harmonie.
Není smrti, pouze Síly.

+1
-1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
24. Prosinec 2015 - 10:38
S tím Lawsonem jsem to nevěděl je to škoda a nechápu jeho argumenty. Poe měl nejvíce prostoru ze všech vedlejších postav jestli myslel že by chtěl hrát hlavní postavu ? :D Už už tři roky nehrál ve filmu tak nevím proč to nevzal. Osobně by mi nevadilo ho klidně nahradit mladším hercem už jen proto že Lawsonovi je 68 tak ať by potencionálně Wedge chvilku vydržel.

Je pravda že v soubojích v OT do toho taky docela dost „řezali“ ale to bylo spíše díky absenci počítačové techniky. Vycházím z toho že lightsaber je vlastně trubka která váží max. 5kg takže zbraň velmi obratná kde by o vítězství měl rozhodovat um uživatele případně tvrdý trénink nacvičených sekvencí. To co jsem viděl v ep. VII mi připomínalo něco takové odkaz » jen trošku rychlejší tempo, jako kdyby lightsaber měl mít půl metráku.

Ale jak říkáš každému se libí něco jiného.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
24. Prosinec 2015 - 11:06
Těžko říct no... Je to škoda, že tam fakt nechtěl hrát :/ Ale tak myslím, že Poe je hodně slušná náhrada :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
2. Leden 2016 - 11:19
Jo na tu věc s vyskakováním z hyperprostoru jsem zapomněl, díky za připomenutí. Ano máš pravdu to co tam předvedli je teoreticky nemožné, byly případy kdy se podařilo někomu proskočit blokádou např Anakinovi s republikovým křižníkem v jednom komixu, ale ani on to nedokázal přesně vypnout a havaroval na planetě a to vyskakoval ještě na orbitě a neubrzdil to a proletěl atmosférou planety. Podstata je to že jenom aby jste vyskočili na orbitě musíte to vypnout na jednotky menší než sekundy a to stejně vyskočíte neuvěřitelnou rychlostí, která jde těžko zvládnout a hrozí riziko nárazu do planety, proto se tento manévr až na nejhorší situace nepoužívá. Ale aby někdo vyskočil na povrchu planety tak to by to musel vypnout v řádu nanosekund a to pochybuju, že aji tak dobrý pilot jako Han je schopen tohoto protože i stroj by s tím měl problémy a rychlost po výstupu by byla tak obrovská, že by se okamžitě roztřískali o povrch planety, navíc bych řekl, že každá loď má nějakou pojistku, která jí brání vystupovat v blízkosti vesmírných tělěs, proto se propočítává kurz, aby jste se s žádným tělěsem nesrazili. Takže z těchto 2 důvodů by to mělo být nemožné.

Long live the Empire

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
2. Leden 2016 - 19:24
Ano ano v to už byl vrchol. Světelné meče, cestování hyperprostorem, bitevní stanice velikosti měsíce, to všechno jsem ochoten akceptovat, ale tohle... Tak odporné opovrhovaní astrofyzikou a fyzikou všeobecně! Už jsem psal do Lucasfilmu rozzuřený dopis a požaduji oficiální písemnou omluvu pro JČMF.
Ne vážně, nechci tady dělat dusno, ale zase na druhou stranu..

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
23. Prosinec 2015 - 22:40
Na začátek rovnou říkám, že komentář bude obsahovat SPOILERY

Pozitiva:
výborné efekty(jak střelba tak akrobacie lodí)
nový redisign lodí, když už to jsou ty samé tak alespoň vypadají, že se na nich něco za 30 let zlepšilo, to se nedá říct o helmách stormtrooperů, ketré vypadají hůř, preferoval bych standartní z ep IV, ale není to tak hrozné jako helmy v rebels
krásné modely, jak děl tak výsadkových lodí atd.
Han Solo, který táhl prakticky celý film a nevím, co by tam bez něj dělali

Negativa:
někdy až zbytečně jasné snahy publikum rozesmát, které by tam vůbec nemusely být a také věty typu, proč se tam vracíš, ty tam máš kluka? to bylo zbytečné přikrášlování, které tam nemá co dělat a nijak nesouvisí s dějem
Děj, to je asi největší mínus, po ep 1,2,3, které byly plné intrik a složitých příběhů, které se nakonec spojovaly přijde toto totální kopie epizody IV, na začátku impérium zaútočí a zajme důležitého velitele povstalců(leia/ten pilot] plány, ale velitel stihne ukrýt do droida, který uteče a naverbuje si mladého obyvatele planety, který cítí zášť vůči impériu-FO, které nikdy neviděl a o kterém máloco ví, ale hned je odhodlán proti němu bojovat. Dále opět se objeví Death Star 3, která je mnohem silnější než kdy předtím a je schopna ničit planety na dálku. Jednu planetu zničí a poté ho opět v poslední vteřině zničí rebelové. To je úplná kopie ep IV. Když ep IV vyšla tak to bylo originální, ale po 40 letech pustit to samé, jenom s lepšími loděmi a efekty, to je trochu slabé na nejočekávánější film desetiletí. Přitom by to stačilo trošku upravit a mohlo by to být použitelné, mohli tu zbraň třeba jen poškodit a v dalším díle by se FO snažil získat nějakou speciální součástku, aby ji mohli opravit a zničit ji mohli třeba až v díle 9.
Dále jak může netrénovaná holka ze zapadlé planet, která donedávna neznala sílu porazit v boji zkušeného zabijáka, který vyhladil desítky jediu a hledá luka skywalkera, aby ho mohl zabít, tak to by měl být dost silný ne? Ona ho rozcupovala a i ten černoch předtím ho zranil, což by nemělo být možné vůbec, jelikož nemá sílu a porazil ho i stormtrooper na te planetě předtím.
Opět podhodnocování stormtrooperů, chápu, že třeba proti Hanovi to tak musí být, ale v těch TIE fighterech mohli být proti rebelům lepší
Také mě na začátku potěšilo, že se tvůrci nebojí zabít důležitou postavu(toho pilota), což ke konci se změnilo v sklamání, protože pilot přežil a nějak unikl z planety nad kterou byl ISD
A druhé nějvětší mínus a největší chyba: jak mohl uklízeč vědět všechny ty informace o té death star 3, byla ta planeta, a já teda osobně kdyby se mě někdo ptal tak opravdu nevím všechny slabiny a rozložení základen současných mocností na Zemi.
Také je špatné jak hlavní postavy vše ví, např Luke v ep IV neuměl ani mávat světelným mečem, zato Rey umí pilotovat falcona skoro lépe než Han, který s tou lodí lítá celý život. Také se naučí po 2 ranách střílet z blasteru, i když z něj nikdy předtím nestřílela a pak už kosí stormtroopery jednoho za druhým.
Také nedomyšlenost té věci s tou mapou z FO strany, pokud měli zbatek mapy, tak věděli přece o jakou část galaxie se jedná a mohli ji prozkoumat sondami a najít ho, ale tohle je asi nejmenší chyba celého dějě.

Mé celkové hodnocení je něco mezi 50-60 procenty, protože se mi líbily efekty a redisign, ale příběh byl na nic a remake ep IV.

Long live the Empire

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
24. Prosinec 2015 - 11:04
Člověče, máš ty vůbec rád Star Wars? :D Hejtíš povstalce, hejtíš nový film... :D Ale teď vážně... Ty jsi u toho filmu asi spal, že? :D

Starkiller base možná byla trochu jako další hvězda smrti. Ale rozhodně to bylo originálnější, než když Lucas použil v ep. VI úplně totožnou stanici, jako v Ep. IV, jenom nedodělanou.

To, že Kylo Ren dostal na prdel se dalo čekat. Jednak schytal přímý zásah z Wookijského bowcasteru (což jsem se divil, že po tom byl vůbec schopný chodit, natož bojovat) a jednak Rey nebyla žádná "netrénovaná holka ze zapadlé planety". Pokud jsis všiml, tak na Jakku docela slušně ztřískala několik osob, co jí chtěly vzít BB-8. Navíc, probudila se v ní Síla, kterou v tom souboji dobře využila. Snažila se zůstat klidná, zatímco Ren byl vnitřně rozervaný, zraněný a nasraný. A je tady ještě jeden bod, který hraje ve prospěch toho, co jsme viděli. A to, že ve své vizi Rey viděla masakr v Lukově akademii a pak jak jí někdo odvezl na Jakku. Z toho se dá snadno usuzovat, že jako malá se u Luka učila a ten masakr přežila! Proto ji (pravděpodobně Luke, ale možná to udělal někdo jiný) schovali na Jakku, aby ji Ren nenašel.

Dále bych se chtěl vyjádřit k tvé poznámce o uklízeči. "a já teda osobně kdyby se mě někdo ptal tak opravdu nevím všechny slabiny a rozložení základen současných mocností na Zemi." Tohle je opravdu hovadina :D Jako promiň, ale tady srovnáváš jablka a hrušky :D Finn sice pracoval jako uklízeč, ale přímo v tom komplexu! Takže je logické, že to tam znal. Zatímco u tebe je logické, že neznáš všechny slabiny a rozložení základen, když neděláš ve vojenském průmyslu ;)

To, že Rey uměla pilotovat Falcona, tady se taky není čemu divit. Jednak, jestli sbírala šrot ze starých lodí, tak se v nich musela vyznat, musela vědět co jak funguje a co má jakou cenu. Navíc, pomáhala Unkaru Pluttovi Falcona upravovat a nepřekvapilo by mě, kdyby s ním už někdy před tím letěla. To, že řekla, že "tahle rachotina už neletěla dlouhou dobu" neznamená, že s ní neletěla. A střelba z blasteru... Jako co je těžkého se na tom učit, namíříš a vystřelíš :D Navíc, pokud jsi fakt nespal, tak jsi mohl vidět, že se často trefila až na druhou nebo třetí ránu :D

Jinak to, že FO měl část mapy by jim moc nepomohlo :D Galaxie je obrovská. A kdyby použili sondy jak říkáš, tak se vsadím, že ty a tobě podobní by filmu zas vyčítali, že Skywalkera hledají úplně stejně, jako ho našli na Hothu, a že film jenom vykrádá Ep. V :D

Jinak já neříkám, že film se musí každému líbit. Jak jsem řekl, sto lidí, sto chutí a respektuju, pokud se to někomu nelíbí. Ale ne, když to někdo hejtuje a vyčítá tomu takové hovadiny jenom proto, že při filmu nedával pozor a ignorují věci, které ve filmu vysvětlují to, na co nadávají...

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
24. Prosinec 2015 - 13:36
Tak náhodou star wars rád opravdu mám :D, o proti povstalcům je to zlato o tom se nedá ani polemizovat, ale čekal jsem něco nového než remake epizody IV, například ep II, III se mi líbily mnohem víc než toto.
Ke starkiller base ani by mi nevadilo, kdyby ji použili jako základnu ve třech dílech, vadilo mi že ji zničili už v prvním díle, uvědom si taky, že první řád není v rozsahu to co bylo galaktické impérium, tohle byla jejich hlavní základna a měli na ni podstatnou část své armády(viz nástup vojáků) a o to vše přišli zase jednou ranou, vadí mi na tom to že příběh je stejný jako v IV a taky, že je rozprášili aniž bychom se o nich něco dozvěděli.
Je něco jiného bojovat se zbraní se kterou umíš a něco jiného se zbraní kterou držíš poprvé v životě, například anakin taky nerozsekal Dookoa a to už se učil na jedie několik let. Jelikož si z toho výcviku nic nepamatuje, jenom něco bylo vidět když se dotkla světelného meče tak pochybuji, že ji výcvik ve 2 nebo 5 letech nějak pomůže. Schovat ji tam mohli proti tomu nic nemám.

U tohoto si budu trvat na svém, ten komplex byl obrovský. Když R2D2 měl v sobě plány DS1, tak se to dalo pochopit, prostě všechny data byly na disku. Ale on si prostě nemohl zapamatovat všechny parametry planety, aby z toho mohli poskládat slabinu. Jako příklad k odůvodnění třeba pochybuju, že voják pěchoty zná všechny letecké základny třeba v evropě a ví jak jsou napájeny a bráněny.

Nevím jestli si někdy střílel z nějaké zbraně, ale opravdu to není tak jednoduché, že namíříš a vystřelíš a hned se trefíš, chce to nějakou praxi a zkušenost, kterou třeba Han a Chewie měli takže u nich bych to pochopil, aji u toho dezertéra, protože ten měl výcvik s palnýma zbraněma, ale ne u ni.

K té části s mapou jsem napsal, že to mi tolik nevadí a že to je jenom detail a pochybuju, že bych si stěžoval na něco co jsem navrhl :D.
Napsal jsem že mé hodnocení je 50-60 procent, což není tak hrozné a už jsem viděl hodně lidí co dalo ještě míň. Prostě jsem čekal něco nového a místo toho přišel remake ep IV a už v půlce filmu jsem věděl jak z části skončí. Oproti ep II a III, kde se příběh složitě proplétal a i když bylo jasné, které postavy to přežijou, protože se objevují v staré triologii, překypovala pro mě nadšením, protože nebylo jasné jak se zrodí impérium, jak Palpatine vyhladí jedie atd.

Long live the Empire

+1
0
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
24. Prosinec 2015 - 13:56
Jen bych doplnil, „Zoufale hledáme Luka už 10 let a ještě nás nenapadlo hacknout jeho droida“ :D

+1
+1
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
24. Prosinec 2015 - 12:54
No, musím se přiznat, že mi trvalo nějako dobu, než jsem ten film vůbec zpracoval a udělal si na něj názor. Osobně se mi to líbilo. Po vizuální stránce krása, nikde mě do očí nebilo zelené plátno, jako např. u Hobita, všechno vypadalo krásně reálně, prostě opravdové triky jsou dobrá volba, hudba samosebou úžasná, no a ten děj.. no, to že se bude jednat "jen o předělávku Nové naděje", jsem slyšel už dřív. Ano, byla tam trochu srandovní Hvězda smrti 3, ale zase se mi líbila ten nápad s "vydlabanou planetou". Byly tam podobné, ne-li stejné situace, ale mnohdy přiznané samotnými tvůrci. To, že by byli stormtroopeři podhodnoceni si nemyslím. Když jdu na takový film jako SW, Indiana Jones nebo třeba James Bond, je mi jasné, že hlavní hrdina/hrdinové dají záporákům pořádnou nakládačku a je mi jasné, že střely budou lítat všude kolem a že tam bude milion situací, které by hrdinové v reálu asi nepřežili. Ale blbce z nich nedělali.
To že uměli lítat se Sokolem... tak ano, mohlo se stát, že by si tam nechali např. zataženou "ruční brzdu", loď by se roztrhla a všichni by po dvaceti minutách filmu zemřeli. Ale, kdo by to čekal, že?
SPOILER (i když to už asi není nutné): To že Ren zabije Hana bylo jasné, kdyby se tak na tom můstku nestalo, neměli by o čem hrát. Navíc když si to Ford tak moc přál :D
Jen mě osobně mrzí, že samotný díl neměl nijak ucelený děj, postrádal závěr. Kdyby Luke na konci řekl: "Já jsem tvůj otec!", tak by to mělo alespoň něco. Takhle mi připadá, že si otevřeli hromadu cest, nakousli toho hrozně moc (viz. Phasma, která i přes to, že byla poměrně hodně zmiňována v reklamních kampaních a všude po internetu, se na plátně ocitla asi na 30 sekund a ani jsme Gwendoline Christie neviděli obličej. Vsadím krk na to, že bude v dalším díle. O Lukovi nemluvě :D). Vždy se mi zdálo, že všechny předchozí epizody měli nějaký konec. Tady mi to nepřišlo.

Prostě celkově to bylo Star Wars a přitom nebylo Star Wars. Ale mě nezhnusili a bavil jsem se. Jo, stará trilogie je moje srdcovka (i když na novou taky nedám dopustit, a to i na EP. I., můžete mě třeba rozčtvrtit), ale líbilo se mi to. I když, možná jsem jen příliš nenáročný divák.

P.S.: Film jsem viděl s dabingem a i když jsem se na začátku lekl, nakonec to dopadlo dobře. Jen C-3P0 zněl.. divně. Ne tak výborně jako v "originálním kino" dabingu z devadesátek. Naštěstí moc nenamluvil.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele mina1989
34-35
25. Prosinec 2015 - 23:35
Z celkového pohledu takový průměr, čekal jsem více. Celou dobu jsem se vyhýbal spoilerům, trailerům, obrázkům a celkově, abych tam šel s čistou myslí. Co mě trošku nakrklo, že opět easy zničili celou stanici prvního řádu a ještě před výbuchem všichni stihli odletět, to je pro mě prostě průser, i vzhledem k tomu, že už jsme tohle zažili, také infiltrace základny byla až moc jednoduchá, také ta velitelka nebo co to bylo, tak relativně v pohodě sundala ty štíty, to mi tam moc nesedí, nehledě na to, že všechno zorganizoval uklízeč.. Osobně jsem fanda spíše soubojů z E 1-3, jelikož pro mě jsou Jediové něco víc, než obyčejní lidé, kteří mečem mávají jako opice klackem, viz ten stormtrooper dezertér a i tak to docela stačilo na Rena, takže souboje tak trošku zklamání, ta akrobacie v kombinace s bojem tomu dodává trošku té výjimečnosti, kterou nemůže normální netrénovaný smrtelník zvládnout , ale každému se líbilo něco jiného. Ten příběh byl strašně čitelný, věděl jsem co se stane ještě než se to stalo a to je vždycky špatně. Trošku mě zklamala i hudba, čekal jsem, že bude výraznější. Jinak efekty se mi naopak líbily a to hodně, nové postavy jsou také v pohodě a podle mě výborně zapadly do děje. Záporák Kylo Ren dokud měl masku tak to byla docela jízda, jakmile si ji sundal, tak respekt k jeho postavě značně poklesl, vzhledově mi dost připomíná mladého Snapea z Harry Pottera (také on uměl číst myšlenky), ale líbí se mi jeho labilita, jeho výbušnost a jeho vnitřní boj. Snoke vypadá trošku jako Voldemort, moc se zatím nevyprofiloval, tak snad příště, zajímalo by mě, kde se tam vůbec vzal a co to jsou ti rytíři z Rena.

Kdo má radši původní verzi a chtěl si oprášit vzpomínky na to, jak byl v kině na E IV, tak bude nadšený, dá tomu všemu plné hodnocení a půjde domů spokojený a bude se těšit na další shlédnutí, kdo má rád trošku tu novou éru, tak bude trošku zklamanější, jelikož na ni se totálně zapomnělo a film neobsahuje prakticky žádné odkazy, což je trošku škoda. Věděl jsem, že film bude bez Sithů a Jedi, ale i tak mi prostě jednoduše chyběli. Moudrost, důraz na řády a pravidla a nepopsatelná elegance rytířů Jedi, prostě v tomhle filmu chybí. Ještě dodatek, hodně nenávisti vzbudili Rebels, třeba scéna kdy inkvizitor hodil meč po Ezrovi a ten vyvázl ze šrámem. Tady Finn byl přejet mečem po zádech a očividně přežije a určitě bez výraznější úhony, Kylo přežije zásah Žvejka, ještě všechny stihne předběhnout a bojovat.. Někdy jde logika stranou, což je škoda, ale pořád je to sci-fi.. Za mě teda pouze průměr, čekal jsem lepší odvar.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Blechy
25. Prosinec 2015 - 23:53
mě vzhledem připomínal mladýho krauze (podívejte se na starou saxanu, tam hraje jednoho ze 3 záporáků :D)
EDIT: (kilo ren mi ho připomínal)

+1
0
-1
Obrázek uživatele AsuraCZech
26. Prosinec 2015 - 22:05
Tak VII mám za sebou třikrát, a teď když sem si nechal film uležet v hlavě tak musím říct že je to pecka pro mě osobně nejlepší film roku 2015.
Efekty jak ty praktické tak i ty počítačové jsou prostě na perfektní úrovni, těm prostě nemůže nikdo nic vytknout Vizuál je prostě fakt bez chybičky. Herecký obsazení se taky povedlo, Rey se asi zapíše k nejvíc sexy postavám v SW hned vedle Leii v otrockých plavkách :D a nechybý jí ani charizma. Finn je sympaťák kterýho si snad ani nejde neoblíbit a nefandit mu.
Jako milovníka starý trilogie mě potěšili i souboje který vypadají surově, uvěřitelně a hlavně dobře, ne jako to hopsání a máchání do vzduchu v nový trilogii který jsou sice pěkné na pohled ale vytrácí se z nich jakýkoliv emoce, pocity a uvěřitelnost že jsou to souboj na život a na smrt a místo toho sledujete balet bez hudby. Takže za to mají velký plus a doufám že to bude v VIII a IX tak pokračovat.
Co se týká příběhu tak sem dostal to co sem očekával. J. J. dostal za ukol dělat nový SW který budou milovat jak ostřílení a světelnými meči zjizvení veteráni tak i zelenáči který se teprve vydali za dobrodružstvím do předaleké Galaxie. Takže tu vlastně máme reboot který ctí a navazuje na své předchůdce ale hlavně si zachovává svou duši.
Jediné malinké mínus je huba, ne že by nebyla perfektní jen mi chyběl nějaký nový motiv který by se mi zaryl přímo do mozku.
Takže za mně je VII 9,99 z 10 a přesto že sem to už viděl třikrát tak cítím jak mě síla volá do kina.

+1
0
-1
Obrázek uživatele mina1989
34-35
27. Prosinec 2015 - 0:15
Ještě dotaz, neví se jaké planety byly zničeny?

+1
0
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
27. Prosinec 2015 - 2:23
Jakýsi Hosnianský systém, Hosnian Prime a čtyři další planety ze soustavy. Mělo by se jednat o světy jádra vytvořené přímo pro ep.VII

+1
0
-1
Obrázek uživatele intel810
56-57
28. Prosinec 2015 - 14:03
Tak jsem se těšil a tak jsem zklamaný. Triky ve filmu jsou pěkné, to ano. Ale jinak je to navoněná bída. Zápletka ubohá, recyklace starých dílů. Noví hlavní hrdinové až na tu dívčinu jsou pěkně nesympatičtí. Klaďas Poe Dameron vypadá jak sňatkový podvodník, poseru Finna ani nebudu komentovat, ten koho se máme všichni bát, tedy Kylo Ren vypadá jak Kraus v Popelce. Škoda, že Han Solo už je tak starý, že ho museli nechat umřít. No, jdu si dát oběd, tem mě potěší více, než tady ta parodie co jsem včera viděl v kině.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Blackhand47XD
26-27
28. Prosinec 2015 - 17:49
Já tomu dávám 6/10. Film dost kopíruje starou trilogii a nepřináší nic nového. Jsou fanoušci, kteří milují cokoliv tvůrci vydají a já mezi ně nepatřím. Potrpím si na kvalitu a vykrádání opravdu nemusím. Mé pořadí filmů tedy vypadá takto: III, IV, II, V, I, VI, VII

Nothing is true, everything is permitted.

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Lucas
33-34
30. Prosinec 2015 - 15:28
Je tomu již dva dny, kdy jsem i já měl možnost shlédnout "nové" pokračování SW a myslím, že už to ve mě uzrálo natolik, že jsem schopný na to říci svůj názor.
Tak tedy - v první řadě musím říct, že to byla až neskutečná vykrádačka epizody IV. Opět záporák s maskou a opět hlavní hrdina, resp. hrdinka, která se ke své roli opět dostala, jako slepý k houslím. Stormtrooper - dezertér, to je celkem dobrý nápad, kdyby nebyl podělaný až za ušima a celou dobu nezápasil s tím, zda zbaběle utéct, či statečně zůstat se svou milou, v naději, že si vrzne (promiňte ten výraz). Zvětšenina Deathstaru se schopností zničit najednou celou soustavu a zcela nečekaně zničená několika X-wingy a Y-wingy?(vpravdě originální nápad, ÓÓ Bože).
O technické stránce děje, kdy hl. hrdinka poprvé sedne za knipl Falcona, se kterým sotva vzletí, aby vzápětí bravurně vymanévrovala dva Tie fightery, pilotované cvičenými piloty či chvíli, kdy poprvé vezme do ruky blaster a vzápětí, bez jakéhokoli tréninku, střílí lépe než Vasili Zajcev, bych se snad raději ani nevyjadřoval.
Celkově mizerný děj bohužel nezachrání ani skvělé filmové efekty či krásná hudba a ozvučení, ba dokonce ani nasazení starých známých postav. I když musím přiznat, že právě scény s Hanem Solem a Chewiem mě bavili nejvíce a jediným skutečným překvapením celého filmu, byl pro mne Solův skon.
Také mi bylo celkem nejasné, proč se Skywalker rozhodl zmizet a nechal celou Galaxii, aby ho hledala. ON - Jedi, který porazil Darth Vadera a císaře Palpatina. Jedi, který je natolik psychicky silný, že toto dokázal, se sesype poté, co jeho žák přejde na Temnou stranu? No, nevím.
Zkrátka. I přesto, že jsem fanouškem serie SW a celého světa kolem, nenapadá mne pro tento díl jiné označení než - BRAK.
P. S. Už teď se bojím, co Disney vypustí v roce 2017.

May the force be with you.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Blechy
30. Prosinec 2015 - 19:15
Zdravím, všechny :D jsem tu zas :D
no epizoda 7 se opravdu moc nevyvedla, to si můžeme říct na rovinu ovšem myslím, že se mi to poněkud rozleželo v hlavě, je to nový start další části naší milované ságy, myslím že v roce 2000 nebo tak nějak kdy byla uvedena epizoda 1 tak si myslím, že byla také spousta fanoušků zklamaná, mě osobně se na skryté hrozbě líbil nejvíc závěrečný souboj, ale jen můj názor, ale potom přišla epizoda 2 a mě se zdálo, že je to úplně jiné, že rozdíly mezi ep1 a 2 jsou obrovské a pak přišla ep 3 a to sem byl úplně hotový :D jestli chápete jak to myslím, potom seriály, klonové války po filmu, který se mi sice líbil, ale byl poněkud sušší přišla skvělá první série na kterou navazovaly lepší a lepší, a ano disney si to také zazdil zrušením tcw a začal s rebely, kteří v první sérii také moc nezazářili, ovšem zdá se mi že druhá série už se celkem lepší a když disney vytrvá, tak myslím, že i rebels budou stát za to (teď jsou podle mě na bodu koukatelné) a s tímhle myslím a doufám (že to samé co po prvním traileru vypadajícím všelijak a druhém totálně bombovém) udělá to samé s ep 8 že se polepší a tentokrát to bude stát za to, ovšem jenom můj názor....

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
30. Prosinec 2015 - 20:33
Podle mě by neškodilo, kdyby si vzali delší časový odstup, přecejen v roce 2016 má být spin-off a hned 2017 VIII... Sice bychom si museli počkat, ale řekla bych, že bychom to vzali líp, kdyby to bylo veskrze originální a nové, než aby to zase v rychlosti splácali z předchozích dílů a knih vyřazených z kánonu. Přijde mi to trochu škoda, že z nás chtěj jen vytahat co nejvíc peněz, no.

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Dark Invader
25-26
1. Leden 2016 - 17:41
No... určite nie som nadšený ale ani nejako veľmi sklamaný. Že je to takmer dokonalá kópia epizódy IV už spomínali viacerí. Mne sa však nepáči hlavne to že predtým Impérium a teraz First Order, to boli najlepšie vojenské organizácie galaxie, a stále vidíme len ich drvivé porážky a to napriek tomu že mali veľkú početnú prevahu v pozemných aj v leteckých bitkách. Keď som na to pozeral tak som nechápal ako si First Order mohol znovu získať takúto moc. Ďalej ten súboj v závere, nech sa na to pozerám hociako, vyhrať mal Ren, aj keby Rey a Finn unikli s pomocou Chewbacu, ale to že bol Ren porazený mi nedávalo zmysel. Naopak, pozitívne hodnotím efekty, hudbu a Starkiler base, áno je to niečo ako Death Star, ale toto sa tvorcom vydarilo a túto ,,kópiu" im odpustím :D. Je škoda že bola zničená... Nové postavy mi boli tiež sympatické, hlavne Finn a Kylo Ren, ktorý v tej maske vyzeral lepšie ako bez nej :D. Páčila sa mi aj smrť Hana Sola, niežeby som ho nemal rád, ale konečne sa niečo stalo aj jednej z naozaj kľúčových kladných postáv. Do ďalších epizód som zvedavý hlavne na to, ako bude pokračovať First Order, ktorý prišiel o svoju hlavnú zbraň a základňu a teším sa na súboj Luka proti Renovi, ktorý nám tvorcovia pravdepodobne ponúknu.
May the force be with you :-)

You don´t know the power of the Dark side

+1
+1
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
4. Leden 2016 - 12:48
Spoiler!

Ak ste zatiaľ nevideli Star Wars VII, resp. si nechcete pokaziť zážitok z jeho pokračovania, nečítajte! :)


Spoiler!
Nikde som to tu zatiaľ nevidel. K. Kennedy potvrdila, že všetky (hlavné) postavy sa objavia v Epizóde VIII. Plus sa hľadajú postavy nové. Takže sa môžeme pravdepodobne tešiť na flashbacky, príp. zmŕtvychvstania?
odkaz »

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
14. Leden 2016 - 13:49
Možná to už někdo viděl. Taková zajímavost.
odkaz »

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
25. Leden 2016 - 16:54
Jenom taková zajímavost, kdyby někdo měl zájem. Příšlo mi to stručné a také vtipné.

Odkaz obsahuje spoilery z ep VII

odkaz »

Long live the Empire

+1
+1
-1