Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Malestorn

Reklama
Autor: sith
Přidáno:31. Leden 2013 - 19:10
Přihlásit se k odběru

Jedi Qunlan Vos a klonový kapitán Rogri ztroskotali na planetě Illuvin, u které byli postaveny republikové doky. Tento systém nyní ovládá armáda Konfederace a Quinlan s Rogrim se snaží najít pevnost CIS, ze které by mohli kontaktovat republiku.

***

Quinlan se probral z prvního šoku. Asi dvacet pět kilometrů od nich se zpod povrchu vynořila obrovská stanice. Byla to koule s průměrem cca tři kilometry, okolo které držel na několika desítkách držáků a šachet, obří prstenec, který zřejmě sloužil jako hangár, jelikož byly vidět různé velké otvory chráněné plazmovými poli. Okolo lodě létali stovky supích droidů, kteří zřejmě sloužili jako eskorta.

Rogri si po důkladném prohlédnutí exteriéru lodě připnul dalekohled zpět na opasek. Pak vzal holokameru a stanici natočil. „To se bude republice hodit,”, ukázal na holoprojektor kamery, „jestli někdy budou muset zničit to, co je tu nad námi.” Jedi se usmál „Jestli se někdy k republice dostane...”, nestihl však dokončit větu.

Za nimi se ozvali kroky droidů. Klon zaklekl k trsu obří trávy a zamířil blasterem do křoví před nimi. Jedi se chopil svého světelného meče.

Ze stínu se vynořilo asi deset superbitevních droidů. Nic však nenasvědčovalo tomu, že by o nich věděli. Tentokrát si nenechali ujít příležitost a když okolo nich jednotka prošla, plížili se za nimi.

Droidi dorazili k bráně, do které by se vešla i obří manta. Dveře se se zasupěním otevřeli a jedi zapnul světelný meč. Silou odhodil magnaguardy, hlídající bránu a přesekl tři droidy vejpůl. Za ním běžel Rogri, který hodil granát a zničil droidy. V dýmu vběhli nepozorovaně dovnitř.

Než se stačili v dýmu vzpamatovat, narazili do zábradlí, div že nespadli dolů. Jedi Silou odhrnul kouř a vyklonil se přes zábradlí. Uviděl hlubokou propast plnou můstků, jeřábů, zdvihačů a spousty dalších technických věcí. „Zde museli postavit tu stanici.”, řekl Quinlán a odvrátil pohled od propasti. Náhle se ozvala střelba z blasterů. Jedi tasil světelný meč a zaútočil na droidy, kteří po nich pálili. Rogri dostal zásah do hlavy a přepadl přes zábradlí. Quinlán se po něm ohlédl a to neměl dělat. Dostal zásah a...

Jedi padal dolů. Už necítil nic. Před očima se mu míhali jen mlhavé stíny. Pak dopadl. Na zemi ho nešel nějaký bitevní droid, který přivolal posily.

Droidi odnesli Quinlana do místnosti, která vypadala, že v ní je nějaké velící středisko.

Jedi se probral a neváhal ani chvilku. Silou zapl holoprojektor a zavolal velitelství na Kaminu. Ozval s mu admirál Yularen. Dřív než se droidi vzpamatovali, bylo už pozdě. Na Kaminu se začala mobilizovat invazní flotila...

Pokračování příště...

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
2 hlasy
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
3 hlasy
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů