Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Příběh Kapitána Broma 6

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Captain Rex
24-25
24. Únor 2013 - 11:30
Další díly se budu pokoušet psát, přibližně takhle dlouhé. Doufám, že se vám tento díl líbil. Podle mě se mi povedl nejlépe ze všech, které jsem kdy napsal.

Jsem velitel roty Torrent v 501. legii.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
25. Únor 2013 - 17:50
Nemohu posoudit, jestli tohle byla nejlepší povídka ze všech, které jsi psal. Já jsem je nečetla. :) Tato povídka se mi líbila.

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
24. Únor 2013 - 13:03
Ostatné tvoje poviedky som nečítal a neskúmal som ani náväznosť jednotlivých dielov. Z prečítania mám však pocit, že to ani nie je dôležité.

Najskôr som očami prebehol celú poviedku, aby som zistil rozsah a štruktúru textu. A už vtedy som vedel, že to nedopadne dobre. Žiadne členenie do odstavcov. Najskôr som si myslel, že ,***, odčleňuje od retrospektívy, ale to sa neskôr ukázalo ako chyba. Poďalšie to boli splývajúce výpovede. Nemôžeš skončiť a začať priamu reč na tom istom mieste. Napr. "..." "..." sa v texte jednoducho nesmie vyskytovať. Boli to veľmi neprehľadné, chaotické, s mnohými gramatickými chybami. Navyše ti občas chýbali uvádzacie vety a keď už boli, tak len vyslovene kopírovali obsah priamej reči. Okrem iného, nevieš priamu reč písať. Dôkladne si naštuduj spôsob, akým sa vyjadruje. Pozri si, kde a kedy sa dávajú symboly typu: " , . ! : ?

Dávaj si pozor na opakovanie slov, takmer každá druhá veta opakovala jedno tvoje slovo. Píš to do Wordu alebo niekde, kde ti automatické nástroje pomôžu skontrolovať pravopis a iné chyby.

Samotný dej by nebol zlý. Len jeho podanie bolo. Prvá časť fajn, druhá naivná, v tretej som sa stratil a štvrtá zle naväzovala na prvú časť. Pokus o retrospektívu hodnotím kladne, avšak nevyužil si jej potenciál. Napriek tomu prvý "odsek" hodnotím ako najlepšiu časť tejto poviedky. Tá aspoň spĺňala základné pravidlá "hry". Môže to byť pre teba základný odrazový mostík.

Od písania ťa rozhodne nechcem odradiť. Ale musím hodnotiť dosť prísne - a to z toho dôvodu, že tu nepredkladáš svoju prvú poviedku. Myslel som si, že niekto, kto tu uverejní 8 poviedok, už zvládne základnú gramatiku, spôsoby úpravy textu do čitateľnej podoby a ďalšie náležitosti. Je jednoducho veľa vecí, na ktorých musíš zapracovať. Budem ti o to viac držať palce. Daj si na tom záležať, nechaj si potrebný čas na prípravu aj samotnú realizáciu. Písanie poviedok nie sú preteky, tu nejde o to stihnúť to za 15 minút.

Snáď ti aspoň niečo z toho pomôže do ďalšej tvorby. Viac som to rozpitvávať nechcel... viedlo by to len k zhoršeniu hodnotenia - 40%.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
25. Únor 2013 - 20:07
Musím souhlasit s PredsaJa v tom, že první odstavec byl nejlepší. To jsem až koukala, jaké pěkné obraty tam místy máš a už jsem tě chtěla chválit za to, jak moc jsi se zlepšil. Odstavec po odstavci už ale tvoje stylistická stránka šla bohužel z kopce.
Co mi vadilo nejvíc, bylo nepřehledné členění do odstavců a gramatické chyby. V textu jich je docela dost, ale především jsou to chyby poměrně velké a v místech, kde by s gramatikou snad neměl být problém - "měl židly" a "upadl do bezvědomý" mi málem přivodilo srdeční zástavu! :D
Metafora být pravou rukou se hojně užívá a je to zaběhlé slovní spojení, nemusíš ho tedy dávat do uvozovek. Taky ve slovech "republikový" a "separatistický" se píší malá písmena.
Nicméně ten začátek povídky jasně dokazuje, že to psaní někde v sobě máš, a že pokud budeš ochotný na sobě trochu pracovat, můžeš jednou psát opravdu velice zdařilé povídky! Vidím tvůj potenciál! Jak ho využiješ, je ale jen na tobě... Držím palce! ;)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+2
-1