Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Operační svaz, část druhá: Lux Bersson

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
19. Leden 2014 - 18:55
No, dějově se toho opět moc nestalo, ale krapet se to hnulo. Co se gramatiky týče, tak jsem párkrát narazil na vypadlé písmenko a špatnou shodu podmětu s přísudkem. Ale to bylo spíše z nepozornosti. Ovšem teď k ději... Příběh se odehrává 7 ABY a je tam pár věcí, které mi trošku nesedí... Povstalci rozhodně neměli nedostatek pilotů. V 6,5 ABY se jenom do Eskadry Rogue přihlásilo více než 1200 pilotů. Staré lodě? To teda nevím. Ve výrobní lince byly pořád a to nemluvím o nový stíhačkách E-Wing, které se začaly vyrábět přibližně v té době. Dále... Jak může Bersson, když je generál, rozhodovat o budoucím směru Impéria, když celému Impériu vládla Ysanne Isard nebo Thrawn (teď nevím, kdo byl v té době). Celkově to vidím na 7*

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele Ondráš
23-24
19. Leden 2014 - 19:02
V první řadě dik za koment... V té době vládla Isard, ale byla na Thyffeře, takže v podstatě Impériu nevelel nikdo ;-)....... hmmmm..... Asi jsem krapet předběhl to, co se odehrává v mých myšlenkách, děj mám rozpracovaný natolik, že jsem už ve čtvrté části.... ;-) Jinak řečeno pro ten osud Impéria, co řekl Bersson, mám vysvětlení cca. v té čtvrté části... A u toho nedostatku pilotů to bylo, myslím, s odstupem do budoucna, kde bude (podle Berssona) většina strojů zničena.... Takže asi tak.

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ -Werich

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
21. Leden 2014 - 15:53
Hmm.... velmi povedená povídka... přesto by se chyby našly, sice jen pár, ale vypíšu ti je, OK?

1) Shoda podmětu s přísudkem
2) "„Zbraňový, zaměřte..." - to zbraňový mi tam nějak nesedí
3) Pane Bože, těch jmen! Se v tom nevyznam - poznám jen Quiqa :(
4) Něco jako u bodu dva - "Palebný, ať si..."
5) Občasné opakování slov

* u 2) a 4) prosím o vysvětlení, to jsou jména, nebo...?

Jinak velmi dobrá povídka, srovnám-li tvůj pokrok s pokrokem joudy, jsi o několik příček nad ním. Narozdíl od něj si totiž k srdci vezmeš většinu výtek, co v komentářích padnou. Jen tak dál! Ode mě máš 8* ;)

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Ondráš
23-24
21. Leden 2014 - 17:05
Dík za koment........ k 2) a 4): Zbraňový a palebný jsou důstojníci vykonávající svou práci (palebný logicky střílí, zbraňový má na starost kontrolu turbolaserů a dalších udělátek)

A k 3)..... Zkusím sem vypsat hlavní jména:

generál Lux Bersson (velitel operačního svazu a lodi Imposible Loss);
kapitán Brodick (kapitán interdiktoru Valaavera);
kapitán Modeste (žena, velitel Heroistiku);
kapitán Templeton (kapitán Naomi)

...a posádka i osádka Imposible Loss:

komandér Javsenn, komandér Hüeku a dva další komandéři ( Il-Vart a Krchlewski, ti se vyskytnou jen zřídka.)
poručíci: Ian Quiq (také z chatu známý jako Viq ;-) je technický důstojník a několikrát i velící důstojník na můstku - něco jako služba dne)
Macpharson (koordinátor stíhaček)
Sara Peexti (spojovací důstojník, dočasná náhrada za por. Ramseyho, který se v povídkách také vyskytne)
Plukovník Luis Bedrid (velitel stormtrooperů a pozemních jednotek)

Dále se i vyskytne posádka jiných lodí, v této druhé části např. Komandér Zekka Nekjaala (pro ujasnění muž ;-) )
A v pokračováních budou i další postavy, např. piloti Nec Brodick (syn kpt. Brodicka) a Noel Thompson; dále i Ysanne Isard....... těšit se můžeš i na Novorepublikové tváře jako Ackbar, Airen Cracken, Fey'lya a další.... ;-) takže tak...
EDIT: A k 2) a 4)ještě: Velitel většinou nezná jejich jména, tak je nazývá jejich úkoly (palebný, koordinátore, spojovací atd.)..... Jop?

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ -Werich

+1
+1
-1