Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Star Wars Knights of the Old Republic

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
1. Březen 2014 - 10:51
No, jak začít... Když jsem viděl název povídky, byl jsem nadšený. Období Staré Republiky mám dost rád a povídek z této doby je zde opravdu málo :)

Pak jsem byl ovšem trochu zklamán. Očekával jsem nějaký vlastní příběh nebo alespoň, že to popíšeš z pohledu nějaké vedlejší postavy, nebo dokonce někoho z druhé strany (Sithů). Jenomže pokud je to jenom psaná podoba hry... No, nevím, je to takové... Zkrátka ti, co hráli hru to už vše znají, takže je to moc nenadchne... Jasně, někdo to třeba ještě nehrál, takže si to může přečíst nebo si to prostě zahraje (což je, myslím si, pravděpodobnější).

No, je to tvá první povídka, tak budu mírný :D Občas jsi měl špatnou shodu podmětu s přísudkem, či v průběhu slova samo o sobě špatné i/y. Dále přímá řeč... Tam už to bylo trochu horší... Byla nepřehledná a občas jsem se ztrácel. Zkus dát každou přímou řeč na nový řádek a nepoužívej čárky ani apostrof, nýbrž uvozovky, jak mají být. Měl jsi pořád ty samá slova. Zkus požívat opisy. Takhle to bylo pořád jen: "řekl Navera, odpověděl Navera, řekl Navera..." Je to takové... No, zkrátka zkus psát třeba: "pronesl, zamumlal, zařval atd." a u postav ne jenom dokolečka jejich jména...

Ale abych nepsal jenom kritiku... Děj byl popsán zajímavě, vzhled postav, lodi atd. docela taky. A na to, že je to tvá první povídka to nebylo (zas tak) špatné... Nejsou tam žádné chyby, které by se v pokračování nedaly napravit.

A neber tento komentář, jakože ti prostě vytýkám chyby... Já ti je vypisuji, aby jsis na ně dal příště pozor :) Ber to spíše jako rady. Ovšem velké mínus u mě máš za to, že to není originální :/ Celkem to vidím... Hmm... Asi tak na 3,5*, ale tak dám ti čtyři a jsem zvědavý, jak se popereš s pokračováním :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+3
-1
Obrázek uživatele REVANGRANO
26-27
1. Březen 2014 - 20:34
Děkuji za rady Wedgi :)
Tak jak ji to popsal tak tak jsem se na to ještě nedíval. Rozhodně se příběh pokusím udělat zajímavý už jen z toho důvodu -jak jsi již zmiňoval- že ho lidé(hráči) už znají. A na té přímé řeči a na gramatických chybách zkusím taky zapracovat ;)
První část druhé kapitoly -(další příběh)- by měl být hotový zítra. Kolem 18.hodiny je tam. Ještě jednou Díky za upozornění ohledně stylu psaní-

Can´t you see you´re on the wrong side ?! The Emperor is dead, for you, for Me, for the Galaxy ! -REVAN-

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
1. Březen 2014 - 20:54
Není zač :) Jsem rád, že ty "výtky" bereš z té světlejší stránky :D Ale pokud ti mohu ještě poradit: nespěchej... Druhý díl zítra večer? To mi přijde trošku uspěchané... Já píši povídky klidně i měsíc (samozřejmě někdo může psát déle, či kratší dobu), ale jeden den je docela málo... Dej si na čas, nespěchej... Několikrát si to po sobě čti a často si tak všimneš chyb nebo něčeho, co ti tam prostě nesedí nebo v textu hapruje... Věř mi, často jsem si všiml něčeho "divného", když jsem si to celé přečetl v náhledu před odesláním...

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+3
-1
Obrázek uživatele REVANGRANO
26-27
1. Březen 2014 - 21:32
Dobrá :) dám si tedy na čas a příští část už bude doufám lepší a s méně gram. chybami :D
Vím, že to co od toho očekávám se asi nesplní -chtěl bych aby po dokončení byla kniha vydaná- ale přesto se budu dál snažit a ještě poopravím některé věci z části kterou jsem vložil sem. Samozřejmě už sem nebudu dávat opravenou povídku :D ale aspoň to bude opravené :) zatím mám první stránku druhé kapitoly, napíšu ještě jednu a pak si to po sobě zkontroluji.
Vidím že to jediné co jsem nejspíš potřeboval byla rada :)

Can´t you see you´re on the wrong side ?! The Emperor is dead, for you, for Me, for the Galaxy ! -REVAN-

+1
0
-1
Obrázek uživatele REVANGRANO
26-27
2. Březen 2014 - 15:48
Vím že jsi měl připomínky k mému stylu psaní čárek a apostrofů u přímé řeči Wedgi :D ale nepodařilo se mi zjistit jak se dělají ty správné znaky :D
Popravdě i kdybych to zjistil tak s tím množstvím přímé řeči -(hlavně těch čárek a apostrofů u ní)- by se mi nechtělo přepisovat polovinu knihy kvůli čárkám :D Takže jsem to zachoval. Ve výsledku to má stejný efekt, jenom místo rovných čárek jsou dole zaoblené a nahoře šikmé :)

Can´t you see you´re on the wrong side ?! The Emperor is dead, for you, for Me, for the Galaxy ! -REVAN-

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
2. Březen 2014 - 15:55
Pro všechny znaky existují klávesové zkratky. Zmáčkneš Alt a vyťukáš pár čísel na numerické klávesnici (zapnuté).

České dolní uvozovky („): Alt+0132
České horní uvozovky (“): Alt+0147

Je to trochu složité, ale ty čísla se dají relativně snadno zapamatovat, pokud je použiješ víckrát najednou.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
0
-1
Obrázek uživatele Lord ze Sith
26-27
2. Březen 2014 - 23:15
Ja ťa pre zmenu zase vychválim :). Poviedka je super (milujem starú republiku). Nie som typ človeka, ktorému vadia pravopisné chyby a ani si ich nevšímam :). Na to, že je to tvoja prvá poviedka to bolo brilantné (klobúk dole). Som veľmi rád, že si sa o tom rozhodol napísať knihu, veľmi sa teším na dalšie časti. Nech sa ti darí v písaní a nech je Sila s tebou. :)
EDIT: Super. 10/10

Niet bolesti tam, kde je Sila.

+1
0
-1