Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Poklad Endoru

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
22. Leden 2016 - 20:26
Takže, ze všeho nejdřív chci říct, že povídka mě chytla a nepustila :) Hodně pěkný námět a rozhodně zajímavé vysvětlení toho, jak se Kylo Ren dostal k Vaderově helmě :)
Gramatických chyb jsem si nevšiml, dialogy byly pěkné a popisy docela taky. K celému dílu bych měl jenom takové dvě malé výtky. Jednak mi děj přišel trošku krátký, ale možná je to tím, že jsem zvyklý na delší texty :D Ale rozhodně to bylo docela uspěchané, což byla škoda.
A ta druhá věc, je dělení do odstavců. Obzvlášť to bylo takové, zvláštní a kostrbaté. Např. hned na začátku, kde máš:

"Někteří se spolu bavili, jiní vykonávali svojí práci na stíhačkách.

Do vrat hangáru vešel muž.

Oblečen byl v oranžové kombinéze, jakou nosili piloti..."

Nevím, vypadá to pak opravdu docela zvláštně...

Každopádně, nic to nemění na tom, že po roce a půl nepsaní to je hodně slušná povídka, líbila se mi a dávám zasloužených 8* :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
23. Leden 2016 - 14:41
Další povídka z období po Endoru, vás to nějak baví, kluci. :D
Původ majora Quantuse Bisony, kdy sledoval zničení druhé hvězdy smrti, mi připomněl Nihilova kapitána Kanta Arkanuse a piloti při pozemní misi zase Wedgeho povídku. Zajímalo by mě, jestli ses inspiroval? :D

Musím tě pochálit za popisy, díky kterým jsem si dokázala živě představit, co se děje. Ostatně celá povídka je velice povedená. Jak řekl Wedge, máš podivné dělení odstavců a zajímavý námět, já si však narozdíl od něj všimla i těch chyb - neproklínej mě za to, prosím. :D

1) ... budovy, kasárny, jídelny, či venkovní přistávací plochy. - Před či se čárka píše, jen když se to se zbytkem vylučuje.
2) ... jiní vykonávali svojí práci. - Gramatická pomůcka na tyhle typy zájmen: ukazuj si. (Vykonávali tu práci, takže svoji; Neměli se k práci, takže svojí.)
3) Odhalil jsi nás. - Jsi je tvarem slovesa být, zde má být si. V přímé řeči teoreticky můžeš zaměňovat jsi za si, když se jedná o někoho, kdo mluví nespisovně, ale naopak by to asi nešlo.
4) ... Rozvědka... - Malé r? Upřímně tady tápu. Pokud to není oficiální název nějaké rozvědky, co si říká Rozvědka, pak malé.
5) ... patnáct vojáku. - Utekl ti kroužek.
6) Květiny s červenými listy. Spadlý mladý stromek. Zbytky polen a spáleného dříví, místy zarostlé a pokryté mechem. Mezi dřívím zbytky věcí. Černá ohořelá bota. Tmavý, ohořelý, poškrábaný a očouzený hrudní plát. Helmu. - Zde mám více výhrad:
  • Udržuj jednotné skloňování. Až po zbytky věcí to máš ve čtvrtém pádě, pak v prvním, a helmu máš zase ve čtvrtém.
  • Být to na mně, dala bych vše do jedné věty. Pokud ti tato varianta nevoní, pak aspoň černou ohořelou botou počínaje - jako výpis věcí mezi dřevem.
7) ... slyšel mluvit jednoho Wookieho... - Mě upřímně tato věta pobavila. Wookiee nemluví. ;)
8) ... do níž vložily nalezenou helmu... - Jedna jediná chybná shoda podmětu s přísudkem. Dobré skóre.
9) ... Ewočích očí. - Přídavná jména (pokud nejde o součást názvu) se píší s malým písmenkem.
10) Torpéda v mžiku překonalo... - Jedno nebo více?
11) ... přivedl na sřelnici... - Uteklo ti t.

Zatímco Wedgemu přišla povídka krátká, pro mě je tak akorát. A množství chyb je velice malé. Rozhodně si zasloužíš osm hvězdiček. ;)

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Halt01
24. Leden 2016 - 23:27
Gramatické chyby nám tu vyjmenovala Pětka (chval ji Síla za to, nemusim to dělat já), já bych se spíš zaměřil na chyby logické. Byly dvě, jedna, u který tápu, jedna stopro:
1) Nejsem si úplně jistý, jestli Nien Numb mluví basikem. Třeba jo, já nevim.
2) Síla se probouzí se odehrává 30 let po Endoru. Huxovi je cca 30 let. Takže pochybuju o tom, že by se po porážce u Endoru chopil velení nad zbytky Imperiální flotily.
Jinak k povídce jako celku. Zaznělo tu, že je krátká a akorát. Já to ještě rozšířim a řeknu, že je na můj vkus dlouhá. Neber mě špatně, já nemám nic proti dlouhejm textům (zeptej se Tance s draky na mym nočnim stolku), ale povídka mi na to, kolik v sobě má obsahu, přijde lehce roztáhlá. Ne moc, ale trochu jo. Taky bych ocenil víc detailů o Bisonovi, aby mě jeho smrt víc zasáhla. Ještě bych ti vytkl dost špatný dělení do odstavců. Na druhou stranu máš celkem hezkou práci s jazykem i dobrý popisovací schopnosti.
Váhal jsem mezi 6 a 7, nakonec to máš za 7/10.

+1
0
-1