Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Star Wars Rebels: Nové logo a koncept seriálu

Reklama
Napsáno dne 2.8.2013

Dave Filoni, režisér seriálu The Clone Wars, odhalil na festivalu Star Wars Celebration Europe, jež proběhl minulý víkend v Německu, nové logo a grafický koncept pro novou show Star Wars Rebels, o které jsme informovali minulý měsíc. Rebels budou využívat technologie, které byly vytvořeny během 5-ti sérií Clone Wars, dá se tedy očekávat, že seriál bude určen opět mladším divákům, čemuž nasvědčuje i uvedení na stanici Disney XD. Premiérový hodinový díl je plánován na podzim roku 2014 na stanici Disney Channel.

Nové logo


Nové logo, které je provedeno v prolínající se kombinaci černé a oranžové barvy, je jednoduché a efektní. Na rozdíl od loga série The Clone Wars má výrazný název „Star Wars“ a svými barvami odkazuje na barvu bojových obleků pilotů Povstalecké aliance z originální trilogie Star Wars.

Odhalené plány lodi

Hlavním vesmírným plavidlem seriálu bude pravděpodobně povstalecká loď Ghost. Paul Urquhart, spoluautor knihy Star Wars: The Essential Guide to Warfare, tedy průvodce válečnictvím ve Star Wars, nabídl analýzu uveřejněných plánů.

„Série VCX dává smysl, stejně jako analogie B-17. Oba typy obětovaly místo pro pasažéry, aby unesly spoustu zbraní.“

Ghost přirovnal k lodím série VCX, které se vyskytují ve světě Star Wars, ale i ke skutečnému bojovému letounu Boeing B-17 Flying Fortress, u kterého jsou ovšem podobné pouze některé parametry, nikoliv reálná podobnost. Srovnávané letouny mají s Ghostem společné snížení kapacity pro posádku na úkor vyzbrojení.

Modifikovaná lehká nákladní loď VCX-100 - Corellianská inženýrská korporace
délka: 43.9 m 1: přední útočná věž 4: místa pro posádku 7: horní laserové dělo
šířka: 34.2 m 2: přední světlomety 5: dokovací kruh: levobok 8: hlavní nákladový prostor
výška: 14.5 m 3: hlavní kokpit 6: dokovací kruh: pravobok 9: motory

Grafický koncept

Filoni dále poodhalil velký vliv grafických konceptů Ralpha McQuarrie na celou sérii, která by se měla lišit od Clone Wars a nabídnout odlišný úhel pohledu.

„Tahle show bude odlišná od The Clone Wars; záměrně bude vypadat jinak. Nepracujeme se stejným stylem. Chtěli jsme jí dát odlišný vzhled i atmosféru. Já osobně to připisuji zejména Ralphu McQuarriemu, a tohle jméno ještě uslyšíte hodněkrát.“

Všechno v Rebels bude mít tedy nádech McQuarrieho stylu, od TIE-fighterů přes interiéry imperiálních křižníků až po stormtroopery. To je určitě velké lákadlo pro fanoušky Staré trilogie. Filoni dále uvedl jméno Japonského animátora Hayao Miyazakiho a jeho vliv na vzhled postav a jejich tělesných proporcí, které budou „vytlačeny“ mimo klasický poměr.

Největší pozornost však bude na hlavním bodu seriálu, lodi Ghost, kterou Filoni přirovnal k legendárnímu Milleniu Falcon, neboli Malému Sokolu (dle starého dabingu). Podle jeho slov to nebude pouze úkryt před Impériem, ale také bezpečný domov.

„Je to vlastně takový ústřední bod celého seriálu,“ řekl Filoni. „Všichni máme rádi ten pocit v klasických filmech, kde Millennium Falcon není jen lodí, ale také místem - byl téměř jako domov. Pro novou generaci dětí jsme chtěli místo, kam by mohli jít a cítit se v bezpečí, když utíkají před Impériem. A z toho jsem nadšený. Znovu jsme na útěku. Impérium ovládá celou galaxii, takže potřebujeme domov a potřebujeme loď.“

Filoni také naznačil, že ačkoliv má rád všechny postavy, nejraději má ty, na kterých se sám podílel, takže se pravděpodobně můžeme těšit i na některé postavy z Clone Wars. Že by Ahsoka? To už jsou ovšem pouhé spekulace.

Zdroje:
- StarWars7News.com
- IGN.com
- TheForce.net