Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Star Wars Rebels: Záporák je na světě. První detaily

Reklama
Napsáno dne 13.10.2013

Nový záporák z jedné předaleké galaxie je tu. Na New Yorkském Comic Conu byl 11. října představen Sithský inkvizitor, který bude hrát prominentní roli v novém připravovaném seriálu Star Wars Rebels. Ten by měl být pověřen samotným Darth Vaderem, aby v rámci Velké Jediské čistky, jež započala ve třetí epizodě rozkazem 66 a následovala operací Knightfall, lovil zbývající rytíře Jedi.

Bylo odhaleno, že seriál se bude odehrávat 14 let po epizodě Pomsta Sithů, tedy zhruba 5 let před Novou nadějí a bitvou o Yavin (5 BBY), což je období, kdy je již samotná císařova vláda upevněna a Říše se snaží rozšířit svou moc i do Vnějšího okraje. To vede imperiální síly až na Lothal – chudou planetu, která zpočátku vítá Impérium jakožto příslib bezpečí a prosperity. Brzy však začne být jasné, že Říše s touto planetou nemá nejlepší zájmy, čemuž by měla být věnována i značná část příběhu.

Mimo jiné se na planetě Lothal nachází i posádka lodi Ghost, kterou jsme i s podrobným nákresem popisovali v minulém článku o seriálu před dvěma měsíci.

To však není jediné, o čem se diskutovalo. „Konečně můžeme urovnat debatu ohledně toho, jaký je rozdíl mezi Klonovými vojáky a Stormtroopery,“ říká Pablo Hildago. „Výroba klonovaných jednotek v podstatě skončila. Stormtroopeři jsou občané, kteří se přihlásili dobrovolně,“ dodává. Údajně se k tomuto kroku uchýlil sám imperátor, který došel k závěru, že větší loajalita se najde u horlivých vlastenců, kteří se do služby přihlásili dobrovolně, než u uměle vypěstovaných klonů. I této tématice se seriál pravděpodobně bude věnovat.

Hildago se nevyjádřil k možnosti výskytu postavy Ahsoky Tano v seriálu, dokonce však ani samotného Darth Vadera. „Víme, že Vader je někde kolem. Víme, kdo tu všechno v této době je,“ řekl. „Čím úspěšnější samotní rebelové budou, s tím většími záporáky budou bojovat. Takže asi tak.“

Jak jsme již psali v předminulém článku, seriál si svůj debut odbude na Disney XD, a to již příští rok na podzim. Odstartuje jej jednohodinová pilotní epizoda, kterou napsal výkonný producent Simon Kinberg.

Oproti seriálu The Clone Wars již do tvorby Rebelů nezasahuje George Lucas. I přesto však prý tvůrci vychází ze spousty jeho myšlenek a popisů této doby. Samotná grafická stránka věci je pak inspirována koncepty Ralpha McQuarrieho, jak jsme ostatně podrobněji rozebírali zde.

Více ve videu s Dave Filonim:

Zdroje a odkazy:
- IGN.com
- StarWars.com