Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Konec SW 1313, scénář pro E7 a 1. díl Rebels

Reklama
Napsáno dne 24.1.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

V první zprávě se dočtete o dokončení scénáře pro sedmou epizodu Hvězdných válek a jaký je chystaný termín natáčení. Dále zjistíte osud hry Star Wars 1313, novinky ohledně vytváření seriálu Rebels, detaily vydání stejnojmenné knížky a na totožné téma také rozhovor se Simonem Kinbergem. V dalších dvou částech jsme pro vás připravili ověřené i neověřené novinky a dohady ohledně epizody 7 a možnou licenci na spin-off film pro studio Pixar. V závěru pak najdete informace o portacích her Jedi Knight II a Jedi Academy na systém Android a v případě zájmu i krátkou recenzi.

Scénář pro Epizodu 7 hotový a první klapka v květnu

A je to tady! Fandové Star Wars jásají, jelikož J. J. Abrams v neděli 19.1. televizi Critics Association oznámil, že scénář pro připravovanou epizodu 7 je konečně na světě. Prozradil také, že natáčení započne během května a to v Anglii. „Tak zní současný plán,” vyjádřil se. Abrams si dovolil tento velmi očekávaný film označit za „senzaci”, doufejme, že nás nezklame.

Bohužel však neprozradil žádné bližší detaily ohledně příběhu nebo herců, takže si budeme muset ještě trochu počkat nebo se pokusit věřit fámám.

Pracujeme tvrdě, vytvořili jsme scénář a nyní jsme ve fázi příprav,“ řekl Abrams webovému serveru The Wrap a oznámil, že se v brzké době hodlá vydat do Anglie a začít s prací.

Carrie Fisher nicméně prozradila, že se od ní, Harrisona Forda a Marka Hammila očekává, že se v březnu nebo dubnu dostaví na natáčení. A také zavzpomínala na staré časy: „Ráda bych zase měla zpět svůj starý účes - ale s bílými vlasy,” a dodala „mohlo by to být legrační.

Zdroje: The Wrap, The Force, USA Today, TV Guide

Zpět na začátek

Pravděpodobný konec Star Wars 1313?

The Escapist, online magazín zaoberajúci sa herným priemyslom, priniesol v čase uzávierky nášho minulotýždňového Prehľadu správu, ktorá vnáša trochu svetla do zápletky okolo hry Star Wars 1313.

Magazín upozornil na oficiálny dokument z 23. decembra (prosince) uvedený na americkom patentovom úrade, v ktorom sa píše, že žiadateľ, spoločnosť Disney, nepredložil návrh na predĺženie platnosti ochrannej známky.

Aj napriek tomu, že je možné v budúcnosti ochrannú známku STAR WARS 1313 obnoviť, všetky okolnosti nasvedčujú tomu, že Disney momentálne s hrou nepočíta a upriamuje svoju pozornosť na iné projekty. V spolupráci so spoločnosťou Electronic Arts by malo vzniknúť pokračovanie hry Battlefront (o pripravovanej novinke sme informovali v samostatnom článku), ktoré by malo plnohodnotne nahradiť nerealizovaný projekt s názvom Star Wars 1313.

Zdroje: Jedi News, IGN

Zpět na začátek

První díl Star Wars: Rebels má hotové animace

Animace první epizody Star Wars: Rebels jsou již dokončeny. Prozradil to na svém Twitterovém účtu supervizor LucasFilm Animation Keith Kellogg a dodal: „Nemohu se dočkat až to všichni uvidíte.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Star Wars: Rebels kniha pro děti

Vydavatelství Amazon by mělo ještě v tomto roce vydat dětskou knihu s názvem Star Wars Rebels: Head to Head, která by měla být pro děti od 8 do 12-ti let a obsahovala by 64 stran. Plánované datum uvedení knihy do prodeje je 26. srpna (augusta).

Oficiální upoutávka:
“Nejdivočejší Star Wars Rebels souboje, jaké jste kdy mohli vidět - s nejnovějšími a nejúžasnějšími Star Wars postavami!

Tato kniha bude srovnávat parametry bojových výstrojí, zbraní a strategie - umožní čtenářům představit si takové souboje, jaké jim jen jejich fantazie dovolí. Fanoušci filmů nebo animované série Clone Wars budou tuto knihu zbožňovat.”

Zdroje: Jedi News, Amazon

Zpět na začátek

Rozhovor se Simonem Kinbergem o Rebels

Výkonný producent Star Wars: Rebels Simon Kinberg poskytl rozhovor serveru Entertainment Weekly a prozradil směřování tohoto seriálu, v čem se bude lišit od The Clone Wars a jaká bude celková atmosféra.

Seriál má za úkol zodpovědět otázky, které mohly diváky napadnout, a udělat vesmír Star Wars opět o něco celistvější, než byl předtím. Tvůrci se nechtěli přiblížit Epizodě 4, ale spíše ukázat, jak Rebelové začínali a jak se zformovali do Aliance, jakou známe ze Staré trilogie.

Tvůrci chtějí, aby pocit, jaký má divák po shlédnutí Rebels, byl odlišnější, než u Clone Wars. Proto také používají schémata od Ralpha McQuarrieho, který vytvářel výtvarné koncepty pro Starou trilogii, tvůrci navíc slibují navíc využití náčrtů světů, lodí a zvířat, které vytvořil, ale nikdy nebyly ve filmech použity.

Atmosférou by se Rebels měli blížit Nové naději. Kvůli tomu, že seriál poběží na dětském kanálu Disney XD, by prostředí nemělo být až tak temné, ale jako v E4 by měl být příběh místy zábavný, dobrodružný a s emocemi. I přes to bychom však měli místy vidět i krutost a bezohlednost ze strany Impéria. Inspirace z filmů se také týká menší zaměřenosti na politiku a větší pozornosti na postavy.

První dvě epizody ze seriálu by se pak měly týkat uvedení nových hrdinů. Kinberg pak odmítl komentovat, zda se v seriálu objeví Darth Vader, ale prohlásil, že ze začátku nebude seriál obsahovat žádné velké epické bitvy, ale bude se především zajímat hlavními hrdiny.

Celý rozhovor v angličtině si můžete přečíst zde.

Zpět na začátek

Informace a domněnky ohledně Epizody VII

Podle několika lidí vznikl rozkol mezi Michaelem Arndtem (bývalý scénárista) a Abramsem (režisér), kteří se nemohli shodnout na tom, na které postavy se ve filmech zaměřit: zda na původní trojici Luka, Leiu a Hana, nebo na jejich potomky. Dle Arndta se měl film zaměřit na potomstvo a původní hrdinové by se měli objevovat pouze ve vedlejších rolích, zatímco Abrams uvažoval přesně naopak, aby si lidé ještě naposledy vychutnali své hrdiny. George Lucas se údajně debaty také zúčastnil a přiklonil se spíše na stranu Abramse - v tomto duchu by se pak měla nést pouze 7. epizoda, která by sloužila jako jakýsi „přechod” mezi generacemi, další dvě epizody už by měly být zaměřeny na potomstvo hlavních hrdinů.

Také se již objevily další dohady o hercích. Padala jména jako: Michael Fassbender (300: Bitva u Thermopyl), Adam Driver (Lincoln), Hugo Weaving (Matrix), Judi Dench (Skyfall) či Jennifer Lawrence (Hunger Games).

Proslýchá se také, že by se v novém filmu mohla objevit Obi-Wanova vnučka, tato informace je však nepodložená, tudíž by se neměla brát příliš vážně. Musíme doufat, že tvůrčí tým toto skutečně nemá v plánu a nepokazí tímto krokem obraz Obi-Wana jako příkladného Jedie.

Zdroje: Coming Soon, Star Wars 7 News, Star Wars 7 News, Geek Tyrant

Zpět na začátek

Spin-off film od Pixaru

Server Latino Review přišel s prohlášením, že studio Pixar uvede vlastní spin-off film ze Star Wars univerza. Pixar je dceřinou společností Walt Disney, tudíž by tento krok měl smysl, navíc má na svém kontě řadu úspěšných filmů jako sérii Toy Story, Cars, či Hledá se Nemo. Výsledný film by byl pak s největší pravděpodobností animovaný.

Latino Review však neuvedl, jak by měl film vypadat či z jakého období být, navíc (jako obvykle) neuvedl žádné zdroje. Ačkoliv by tedy tento krok mohl dávat smysl, oficiálně potvrzen nebyl.

Zdroj: Latino Review

Zpět na začátek

Jedi Knight nyní i na Android

Na zařízení se systémem Android nedávno vyšly jedny z nejpovedenějších her ze světa Hvězdných válek, a to Jedi Knight II: Jedi Outcast a Jedi Knight: Jedi Academy. Přesněji se jedná o portace, které nemají oficiální licenci, tudíž je potřeba vlastnit ještě PC verzi dané hry. Z té je nutné překopírovat do zařízení některé datové soubory.

Díky těmto hrám se konečně rozšíří do teď velmi krátká řada Star Wars her na Androidu. Zatímco na zařízeních s iOS vyšla hra Knights of the Old Republic, Android byl v tomto směru přehlížen. To se snad nyní změní - vydavatel her, Beloko Games, navíc slibuje další portace SW her.

Každá Jedi Knight hra nyní stojí v Google Play necelých 41Kč (ve slovenském Play pak 1,49€). K tomu je však nutné připočíst ještě náklady na pořízení PC verze, jinak je hra značně osekaná. V zařízení pak zabírá kompletní hra necelých 1,2 GB paměti.

Pro dojmy ze hry a zkušenosti s její ovládáním klikněte sem (recenze není přímou součástí Přehledu)

Zdroj: Beloko Games na Google Play

Zpět na začátek