Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Celebration Anaheim: novinky z 1. a 2. dne

Reklama
Napsáno dne 19.4.2015

Na Star Wars Celebration v Anaheimu byla uveřejněna řada novinek týkajících se takřka všech částí univerza Star Wars. Pro hru Star Wars Battlefront byl uveřejněn trailer a datum vydání. Seriál The Clone Wars se dočkal premiéry další minisérie přinášející osud klonového vojáka Echa. Trailer byl zveřejněn také pro druhou sérii Star Wars Rebels, která bude mít i premiéru 1. dílu 2. série. Po teaseru se objevily další informace k filmu The Force Awakens a proběhla diskuze ohledně kanonu vysvětlující dekanonizaci a budoucnost dějin Star Wars. S menším příspěvkem se objevila i letecká společnost z Japonska, která tématicky obarví jedno ze svých letadel.

Star Wars Battlefront

Pro očekávanou hru Star Wars Battlefront, která je restartem stejnojmenné série, vyšel během Celebration v Anaheimu trailer, který ukazuje, co vše bychom mohli ve hře čekat.

Trailer zachycuje boj rebelů proti jednotkám Impéria, jež se za pomocí strojů známých ze Staré trilogie snaží jejich odpor zlomit. Nakonec však dojde k nevyhnutelnému.

Star Wars Battlefront vyjde 17. listopadu a už nyní je možné si hru předobjednat přes server Origin. Zároveň byl oznámen první stahovatelný obsah (DLC) „Bitva o Jakku (písečná planeta z The Force Awakens), který bude předplatitelům přístupný o týden dřív než ostatním hráčům, a to 1. prosince.

Battlefront by neměl obsahovat klasickou kampaň, ale pouze předpřipravené mise, které bude možno hrát solo, ve dvou hráčích s rozdělenou obrazovkou či v kooperaci online. V jedné misi by mělo být najednou maximálně 40 hráčů.

Během bitev by měli mít hráči možnost střídat dle libosti pohledy z první a třetí osoby či si upravit postavu dle sebe - vybrat výzbroj, zbraně a schopnosti.

Zdroje:
- JediNews
- JediNews
- StarWars7News
- StarWars7News

The Clone Wars

Seriál The Clone Wars se po Utapau arc dočkal další minisérie, která se nazývá The Bad Batch a zabývá se klonovým vojákem Echem, kterého zachraňuje kapitán Rex a další. Minisérie má opět pouze základní nevykreslenou grafiku, ale zvuková stopa je kompletní i s účastí Dee Bradleyho Bakera, který namluvil v The Clone Wars klonové vojáky.

Po promítání The Bad Batch byla na programu diskuze, ve které Filoni prozradil některé detaily o TCW a promítl také některé nákresy.

  • další minisérie by se měla věnovat Cadu Baneovi a Boba Fettovi
  • v knize Star Wars: Dark Disciple budou bojovat námezdní lovci proti Dookuovi
  • Pro Barriss Offee je připraven jiný osud než původní smrt ve vězení
  • Lucasovi se nelíbilo, že by měla Ventress být Dookuovou učednicí a připravil příběh, aby se z jeho vlivu dostala

Grafické návrhy naleznete na StarWars.com (článek věnující se nákresům bude uveřejněn později samostatně)

Zdroje:
- StarWars.com
- StarWars7News
- StarWars.com

Rebels

Star Wars Rebels (Povstalci) budou mít v neděli 19.4. (pro přítomné na Celebration) přichystanou premiéru prvního dílu druhé řady, takže nejvíce novinek se očekává po premiéře.

Mezitím byl vydán trailer k této řadě:

Podle všeho nás čeká mnoho změn a novinek. Například se zdá, že v průběhu série si Sabine změní barvu vlasů. Dojde také na souboj Kanana s Ezrou proti samotnému Darth Vaderovi a objeví se zde i pár známých postav ze Star Wars: The Clone Wars, například Hondo Ohnaka a kapitán Rex. Rovněž se nám představí nová záporačka v masce, která bude používat meč velmi podobný tomu, který měl Inkvizitor.

Zdroje:
- JediNews
- Twitter

The Force Awakens

Největší pozornost na sebe ihned na začátku Celebration strhl druhý teaser pro Star Wars: The Force Awakens. Pro film se ale objevila i řada dalších drobných, ale zajímavých podrobností.

Ve filmu nebudou rebelové spadat pod Republiku (jako v EU), ale pod „Resistence“ (Odpor), a Impérium bude známo jako The First Order“ (První Řád). Zejména název Resistence může budit údiv, jelikož to evokuje domněnku, že rebelové budou, opět jako ve Staré trilogii, pod útlakem ze strany Impéria.

Server StarWarsUnderworld přinesl spoustu fotografií přímo z Anaheimu, na kterých jsou vidět předměty spojené se sedmou epizodou. Lze tak vidět snowtroopera, flametroopera, oblečení Rey, ale i třeba světelný meč se záštitou Kylo Rena ši model X-wingu a Millenia Falcon.

Zdroje:
- JediNews
- TheForce
- StarWarsUnderworld

Kanon

V Anaheimu se konala i diskuze zabývající se dekanonizací Expanded Universe a úkoly nového příběhového týmu.

Hlavním důvodem pro dekanonizaci velké části dějin Star Wars, což vyvolalo mezi fanoušky bouřlivé reakce, byla nekonzistence dějové linky. O to, aby všechny nové díla zapadala do nových dějin bude dohlížet „Příběhová skupina“, takže s plánovaným rychlým přibýváním obsahu, které bude způsobené i plánovaným vydáváním jednoho filmu za rok, by neměla nastat situace, že se budou příběhy překrývat a navzájem vylučovat.

Ačkoliv značná část dějin nebude použita, některé detaily jako například velikost Hvězdy smrti budou použity i v nových dějinách. Na dotazy diváků pak byly objasněny některé nejasnosti, jako například že MMORPG hra Star Wars: The Old Republic není plánována pro zařazení do kanonu, některé oblíbené postavy z EU budou rekanonizovány nebo to, že náhodné díry v příběhu by neměly být jen tak zaplněny knihou, ale bude jim věnována větší pozornost.

Zdroje:
- StarWars.com

Let s R2-D2

Japonské aerolinky přišly s originálním nápadem, který potěší všechny fanoušky Star Wars. Své nejnovější letadlo Boeing 787-9 Dreamliner upraví tak, že barvami bude připomínat R2-D2. Zadní část letadla bude opatřena velkým nápisem „Star Wars“, takže i méně znalým divákům bude jasné, co tématické zabarvení znamená.

Zdroje:
- Jedi News