Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Vyšel trailer pro Star Wars: Síla se probouzí

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
20. Říjen 2015 - 9:13
Vizuálně to vypadá úžasně. Ale nevím, proč říkali něco o tom, že se budou inspirovat EU, protože podle traileru to je diametrálně jiné... no jsem zvědavý, třeba to bude dobré. Abych se ale přiznal, moc od toho nečekám. Tedy, film to asi bude OK, ale přece je to jen SW, takže jen OK mi stačit nebude :)

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
20. Říjen 2015 - 14:02
Třicet let po Endoru a Impérium (First Order) stále používá TIE fightery, tohle je trošku nedomyšlené.

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
20. Říjen 2015 - 16:22
No, tak třeba je trochu upravili. Americká armáda taky používá M16 už od 60. let. Třeba ani neměli zdroje na to, aby přezbrojili. Nebo nechtěli, možná to byl osvědčený stroj. Kdo ví... Dá se to odůvodnit různě.

+1
0
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
20. Říjen 2015 - 20:53
Osvědčený stroj to nebyl, byl to snad nejhorší stroj v dějinách SW, bez štítů, bez protonových torpéd s minimální odolností horší už byly snad jen „ošklivky“ stroje se sestavené ze zbytků jiných stíhaček. Myslím že se dokonce jejich pilotům říkalo sebevrazi(knižní série X-Wing). Když to srovnám s tím že po EP III Impérium za cca 15 let vyrobilo celé flotily nových destruktorů včetně stíhaček a navrch pár superzbraní tohle mě celkem zklamalo.

K teorii že by First Orderu došly kredity. Bohaté soustavy jádra byly povětšinou věrné Corusantu takže za předpokladu že nevznikla žádná Nová Republika by měli mít prostředků dost a i kdyby se Impérium roztrhlo na několik frakcí jako třeba v EU tak právě cena materiálu a nevalná životnost pilota(jehož výcvik taky něco stojí) by je nutily dělat kvalitnější lodě které budou konkurenceschopné.

V EU vzniklo za tu dobu asi 10 dalších variant stíhačky TIE napadá mě Interceptor,Defender,Phantom,Clawcraft,Hunter atd. ale v Disney si řekli ne padouši budou používat 30 let staré křápy ať je to nevím asi autentické.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
20. Říjen 2015 - 22:15
No, kdyby to nebyl osvědčený stroj, tak by ho Impérium nepoužívalo, ne? Ano, neměly štíty ani torpéda, ale měly dobré motory, byly lehké na údržbu, ale hlavně levné! Tudíž jich Impérium mohlo používat více (což si myslím, že počet nasazených strojů vždy byl Imperiálním trumfem) a daly se případně snadno nahradit. A tohle Impérium velmi vyhovovalo, tak proč to měnit? A i tak, zatím jsme je viděli jen v pár záběrech a určitě už to budou modernizované stíhače.

Souhlasím, že ta teorie o nedostatku financí zní docela nelogicky, ale uvidíme.

A taky souhlasím, že v EU vzniklo X dalších variant TIE (ony už byly vlastně i ve filmech, že), ale... Podle toho, co jsi říkal předpokládám, že jsi sérii X-Wing četl. Takže snad dobře víš, že Impérium i tam používalo pořád převážně klasické TIE fightery, sem tam Interceptory a takové ty "speciály" docela málo. Navíc, trošku nechápu tu tvoji kritiku Disneye, že dali Impériu 30 let staré stíhačky, aby to bylo autentické. Jednak, jak jsem již řekl, určitě to jsou novější a modernější verze TIE fighterů. A jednak Rebelové taky mají i po třiceti letech X-Wingy. A taky mají novější verze, tak v čem je problém? :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
21. Říjen 2015 - 16:03
O osvědčenosti fighteru se můžeme dohadovat, všeobecně selhaly snad v 90% bitev co kdy byly zaznamenány a to i když měli obrovskou početní výhodu. Já takovou bilanci spíše považuji se NEosvědčení se. Potřeba Impéria vyrobit lepší stíhačky je hezky vidět na TIE Inceptoru který byl už v EP VI.

U druhého argumentu se už ale musím zastavit. Předpokládám že jsi taky četl, tak víš že Série X-Wing se odehrává cca 5-10 let po bitvě o Endor relativně brzo po pádu Impéria. Filmy by se měl odehrávat 30+ let po Endoru to jsme v EU už někde u Yuuzhan Vongu primární stíhačkou Nové Republiky je E-wing, na X-Wingách letá už jen pár speciálních eskader (Roque, Kypův Tucet) a Imperiální Zůstatek zaniká.

K X-Wingu u Rebelů, nevadí mí to protože když se nad tím zamyslíš dává to smysl Rebelové byly pořád Rebelové neměli peníze ani techniky na vývoj nových lodí většinu plánů na výrobu kradli u Impéria. X-Wing byl technicky velmi dobrý stroj navíc byl mladší výroba byla zahájena těsně před bitvou o Yavin (Fighter se podle wiki začal vyrábět někdy 19 let BBY) takže v době filmu by už měl sloužit 50 let a to podle traileru jako hlavní stíhač což se mi zdá vážně přehnané za předpokladu že Impérium zůstalo finančně stabilní. To už by dávalo větší smysl aby po Hothu kráčeli AT-TE a Millennium Falcon by utíkal do hyperprostoru před Venatorem protože tyto stroje se opravdu „osvědčily“ a časový rozdíl je o polovinu menší.

Jak píšeš doufám že to aspoň vysvětlí nějakým upgradem i když logicky vzato když do Fighteru namontují štíty a hyperpohon zase ztratí na rychlosti a stane se z něj díky tvaru a rozměrům pomalá snadno trefitelná škatule. Daleko více by mi tam seděl nový stíhač nebo klidně něco převzatého z EU a štve mě že si tím nedali práci a jednoduše tam hodily model z minulého dílu nehledě na nějakou dobu která uplynula mezi epizodami.

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
21. Říjen 2015 - 18:29
Máš pravdu, že to asi nebyly nejlepší stíhačky v galaxii a impérium by asi (kdyby to bylo třeba) za tu dobu vymyslelo i něco lepšího, otázka je, jestli to nějak vysvětlí, nebo ne. Ale mne to rozhodně nijak neuráží- vždyť ty stroje jsou úžasné! Vypadají krásně a především znějí krásně. Naopak (a toto je pouze můj osobní názor), nejsem přívržencem těch rozličných mutací TIE, snad jen Inceptoru a bombardérů.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Palpi
23-24
23. Říjen 2015 - 23:21
X-Wingy byly staré už ve 4. díle. :D Ale je pravda, že je mi líto hlavně knížek jako X-Wingy, které po ohlášení sedmičky nemají příběhově žádnou cenu.

I mistr tesař si někdy utne pravou ruku.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Palpi
23-24
23. Říjen 2015 - 23:17
Nebo Rusové T-34 až do 90. let. Navíc TIE měly slabší štíty, ale doháněly to obratností.

I mistr tesař si někdy utne pravou ruku.

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
24. Říjen 2015 - 9:06
No tak zrovna s tou T 34 nevím,myslím si že, výroba skončila někdy na konci padesátých let a sovětskou generalitou byl v roce 1969 uznán jako nedostačující a definitivně jej nahradily modernější T 55 (které slouží do teď), avšak zůstal nadále ve výzbroji zaostalejších zemí ve východním bloku. Ale možná se pletu, kouknu se do knížek.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth2-D2
26-27
23. Říjen 2015 - 16:09
Nesouhlasím, pokud vím, tak se za posledních tisíc let technologie zásadním způsobem nezměnila, proč by tedy nějakých třicet let mělo hrát roli? V reálu se nové technologie vyvíjí stále rychleji, ale to ve SW nemusí platit. Jo, ve filmech to vypadá, že TIE jsou k ničemu… Si myslím, že pro impérium život neměl žádnou cenu, síla byla v počtu. A na co vyvíjet něco nového, když TIE fungovaly, byly celkem univerzální, a hlavně levné? Mně by TIE dávaly smysl i po sto letech po Endoru.

Jedna generace pomine a jiná ji nahradí. Ale Star Wars, ty jsou věčné.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
24. Říjen 2015 - 15:03
Tak abych to trochu zkorigoval. TIE-Fightery neměli žádné štíty, pokud nemyslíš částicové proti vesmírnému smetí. X-Wing v epizodě 4 byla novinka, určitě ne zastaralý. Přesné datum výroby se mi dohledat nepodařilo ale např. ve hře Star Wars: Empire at War která je oficiálně od LuasArts a odehrává těsně před útokem na první Death Star je úkol ukrást prototypy X-Wingu od Impéria.

K myšlence že se za posledních 1000 let Staré Republiky nic nového nevynalezlo, má to něco do sebe ale Republika nebyla vojenská velmoc, většinu konfliktů se řešila diplomaticky do vývoje zbraní investovala opravdu minimum viz. EP II kde neměla ani stálou armádu. Já to srovnávám právě s přelomem mezi starou a novou triologií kde se Impérium stalo zbrojařským gigantem. Tak trochu jsem očekával s nejnovější triologií zas něco nového :)
Ještě k tomu období Sithských Válek, tam to trochu zabily vývojáři her kteří tohle téma poprvé nakously. Chtěli udělat hru z pradávné historie Republiky ale zároveň jim došlo že bez blasterů, hyperpohonu a turbolaserů by to prostě nebylo Star Wars, osobně by mi k tomu klidně sedlo datování 100 let BBY.

+1
0
-1
Obrázek uživatele sith
23-24
25. Říjen 2015 - 19:04
Zatím to předčilo má očekávání a přestože jsem byl dlouho skeptický, tak se opravdu těším.

Fight for the win!!!

+1
0
-1