Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Star Wars 7 utržilo v kinech již 1 miliardu dolarů

Reklama
Napsáno dne 29.12.2015

Sedmá epizoda Star Wars: Síla se probouzí (The Force Awakens) překonala v neděli v kinech miliardovou hranici tržeb (cca 25 miliard korun). Film tak o den překonal dosavadního rekordmana Jurský svět, který miliardovou hranici pokořil za 13 dnů. Jurský svět byl také překonán v tržbách za nepremiérový víkend, jelikož Star Wars vydělalo 153 milionů dolarů (3,7 miliardy korun) oproti 106 milionu dolarům (2,6 miliard korun).

Nejsou takřka žádné pochyby o tom, že Jurský svět s konečnou tržnou 1,7 miliardy dolarů bude brzy překonán. Otázkou však zůstává, jestli budou překonány i nejvýdělečnější filmy Titanik a Avatar od Jamese Camerona, které vydělaly 2,2 a 2,8 miliard dolarů. Výraznou pomoc Star Wars by měla znamenat premiéra v Číně, která je plánována na 9. ledna.

Chybějící scény

V trailerech na Síla se probouzí jsme mohli vidět některé scény, které se ovšem do finální verze nevešly, nejvíce výrazné jsou pravděpodobně scény s Kylo Renem zapínajícím meč v lese a Maz Kanatou podávající Lukeův světelný meč Leie.

J.J. Abrams (režie/scénář) poskytl serveru Entertainment Weekly vysvětlení: „I když se snažíte jak chcete a píšete scénář a točíte pouze to, co je nutné - nikdo nechce plýtvat časem ostatních - tak když jste v editační místnosti, uvědomíte si, například, že představení postavy tady vlastně snižuje její vliv. Nebo podání takové informace odvádí pozornost od toho důležitého.

Absams zmínil specificky scénu s Maz podávající meč Leie: „Ta scéna byla doopravdy natočena, ale vystřihli jsme ji. V jednom momentě pokračovala Maz společně s hrdiny na jejich cestě do základny Odporu, ale uvědomili jsme si, že by tam vlastně nic nedělala, jenom tak posedávala. Ty scény jsme sice vytvořili, ale nebylo to ono, takže jsme skončili bez nich.

Jakto, že ty scény ale skončily v traileru? „Ten moment byl pěkný a lidé, kteří dělali trailer, se s tím nepárali. Ne, dělám si srandu, když trailer v dubnu vyšel, bylo v plánu ty scény ve filmu nechat.

Vydání na blu-ray

Pokud si plánujete pořídit nové Star Wars na discích blu-ray, zaškrtněte si v kalendáři datum 5. dubna 2016. Podle serveru blu-ray.com tento den nastane prodej. Za povšimnutí však stojí i dvou diskový 3D BD set, který zatím nemá určené datum vydání.

Doplnění: Na serveru blu-ray.com zmizelo datum vydání blu-ray disků. Je tedy možné, že datum je chybné či bylo vymazáno na žádost Lucasfilmu/Disney.

Původní pracovní název

Pablo Hildago z „Příběhové skupiny“ Lucasfilmu odhalil, že jeden z původních názvů pro Star Wars 7 byl Shadow of the Empire (Stín Impéria). Název připomíná multimediální projekt Lucasfilmu Shadows of the Empire z roku 1996, který měl za úkol vyplnit příběh mezi Impérium vrací úder a Návrat Jediů.

Zdroje: