Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Postavení kánonu po uvedení Star Wars 7

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele BobaFett
25-26
2. Leden 2016 - 19:08
Jsem jediný, kdo si myslí, že Expanded Universe (Legends) tyto události mnohem lépe zpracovalo než Disney (SW 7,...)? :D

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Coudy
25-26
Coudy [Redaktor]
2. Leden 2016 - 19:49
Já jsem se myšlenkama vtělil do jednoho z autorů těch knih ... Upřímně bych nevěděl, co si myslet.... Jak zhodnotit své dílo. Například budu ten, co napsal, že právě ten jeden z těch dětí Hana a Leiy přejde na Temnou stranu Síly... Knížka sklidí úspěch, protože je to Star Wars. Pak to nějaký čulibrk zruší... Hej, dobrý, tak jsem pořád dobrý spisovatel, lidem se to líbí, a i když to nezapadá do oficiální SW příběhu, pořád je to v pohodě. Pak přijde SW VII... a já zírám s otevřenou pusou, protože hej, vzali můj nápad a dali ho do příběhu s lehce pocuchaným peřím. Nevím, jestli se mám cítit poctěn (Že ten nápad použili), nebo se cítit zneuctěn.

I'm one with the Force and Force is with me.

+1
+7
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
3. Leden 2016 - 14:10
Treba do toho pridať ešte jeden element. Ja ako autor tej knihy si musím uvedomiť, že rozprávam príbehy zo sveta, ktorý mi nepatrí a ktorý som nevymyslel. Podstatná časť úspechu mojej knihy závisí od nálepky Star Wars. Mám vôbec právo si niečo prisudzovať? Prispel som síce k rozvoju Star Wars (oproti filmom je však prínos znateľne menší), ale nikto mi nikdy negarantoval, že moja práca bude rešpektovaná/osvojená. Jedná sa o vzťah dvoch subjektov, pričom si každý autor musel už na začiatku uvedomiť, ktorí subjekt je ten, ktorý rozhoduje. Autorom kníh sa nestala krivda, nikto ich neokradol, neponížil, neznehodnotil ich prácu. Čisto teoreticky tu hovoríme o takom vzťahu, kde vedenie Lucasfilmu bolo oprávnené diktovať autorom, o čom majú písať.
To, že Disney upratuje "bordel", ktorý dlhé roky vznikal, neznamená, že zahadzuje prácu týchto ľudí. Knihy sú stále dostupné, ich príbehy stále existujú. Kto chce, môže si ich kúpiť a vo svojich fantáziách si predstavovať, že toto je ten skutočný príbeh, ktorý sa odohral. Rovnako, ako si niektorí fanúšikovia predstavujú, že nevznikla nová trilógia (I-III), ani ešte novšia trilógia, že Han vystrelil prvý a že práve oni (fanúšikovia) sú tí najväčší "force-users" v Galaxii (našej alebo ten veľmi, veľmi ďaleko).
Jediný problém, ktorý zostáva, sú ľudia. Jednoducho neradi prijímajú zmenu alebo ju nevedia vstrebať vonkoncom. A to aj napriek tomu, že takáto zmena môže dávať zmysel :) Len sa skúste zamyslieť nad všetkými vecami okolo vás - príkladov je hádam nekonečno.

+1
+6
-1
Obrázek uživatele Ziltoid
3. Leden 2016 - 17:30
ano máš pravdu, každý si s těmi příběhy muže ve svojí fantazii dělat co chce (třeba pro mě teď v Thrawnowe trilogii neporodí Leia dvojčata, ale prostě jen Bena :D) Jedi Academy a Outcast -2 nejlegendárnějí Star Wars hry pro mě taky pořád existují, navzdory tomu co říká Disney. X-wing serii mám rozečtenou a nevyhodím ji do koše protože to není Canon... co pro mě nikdy nebude Canon je Aftermath. Škoda, Legends jsou dobré příběhy, ale existují dál a mužete se k nim stavět jak chcete. Další věc je jestli budou vydávány další knihy, vím že třeba Ničemové od Zahna vyšly letos ale jak to bude s dalšíma knihama nebo seriema ? No mě osobně třeba nikdy nelákaly příběhy z Yuzhan Vongy, podle mě oni jsou po Jar Jarovi největší omyl Star Wars, někdo je zase miluje a říká že to je to co star wars potřebovalo :D ... už před prodejem SW do rukou Disney jsem věděl že pro mě Star Wars končí v roce 14ABY (Jedi Academy PC Hra). Na druhou stranu je pravda že to jejích uklízení "bordelu" mohlo mít jináčí formu - ne vyhodit všechno, ale nechat si to co bude zapadat do jejich nové představy, nebo nebude s jejich představou v rozporu - přiklad - Karen Traviss a jejich 5 knih o Republikovem Komandu. Darth Plagueis by taky mohl být klidně kanon (tedy vyloučíme li, že Snoke je Plagueis jak se v poslední době diskutuje na internetu)

Yuzan Vong Suck´s

+1
0
-1
Obrázek uživatele BobaFett
25-26
3. Leden 2016 - 18:18
Ten Snoke je jen Voldemort ve Star Wars, takže zase další neoriginální postava. Kdyby to byl Plagueis tak by to nedávalo vůbec logiku, když ho přece Sidious zabil. No ale jelikož celé počínání Disney nedává logiku, tak je asi možné vše.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
3. Leden 2016 - 19:11
Náhodou, logiku by to dávalo. Jestli byl Plagueis tak mocný, že dokázal stvořit život a prodloužit ho sobě i ostatním, proč by nemohl udělat něco, po čem by si Sidious pouze myslel, že je mrtvý? Třeba nějaká hybernace nebo regenerace tkáně nebo něco. Nevím přesně, jak ho Sidious údajně zabil, takže těžko říct, ale jestli byl skutečně tak mocný, tak by to dávalo smysl.

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele AsuraCZech
3. Leden 2016 - 19:52
V knížce ho opil a jak usnul tak ho usmažil bleskama ale to už asi není canon.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele BobaFett
25-26
3. Leden 2016 - 21:19
No tak jelikož je oficiálně mrtvý, tak to by museli překopávat ten jejich "canon". Stejně nechápu význam slova canon pro vše, co teď momentálně Disney vydává. Např. hra Galactic Defense je canon, přitom je to totálně bez mozku, prostě hra pro pobavení a je canon? Vždyť canon by mělo být něco, co nějakým způsobem obohacuje (rozšiřuje) příběh. Prostě i tohle mi na tom nesedí, jak můžou takovéhle hry na mobil být canon. Toto byl pouze příklad, našlo by se toho mnohem více. Disney destroyed Star Wars!

+1
0
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
4. Leden 2016 - 0:31
Pokud by to byl Plagueis tak by měl mít kovovou spodní čelist od střetu s Mandaloriany, což neměl. Jinak vzhled Snoka vznikl tak že vzali jednu starší skicu Sidiuse která nebyla použita. Takže co se týče originality se Disney moc nevytáhlo.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
4. Leden 2016 - 12:36
Pokiaľ viem, tak žiadna kniha, v ktorej je Plaqueis zachytený, nie je súčasťou kánonu. Majú čistý stôl.
Nechcem zabŕdať ani spôsobovať flame, ale čo si predstavuješ pod originalitou? Ono, keď sa na Star Wars pozrieme z vyššej perspektívy, tak sú všetky príbehy o tom istom. A práve to im dovoľuje nosiť nápis Star Wars. Som rád, že použili staré návrhy a že pri tvorbe nových sa zásadne odrážali od tých existujúcich vecí v tomto svete. Ja som sa obával, či Abrams náhodou neskĺzne k Star Treku a nepoužije niektoré osvedčené, pútavé prvky. Nechcem pri pozeraní Star Wars sledovať žiadne, z iných filmov prebrané charaktery, príbehy či šablóny. Chcel som pravý Star Wars zážitok so všetkým, čo je s ním spojené. A to je u mňa boj dobra a zla, Sila, svetelné meče, moc, samotný charakter zla (neustála snaha o ničenie planét, absolútna kontrola) a samozrejme hudba a atmosféra. Nežiadal som násilnú invenciu, ktorá by zabila všetko to, čím je pre mňa tento filmový vesmír. A toto mi Abrams dal. Aj 3 týždne po premiére mám stále jednoznačný dojem, že Star Wars VII má ďaleko viac spoločného s pôvodným odkazom, než to, čo predviedol Lucas v novej trilógií (I-III). Tam sme videli násilnú invenciu, pokus o posun, experimenty. A povedzme si otvorene, fanúšikov novej trilógie (I-III) by sme mohli rátať na prstoch jednej ruky (nadnesene).

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
4. Leden 2016 - 17:44
Nechci ti nějak kazit názor, ale mi se třeba nová triologie líbila. Ne že by byla bez chyb, ale líbila se mi, kdybych měl srovnat tak se mi líbila více epizoda III než nová epizoda VII.

Long live the Empire

+1
+1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
4. Leden 2016 - 18:07
Souhlasím. Určitě mě zaujalo jemné intrikaření kdy jsme až do poslední epizody vlastně nevěděli jak to bude, i když jsme věděli co bude. Libí se mi myšlenka klonové armády a desítky individuálních vojáků hrdinu se kterými se můžeš sžít. Stejně jako kompletní řád Jedi místo houmelesáka a mladého klučiny. A hlavně spousta detailu komplexnější rozvedení příběhu pomocí různých Spin-offu. Neříkám že je to lepší než OT ale je to důstojné pokračování.

S tou originalitou narážím na to že obšlehly nejen základní koncept filmu od ep.IV ale i vzhled některých postav, vzhled Kylo Rena zas nápadně připomíná Ravana, před filmem jsem se divil že nedokázaly ani vymyslet nové lodě.
Píšeš že jsi se bál aby to nevypadalo jako Star Trek ale tohle je konceptem stejná situace. Star Trek od Abramse taky příběhově okopíroval starší filmy v novém grafickém kabátě a nazval to alternativní časovou linií. Příliš mi tenhle přistup připomíná co se děje s některými Marvel filmy(vlastník také Disney) např. tři verze stejného Spidermana, Fantastická 4 atd. nechci aby se ze SW stalo něco podobného.

Pokud hledáš něco originálního ve světe SW doporučuju přečíst první knížku třeba od Timothy Zahna nebo Michaela Stackpoleho, neříkám že tě to bude bavit více než OT to je na tobě ale určitě je to originálnější než nejnovější filmové dílo.

EDIT: Souhlasím s Dart Waderem, ať v tom není bordel :D

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
4. Leden 2016 - 17:39
Jenom abych tě doplnil, Plaguies uměl udržovat život tak, že ovládal midichloriany a tím i sílu, tudíž je donutil dané tělo udžet na živu nebo vrátit se z částečné hranice smrti. Musel se na to během procesu soustředit a nedalo se to provádět na více osobách naráz. Když ho sidius zabíjel bleskama tak ho tak vyčerpal tak, že už se nemohl soustředit a taky jeho tělo poničil tak, že už ho nedokázal opravit. Jednoduše řečeno zachránil by vás po udušení nebo zásahu blasterem, ale pokud vám někdo usekl hlavu tak už vás nezachránil. Tudíž když ho Sidius poškodil nemohl se už opravit, protože jeho nesmrtelnost vyžadovala, aby ,,byl naživu,,. Narozdíl od essence transfer, kterou použil ve starém kanónu palpatine, aby přežil a přenášel se jako čistá enegie mezi svými klonovanými těly.

Long live the Empire

+1
0
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
3. Leden 2016 - 10:36
Nene myslím, že nás bude víc :D

Long live the Empire

+1
+3
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
2. Leden 2016 - 21:39
Je fakt, že nad zápletkou filmu se nelze nepozastavit... je to prakticky vykradená Nová naděje a z Legend se taky vyhrabalo spoustu věcí, i když u nich to není úplně od cesty, protože některé věci se tak logicky budou vyvíjet (Nová republika vs. to, co zbylo z Impéria, Luke se pokusí vzkřísit Řád Jedi,...). Asi jsem ale fakt jediná, komu ani jedno z toho nevadí... Tak či tak jsem si film skvěle užila a asi vyrazím do kina ještě jednou (počtvrté). :)

P.S. Máte tam chybu - Lumiya je žena. Mluvíte tam o ní v mužském rodě.

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
2. Leden 2016 - 22:20
Děkujeme ze upozornění. ;)
Byli jsme na to tři a stejně si nikdo z nás nevšiml. :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele mezcal
20. Leden 2016 - 13:00
a nikdo z vás tří si nevšiml, že píšete nesmysly o Sun Crusheru?

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Ondráš
23-24
20. Leden 2016 - 17:29
Ale, ale... Nesmysly? Pouč mě, protože já to znám o Sun Crusheru stejně, jako je psáno v článku... Btw, redakční týme, s opožděním: skvělá práce! :)

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ -Werich

+1
+2
-1
Obrázek uživatele mezcal
21. Leden 2016 - 20:45
"Sun Crusher byl stíhač vyrobený z téměř nezničitelného materiálu, který měl podobnou destrukční sílu jako Hvězda smrti a stejně jako Starkiller Base potřeboval sluneční zdroj na představení své ničivé síly."
Poučení pro tebe: Nepotřeboval sluneční zdroj, používal torpéda. A ne, v článku to není myšleno tak, že střílel do hvězdy, která pak bouchla.

+1
-2
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
21. Leden 2016 - 22:10
Právě. Kdyby si nestřílel do hvězdy, nic by nebouchlo takovou silou a byl by to v podstatě „jen” nadprůměrný stíhač - ne jedna z nejničivějších zbraní, která dokáže zničit celé solární systémy.

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele mezcal
21. Leden 2016 - 23:04
pozor, náš spor se nevede o to, do čeho se střílí, ale čím

+1
-1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
22. Leden 2016 - 10:21
„potřeboval sluneční zdroj na představení své ničivé síly“ Jak píše Pětka on skutečně využíval sluneční energii tím, že dopomohl slunci k přetížení a proměně v supernovu.

Pokud vím nikdo v článku nezmínil že nestřílí torpédem.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
22. Leden 2016 - 17:32
Tak mě napadá, že Starkiller base musela zničit taky celou sluneční soustavu, ve které se nacházela... A to tak, že úplně :D

+1
+1
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
25. Leden 2016 - 10:19
Už jsem to tu někde psal, že to byl od Prvního Řádu celkem ekonomický počin. Po druhém výstřelu pravděpodobně vyčerpala celé slunce. Takže žádné další výstřely + základna do pár dní neobyvatelná.

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
25. Leden 2016 - 17:28
Myslím si, že základna měla určitě hypermotor, jinak by postrádala jakýkoliv smysl. Ale všechny ostatní planety v systému měly smůlu.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
25. Leden 2016 - 18:25
A jseš si jistý, že starkiller base to slunce celé spotřebovala? Není to tak, že se z něj jenom nabíjela při každém výstřelu a nevyčerpala ho? Protože jinak jak píšeš základna by postrádala smysl, pokud by tedy nedokázala ,,vysát,, další blízkou sluneční soustavu, ale to je celkem nepravděpodobné.

Long live the Empire

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
25. Leden 2016 - 18:40
Vysávala ho celé, ale mohla se vesmírem přesouvat.

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
0
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
26. Leden 2016 - 8:48
Teď jsem na to koukal že to někdo na wikinu dopsal ať to nevypadá tak blbě :D „stručně planeta byla mobilní“, nikde ani slovo jak, proč nebo čím. Nějak mi to nepřipomíná Zonamu Sekot s živým organismem citlivým na sílu (jediná další planeta co znám schopná cestovat vesmírem).

+1
0
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
25. Leden 2016 - 22:22
Právě, přemýšlím nad tím... Ale, jestli si dobře pamatuji, tak ve filmu říkali, že až vysaje tu hvězdu, bude připravena střílet. Otázka je, jestli ji tím naprosto zničí, nebo jestli si tu energii jen "půjčí", ale to zní... divně :D Možná je to prkotina, ale mě to zajímá.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Dart Wader
26. Leden 2016 - 17:16
No ja bych řekl, že si tu energii jen ,,půjčí,, jak říkáš, protože dokázala střílet 2x a na wookiepedii psali, že po výbuchu starkiller base se ze systému stal binární systém, tedy, že obsahuje 2 hvězdy.
,,When the Starkiller planet imploded, the stored energy created a new star,[3] transforming the system into a binary.[1],,
Chtělo by to nějakou knihu, kde je stavba a funkce starkiller base popsána důkladněji, něco jako incredible force sections, protože z filmu se tyhle informace špatně určují :(. Jestli je SB mobilní a vysaje na 2 výstřely Slunce, tak je to velmi ekonomické co se sluncí týče :D, obětujete jednu soustavu z které 2x vypálíte a zničíte všechny planety nebo lodě v zaměřené soustavě, potom se přesunute do zničené soustavy a vysajete její slunce, tím dokončítě práci a máte zase 2 výstřely atd. Samozdřejmě to nemusí být vždy takticky možné pokud střílíte hluboko do nepřátelského území.

Long live the Empire

+1
0
-1
Obrázek uživatele mezcal
24. Leden 2016 - 14:42
no právě, píše se tam že pro svůj paprsek potřebuje energii za slunce. a to je ten nesmysl, o kterém se tady bavím já, zatím co vy žvatláte něco o dopomáhání k přetížení

+1
-2
-1
Obrázek uživatele Ondráš
23-24
24. Leden 2016 - 16:02
Otázka do davu: Jsem jediný, kdo si teďka myslí, že zde přítomný pan Mezcal pochází z nějaké předaleké galaxie, a nerozumí našemu jazyku?? Resp. (a to je ta méně zajímavá teorie), že se jedná jenom o běžný příklad tvrdohlavého člověka, který nehodlá naslouchat okolí??

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ -Werich

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
24. Leden 2016 - 19:48
Není nutné se uchylovat k davovému lynčování. mezcal má podstatě pravdu, jelikož v článku je: „Obě tyto zbraně ničící planety potřebují pro svůj paprsek energii ze slunce.“ --> Jenže „Sun Crusher“ - podle popisu - nepotřeboval energii z hvězdy pro svá torpéda (tzn. nikoliv paprsek), ale pro dosažení ničivé síly, tedy že přeměnění slunce v supernovu. Na rozdíl od „Starkiller Base“, která pro svůj paprsek zjevně hvězdu potřebovala.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
25. Leden 2016 - 10:15
Aha, tak tohle celou dobu myslel :)

+1
0
-1
Obrázek uživatele Coudy
25-26
Coudy [Redaktor]
21. Leden 2016 - 12:43
V čem konkrétně jsou to nesmysly? :D

I'm one with the Force and Force is with me.

+1
0
-1
Obrázek uživatele mezcal
21. Leden 2016 - 20:40
"Obě tyto zbraně ničící planety potřebují pro svůj paprsek energii ze Slunce" Od kdy Sun Crusher pro svůj paprsek potrebuje energii ze slunce, když jeho hlavní zbraní je rezonanční torpédo?

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
21. Leden 2016 - 17:00
Na Wookiepedii jsem našla:
The Sun Crusher was a nearly indestructible craft that was no larger than a starfighter, but was capable of unleashing destruction on a magnitude that dwarfed even the Death Star's capabilities. Unlike the Death Star, which destroyed individual planets, the Sun Crusher could destroy an entire star system by causing its target star to turn into a supernova. The key to its near invincibility was layered Quantum-crystalline armor, a material so strong that it could perfectly repel even turbolaser shots.

Podle mě tam nesmysly nepíšeme, jen jsme to zjednodušili.

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Anakin Solo
3. Leden 2016 - 16:49
Když to vezmu kolem a kolem... Tak mi přijde že "Síla se probouzí" je vykradenej kánon a "Nová naděje". Já tam měl občas zmatek, protože některé věci se mi pletly s věcmi z knih. Můj názor je že se mohli troch krotit a vymyslet něco nového. A nezabíjet hlavní postavu kterou měli všichni rádi.

"Věk víc než jen počet úderů srdce je. Věk je, kolik chyb udělala jsi"
―Yoda

"Síla je vše a vše je síla."
-Vergere

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
3. Leden 2016 - 19:24
Na druhou stranu lepší, aby zemřel v akci, než aby pak někde ležel na smrtelný posteli a vyzpovídával se ze svých činů. :D

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Coudy
25-26
Coudy [Redaktor]
4. Leden 2016 - 16:27
Opravdu jsem ale doufal, že vystřelí první :/

I'm one with the Force and Force is with me.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele sTv
sTv
4. Leden 2016 - 18:09
I když ten film táhl vidím to spíš jako praktickou záležitost, Fordovi je 73 kdyby z něj udělali hlavní postavu do dalšího filmu a pak by třeba v 75 odešel do věčných lovišť tak to taky není ideální.

Jinak článek super určitě názorově zaujal spoustu lidí včetně mě, ale chtělo by to trochu ospoilerovat. Teď jsme někde v 3/4 Nového řádu Jedi a přesný průběh přechodu Jacena Sola na temnou stranu jsem třeba neznal.

EDIT: Neví někdo v jakém díle je popsána cesta Lukova meče ?

+1
0
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
4. Leden 2016 - 18:11
Docela dobrý tip :) Upřímně mě nenapadlo v tom hledat spoilery mimo Epizody 7 - u té jsem navíc předpokládal, že si článek nikdo, kdo ještě film neviděl a má trochu soudného rozumu, nepřečte, tudíž tam žádné upozornění není. (článek jsem nepsal, pouze jsem ho viděl před vydáním)

Ale do budoucna by šel nahodit na začátek článků seznam spoilerovaných děl.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
0
-1
Obrázek uživatele sith
23-24
4. Leden 2016 - 5:30
Toho jejich Hvězdovraha (Star Killer) bych přirovnal spíše k ratacké Star Forge, drtič sluncí totiž prostě zničil slunce a tím i celou soustavu, ale jinak zajímavé informace :-)

Fight for the win!!!

+1
0
-1