Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Jak to aktuálně vypadá se samostatnými Star Wars filmy

Reklama
Napsáno dne 23.6.2018

Tento týden se toho v zákulisí světa Star Wars hodně odehrálo. Ve středu se server Collider objevil s informací z „důvěryhodných zdrojů“, že Lucasfilm kvůli neuspokojujícímu výkonu Solo: A Star Wars Story v kinech dočasně pozastavil práci na všech samostatných filmech a začal se zaměřovat hlavně na trilogii Riana Johnsona a sérii filmů od scénáristů Hry o trůny, Davida Benioffa & D.B. Weissa. Toto by samozřejmě znamenalo také zrušení či pozastavení filmu o Obi-Wanovi, který je jedním z nejžádnějších spin-offů.

Tato zpráva však byla za dva dny dementována ABC News, kteří přišli s odpovědí přímo od Lucasfilmu, jež uváděla, že v přípravě je stále několik samostatných Star Wars filmů. Stránka Making Star Wars poté tuto informaci podpořila spekulací, že filmem, který vyvolal mínění, že se spinoffy pozastavují, byl Mos Eisley Spaceport: A Star Wars Story (neoficiální název). Nikdo sice neví, o jaký film mělo jít, zpráva však uvádí, že tento film byl zrušen (či odsunut), a proto začalo vyklízení Pinewoodských studií, na jehož základě zdroj Collideru čerpal informace.

To však není vše. V pátek přišla další zpráva, tentokrát od The Hollywood Reporteru, která ještě více upřesňuje aktuální status spin-offů v Lucasfilmu. Jejich zdroje tvrdí, že práce na těchto filmech nezpomalily, ale jejich tvůrci přemýšlejí, jak je vytvořit a propagovat jinak. Kathleen Kennedy, prezidentka Lucasfilmu, a její tým mají přitom vymýšlet lepší strategii a směry, kam by se mohlo Star Wars vydat po epizodě IX vycházející v prosinci příštího roku.

„Star Wars Stories“ tedy velice pravděpodobně nejsou v ohrožení, Lucasfilm jen vymýšlí lepší příběhy, kterými nás hodlá v následujících letech oslnit. Aktuálně prý Lucasfilm pracuje na minimálně 9 dalších Star Wars filmech. O jaké příběhy se jedná, se pravděpodobně dozvíme na Star Wars Celebration, jež proběhnou v dubnu příštího roku. Téměř potvrzené filmy jsou o snímky o námezdním lovci Boba Fettovi a Jediovi Obi-Wanovi Kenobim. O jaké postavě či události byste chtěli film vy?