Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Nejambicióznější Star Wars hra je u ledu, Amy Hennig opustila EA

Reklama
Napsáno dne 30.6.2018

Nejambicióznějším Star Wars titulem, který byl vyvíjen v posledních letech, byla rozhodně hra od Visceral Games, na které pracovala Amy Hennig, scénáristka vynikající herní série Uncharted. V této hře jsme se podle všeho měli ocitnout v obdodí mezi epizodami Nová naděje a Impérium vrací úder a ujmout se role Alderaance s přezdívkou Dodger, který se po zničení Alderaanu první Hvězdou smrti vydal na dráhu zločince. Dodger uniká Impériu a postupně se učí jak přežívat. Později se však Impérium začne zaměřovat na vnější okraj galaxie, kde se mají skrývat Povstalci. Právě kvůli tomuto se kriminální podsvětí značně proměňuje, přátelé se obrací proti sobě a z kriminálníků se začínají stávat hrdinové, kteří chtějí pomoct Povstalecké alianci. Své bezpečí si měl Dodger zajišťovat jakýmsi energetickým lasem a blasterem. Ve hře jsme měli mimo jiné zabránit další katastrofě, kterou by mohla způsobit strašlivá zbraň Impéria. Potkat jsme se měli také s Jabbou Huttem.

Mělo se jednat o příběhovou akční adventuru z pohledu třetí osoby, jejíž příběh měl být co nejvíce filmový. Hra by byla kánonická a zapadala tak do příběhové linky Star Wars. To vše je však minulost, jelikož studio Visceral Games bylo na konci roku 2017 zrušeno a vývoj byl přesunut do studia EA Vancouver. Titul se po přesunu měl značně proměnit a z akční adventury se měla stát hra v otevřeném světě s online prvky a s co nejlepší grafikou, i když zaměření na příběh nemělo úplně zmizet.

Doteď jsme však nevěděli, jak to je s Amy Hennig, zda na titulu stále pracuje, či jestli studio opustila. Včera jsme se odpověď dozvěděli. Amy Hennig v rozhovoru pro Eurogamer uvedla, že studio opustila již v lednu tohoto roku a její Star Wars projekt byl uložen k ledu. Všem se dle Amy líbilo, co studio dělalo, a ráda by svou vizi nějakým způsobem oživila. To je však prý velmi komplikované. V EA Vancouver tedy pracují na takřka úplně jiné hře. Hennig dále prozradila, že založila své vlastní indie studio (6 - 8 lidí, maximálně však 15), ve kterém bude pracovat na malých titulech, třeba i pro virtuální realitu.

Je neuvěřitelné, jak moc EA plýtvalo talentem tak zkušené vypravěčky, jako je Amy Hennig, a nejen jejím - studio Visceral bylo již čtrnáctým studiem, které EA zrušilo. Nyní už nemůže být pochyb o tom, že licence pro Star Wars hry je ve špatných rukou. EA během pěti let vydalo pouze dva Battlefronty, přičemž oba byly zklamáním, a jednu mobilní hru. Doufejme, že v roce 2023 Disney licenci neobnoví a šanci dostanou jiné vývojářské týmy. Poslední šancí, kterou EA dávám, je hra Star Wars Jedi: Fallen Order, o které jsme psali zde.