Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Hraný seriál Star Wars se zařadí mezi nejdražší televizní produkci

Reklama
Napsáno dne 6.8.2018

První hraný seriál ze světa Star Wars, jehož scénáře se ujmul Jon Favreau, dorazí na streamovací službu od Disney na podzim 2019. Dnes přinesl americký deník New York Times informaci, že rozpočet na první desetidílnou sérii je přibližně 100 milionů amerických dolarů (asi 2,2 miliardy Kč). Na jednu epizodu se tedy utratí 10 miliónů dolarů a seriál se tak zařadí mezi nejdražší seriály.

Například díly sedmé série Hry o trůny měly stejný rozpočet - tedy 10 milionů dolarů - poslední osmá série však bude dražší a na jeden díl se vynaloží 15 milionů. Jedna z vlajkových lodí Netflixu, The Crown, měla potom rozpočet 13 milionů/díl a to hlavně díky fantastickému obsazení. Cena za díl první série Stranger Things se pohybovala okolo 6 milionů, epizoda druhé série se vyšplhala na osm.

Jon Favreau k této informaci dodal, že nová streamovací služba od Disney poskytuje skvělou příležitost, jak vyprávět příběhy, které je potřeba roztáhnout na několik kapitol. Jde tedy vidět, že Disney na seriálu nešetří a věří, že jim přivede na streamovací službu nemálo předplatitelů. Autorům držíme palce a snad se již brzy dočkáme nových informací ohledně příběhu seriálu - ty by se měly objevit nejpozději na Star Wars Celebration 2019.