Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Jednání sithů v Klonových válkách

Napsal: Darth Marmota
Dne: 11.3.2014 21:45
Kategorie: Klonové války - The Clone Wars
Zpět na fórum

Po smrti mistra Sifo Dyase dostal do ruky projekt na Kaminu Darth Tyranus. Proč sithský učedník vytvářel armádu pro Galaktickou republiku a tím i pro Jedie? Jednal takto proti sám sobě, protože Darth Sidious čekal pouze na nového učedníka? Darth Sidious měl po celou dobu obě armády pod svým velením. Proč tedy nevyvraždil Jedie, když měl dvě armády a Jediové ani jednu? Dělal to jen z dlouhé chvíle nebo k tomu měl nějaký hlubší důvod?
Přidat komentář
Obrázek uživatele Evil
36-37
11. Březen 2014 - 22:07
Proč sithský učedník vytvářel armádu pro Galaktickou republiku a tím i pro Jedie?

- lebo armáda pre Republiku by neskôr poslúžila Palpatinovi k vyvraždeniu Jediov a ku kontrole Impéria.

Darth Sidious měl po celou dobu obě armády pod svým velením. Proč tedy nevyvraždil Jedie, když měl dvě armády a Jediové ani jednu?

- Pretože potreboval zlegalizovať vyvraždenie Jediov...senát by ho sotva podporil v myšlienke, aby sa Republika reformovala na Impérium, ak by to nehodil na "vzburu" Jediov.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Darth Marmota
83-84
11. Březen 2014 - 22:18
V tomhle máš pravdu, ale proč by Sidious riskoval až tak moc (mohli ho odhalit), když měl v rukou moc nad armádami, které by si "hravě" poradili s každou jinou armádou v republice (vidíš jak to vypadalo v epizodě IV a V, a to neměl armádu droidů). To co říkáš je logické, avšak dle mého názoru to není Sidiousovo jednání.
Děkuji za zajímavý komentář

Nazdár

+1
0
-1
Obrázek uživatele Exarkun
26-27
11. Březen 2014 - 22:47
Jde o to, že by se stal až moc absolutním vládcem. Za jatka, která by takovouhle krutovládou v galaxii rozpoutal by proti němu postavila nejen senát, ale také by sjednotila kartely typu černé slunce, které by si okamžitě ujasnily svoje priority a s pomocí armády nájemných lovců, nebo Žoldáků by i Sithského lorda dokázali vyřídit.. nemyslíš?

Frankly, it is no honour to defeat you, Crado! Will is half the winning!

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Darth Marmota
83-84
12. Březen 2014 - 21:13
Tak zaprvé by se v senátu určitě našlo dost senátorů, kteří by tuto situaci využili a uvědomili si, že na straně Sidiouse bude bezpečněji. Pokud by Sidious měl dvě armády, opravdu by nebyl problém vyřídit kohokoliv ze senátu, kdo by se proti němmu postavil. Zadruhé Sidious zase nebyl takový brutální krutovládce jako například Jofrey ze Hry o trůny. Takže by někde mohl být považován spíše za spasitele, který zachránil Republiku před válkou. Určitě by se našlo mnoho světů, kterým by se nelíbilo vyvraždění Jediů, ale Jediové nebyli zas až tak oblíbený řád, jak se může na první pohled zdát. Takovéto světy by ale nevkráčeli do války se Sidiousem jen kvůli řádu, který již stejně téměř neexistuje, protože Sidious by pak poslal pár křižníků nebo rovnou Hvězdu smrti (pokud by to bylo dostatečnou dobu po začátku jeho vlády) a měli by po srandě. A co se týče těch kartelů, tak proč by se měly postavit proti němu? Nájemní lovci mu spíše často pomáhali. A jak tvrdíš, že by se stal až moc absolutním vládcem, tak by to spíše nahrávalo kartelům, protože by měl na práci důležitější věci a takovýhlemi "zbytečnostmi" by se nezabýval anebo by se kartely staly jeho spojenci. A myslíš, že i kdyby jeden kartel vyvraždil, že mezi jednotlivými kartely je takové přátelství, že by se dokonce i sjednotili? "Leda tak ve snu, můj mladičký padawane," jak říkal Obi-wan.

Nazdár

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evil
36-37
12. Březen 2014 - 22:55
Palpatine si v prvom rade potreboval upevniť moc, čo mu pár rokov trvalo...jeho Impérium bolo závislé na planétach, niekto musel vyrábať lode, uniformy, zbrane, obchod musel fungovať...a musel uchlácholiť senátorov, že Impérium je najlepšie možné riešenie, pre bezpečnosť všetkých...vtedy si nemohol dovoliť vyhrážky, vraždy atď...nemohol riskovať, že sa planéty proti nemu spoja do Povstania, väčšina planét mala svoju armádu, loďstvo...a zdroje, ak by sa proti nemu spojili tak ani jeho Klonová armáda by nič nezmohla.

+1
+1
-1