Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Proč Qui Gon neřekl Yodovi ...

Napsal: xx11
Dne: 28.3.2014 13:50
Kategorie: Klonové války - The Clone Wars
Zpět na fórum

Proč Qui Gon, který údajně splynul se Sílou, neřekl Yodovi, kdo je lord ze Sith ten hlavní? Proč mu k sakru neřekl, že Palpatine je Darth Sidious a místo toho mu ukázal jenom vizi vyvraždění Jediů?

Mohl být klid :-) jenomže to by pak nemohla být natočena epizoda 3, kdyby mu to řekl :-) že
Přidat komentář
Obrázek uživatele Halt01
28. Březen 2014 - 18:11
Tento komentář je postaven na mých omezených znalostech posmrtnosti Jediů a je třeba ho brát s rezervou.
Tak předně se Jediové nemohou zjevovat jak chtějí, mohou se po smrti zjevit pouze tomu, s kým měli za života užší pouto ať už přátelské, milostné, či jako učitel s žákem. A ačkoli byl Yoda v Síle mocný a vyučoval Qui-Gona, neměl s ním tak silné pouto, jelikož vyučoval stovky jiných Jediů. V Pomstě Sithů tedy chtěl naučit Obi-Wana teorii, jak se s duchy spojit.
Ale po nějaké době Jediové (dobrovolně) ztratí schopnost se zjevovat konkrétně a odejdou do hlubin Síly. Mohou se potom zjevovat jako sny nebo vize a ne nutně v podobě sebe sama.
To něco k teorii, kterou si nejsem zcela jist.
Qui-Gon předně nemohl vůbec vědět, kdo je Lord ze Sithu a neměl to ani jak zjistit. Yoda tedy ani nemohl předpokládat, že to ví a nezkoušel ho vyvolat "z podsvětí Síly". Pod tímto pojmem si představuju právě ony hlubiny Síly, kdy se na zemřelého nemáte jak napojit. Nevím, jak se mu povedlo vrátit se, každopádně i kdyby něco věděl, (jakože nevěděl) tak už bylo stejně pozdě.

+1
+11
-1
Obrázek uživatele Evil
36-37
30. Březen 2014 - 14:57
Tú víziu mu neukázal Qui-Gon, ale tá jaskyňa na Dagobahu...rovnako ako Luke-ovi a Starkillerovi.

+1
+4
-1