Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Havran 2

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
30. Březen 2015 - 13:22
No... Po prvním díle to vypadalo, že můžeš být velmi nadaná povídkářka. Bohužel, můj názor se nyní razantně změnil :/ Vezmu to postupně.

Gramatika:
No, chyb tam bylo opravdu požehnaně. Ať už byly z nepozornosti nebo ne... Často jsi měla špatnou shodu podmětu s přísudkem (např. dveře se otevřeli), chyběly čárky a interpunkce nebo bylo ve slovech špatné i/y... Také si nejdříve zjisti, jak se co píše, protože Radionský barman nebo Jedájům vypadalo opravdu divně.

Členění textu:
No, začal bych asi tím, že by celý text vypadal mnohem lépe, kdyby byl více členěný na odstavce. Také přímá řeč byla docela nepřehledná a stylisticky, nechci říct přímo špatná, ale mohla být lepší. Dám ti pár příkladů, jak by to mohlo vypadat.
Někdo řekl: "Blablabla."
"Blablabla," řekl někdo.
"Blablabla," řekl někdo a pokračoval: "blabla."
Jde hlavně o to, že jsi nepoužívala ty dvojtečky atd. Celé je to pak takové zmatené a nepřehledné. Také hodně pomáhá, když dáš každou přímou řeč na nový řádek :)
Některé věty taky moc nedávaly smysl. Kupříkladu hned na začátku je do očí bijící věta: "Procházeli ulicemi a ztráceli se pronásledovatelům v davu, tedy pokud nějací pronásledovatelé je skutečně pronásledovali." Hlavně ta druhá část je taková... Divná... Buď bych některá slova vyhodil nebo je popřeházel.

Děj:
No... Co dodat. Jako není to špatné, ale je tam pár věcí, které docela haprujou. Připadá mi to jako KotOR zasazený do období vzestupu Impéria. Jako pochybuju, že by Ebon Hawk (podle popisu interiéru soudím, že je to skutečně TA loď z KotORů) byl funkční po čtyři tisíce let. I kdyby neustále procházel údržbou a byl modifikovaný. Dále jméno lovce. Havran, nebo-li anglicky Revan... Nosí kápi, Mandalorianskou masku... Co dodat, prostě to působí opravdu jako bys obšlehla KotORy. Nejdříve jsem o této myšlence pochyboval, ale když se objevila malá uzamčená místnost, droid zmiňoval členy posádky a zastavil se u H... Tak je téměř jasné, že to bude HK-47, který byl na Ebon Hawku zamčený v přesně stejné místosti. Pak se dá ještě polemizovat o Dantooinu, který zmínila (pokud jsem to pochopil dobře) Ahsoka. V KotORech byla na Dantooinu akademie Jedi a mám pocit, že právě k tomu směřuješ s Jedii, kteří přežili rozkaz 66...

Celkový dojem:
Tak nevím... Jsem celkově hodně zmatený. Na jednu stranu je to teprve tvá druhá povídka, na tu druhou, čím pečlivěji to čtu, tím více vidím, jaká je to kopie KotORů, pouze zasazená do jiného období, plná gramatických chyb... S velkým zklamáním dávám 5*
EDIT: Pardon, moje chyba. Anglicky havran je raven, ne Revan :D Každopádně, podobnost těchto dvou slov je velká a Mandalorianská maska potvrzuje mou teorii.

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Needle
32-33
7. Duben 2015 - 22:25
Já musím souhlasit s Wedgem.
Hlavně ty gramatické chyby...

Vážně to vypadá jako KotOR. Nic proti recyklaci/remaku zápletky, ale mohla sis vybrat jiné Univerzum, ze kterého čerpat námět. Ale třeba nás jen vedeš k tomu, abysme si mysleli něco jiného. Uvidíme v příštím díle.
Každopádně větší problém mám s tím, že Havran nese jméno Shan. Star Wars je plné Shanů a Skywalkerů a Solů a vážně by bylo dobré, kdyby ústřední postava nebyla ze slavného rodu.

Mimochodem, v SW se nám sice technika zdánlivě příliš nevyvíjí, ale přesto....Ebon Hawk je loď stará 4000 let... to je, s trochou nadsázky, jako kdyby si na Drakkar nainstalovala Aegis a Reaktivní pancéřování a vydala se dobývat oceány.

+1
0
-1