Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Náhrada za Klonové války? Star Wars: Reclamation!

Reklama
Napsáno dne 17.4.2013

UPOZORNĚNÍ! Bylo prokázáno, že skeny scénáře jsou falešné. Tento článek je tedy vyvrácen. Více čtěte ve článku Star Wars: Reclamation je podvrh?

Přibližně před měsícem byl oznámen konec seriálu Star Wars: The Clone Wars s tím, že bude pouze odvysíláno několik dovysvětlujících epizod, případně film (není ještě jisté). Vývoj parodie Star Wars: Detours byl pozastaven, a tak se nyní fanoušci ptají: Co bude dál?

Kromě připavované epizody 7 se však můžeme těšit na nový seriál, tentokrát pod záštitou Disneyho od samotného začátku, a to Star Wars: Reclamation. Ten by měl být animovaný a zpracovaný stejnou technikou, jako Star Wars: The Clone Wars a měl by se odehrávat 15 let po šesté epizodě a 15 let před připravovanou epizodou sedmou.

Využije se tak prostor pro doplnění mezery mezi Návratem Jediů a chystanou epizodou? To zatím nevíme, nicméně dle scénáře ze dne 9. listopadu 2012, které uveřejnilo IMDb teprve před pár dny, můžeme očekávat následující postavy:

  • Sky Bonteri - potomek dynastie politiků, pravděpodobně samotného Luxe Bonteriho, kterého známe z Klonových válek. Odmítá pracovat pro Senát, utíká z domu do Jedijského kláštera. Je odmítnut kvůli příliš vysokému věku, ale mistr Evyn Aoka jej nakonec přijme za svého padawana.
  • Evyn Aoka - potomek malého spolku Jediů, kteří přežili Čistku na planetě Chrelyth a postavili si tam vlastní chrám. Po smrti Imperátora byl jeden z prvních, kteří se vrátili do Republiky. Ocitá se ovšem v situaci, kdy jsou lidé skeptičtí k uživatelům Síly. Nakonec se rozhodne vzít si Sky Bonteriho jako svého padawana.
  • Kala Calrissian - potomek Lando Calrissiana. Svou první loď ukradla a první misi splnila v den svých 13. narozenin. Nyní je jí 15 a spolu s pomocníkem jménem Muffie přežívá v Coruscantském podsvětí. Nakonec se stane pilotem nejvyšší kancléřky, vice předsedy a dvou Jediů...
  • Manco - tajemný Mandalorian s robotickou rukou, která je schopná měnit se z čepele na blaster a zpět. Není nepřítelem, ale zároveň není ani přátelský. Zdá se, že něco ví.
  • Leia Organa - politický vůdce, legendární válečný veterán. Usiluje o obnovu galaxie a vyjednává mír. Kvůli znovupřijetí Jediů do Republiky čelí nepopularitě, ale i přesto si udržuje přízeň lidí. Snaží se oprostit od pokrevního pouta s Anakinem Skywalkerem a zahladit jiné skandály ze své minulosti.
  • Rath Zel-Quul - nejprve vůdce Unie Imperiálních loajalistů, po porážce Impéria několik týdnů vedl blokádu Coruscantu ve jménu udržení míru v Imperiálním středu. Po konverzaci s Mon Mothmou si však uvědomí své postavení jakožto de facto vůdce posledního zbytku Impéria a rozhodne se vzdát a usadit se na Corellii. Zastává neutrální pozici mezi zbývajícími imperiálními loajalisty a nově vytvořenou Republikou.
  • The Shade (Stín) - někteří mu říkají poustevník, jiní démon. Stal se legendou skrz naskrz všemi světy. Byl viděn, jak vede spoustu útoků proti silám na obou stranách, ale sám nikdy nikomu neublížil. Brání slabé, živí hladové. S ničím jiným, než světelným mečem a svým astromechanickým droidem, oděn celý v černém, a skryt za rouškou tajemství...

Podrobnější popis postav a malý náznak příběhu si můžete v angličtině přečíst v oficiálním scénáři níže. Seriál se však prý nebude držet žádných knižních předloh, komiksů ani her. Můžeme tedy jen doufat, že nenaruší Extended Universe nějakým drastickým způsobem.

Zdroje a odkazy:
- IMDb (sken scénáře)
- GeekTyrant.com
- JoBlo.com
- ScienceFiction.com
- ComixZone.cz