Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Velice nudný život Tiny Allasa VIII.: Nevítaný výlet

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Mate
29-30
9. Říjen 2013 - 16:52
Tak.. tvoje poviedky sú vždy zárukou určitej kvality a vizitkou dobre odvedenej práce. Dnes tomu nie je inak. Vždy si na ich prečítanie rád nachádzam čas :)
Doteraz som vždy písal, že si stále udržuješ svoj štandard, ale pre túto poviedku to neplatí. Je o niečo iná od tých predchádzajúcich. Je lepšia a je na nej badateľný posun dopredu.

Ten posun je najviditeľnejší hlavne v prvej polovici poviedky. Tá časť je podľa mňa najlepším a najkvalitnejším úsekom celej tvojej ságy. Opisuješ tam situáciu v galaxii a pridávaš k tomu Tinine myšlienky a názory nenúteným spôsobom, a preto sa poviedka veľmi dobre číta. Ten úsek je super - na mňa pôsobil veľmi profesionálne.

Ale vytkol by som ti ten nasledujúci rozhovor s Ahsokou. Zatiaľčo v prvých odstavcoch si pekne opisovala Tinine myšlienky, pri rozhovore mi ten "aspoň mierny rozbor Tininej mysle" chýbal. Hlavne v časti, kde sa padawanky rozprávali o Anakinovi Skywalkerovi, sa doslova pýtalo, aby si napísala niečo o tom, aký má názor Tina na Anakina a v akom sú vzťahu, či sú kamaráti, kedy ho naposledy videla atď... Síce z dialógu je jasné, že sa poznajú, čitateľ si musí toho veľa domýšľať, čo nie je dobre. Objasnenia sú v poviedkach veľmi podstatné..

Záver bol tiež veľmi kvalitný (hoci začiatok poviedky sa mi páčil o trochu viac). Nechýbali opisy, emócie... Záverečná zmienka o Korribane určite namotivuje čitateľov do prečítania ďalšieho diela.

A ešte by som vytkol jednu vec, ktorá mi trochu vadila pri všetkých tvojich poviedkach. Priamu reč. V profesionálnych textoch sa priama reč, za ktorou nasleduje uvádzacia veta, končí čiarkou a nie bodkou.
Napr. ty si napísala: „Dixi.“ odpověděl mu Nik a pokračoval v cestě.
Podľa správnosti by to malo byť: „Dixi,“ odpověděl mu Nik a pokračoval v cestě.
Je to naozaj len malá chybka, ale už keď sa venuješ písaniu, a chceš, aby boli tvoje práce čítané a vysoko hodnotené, je podstatné sa vyhýbať aj podobným chybičkám. Mňa ako čitateľa tá bodka za koncom priamej reči vždy trochu rušila pri čítaní.

Čo dodať na záver. Ako som už spomínal, v tomto dieli je viditeľný pokrok, a ja dúfam, že budeš napredovat stále ďalej a ďalej. Bohužiaľ nie je to ani dnes na 10 hviezdičiek, na tak vysoké hodnotenie tomu predsa ešte niečo chýba. Celkový dojem je 93%, ale ak sa budeš stále posúvať vpred tak verím, že raz ti budem môcť udeliť aj 10 hviezdičkovú známku.

"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words

+1
0
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
10. Říjen 2013 - 15:45
Moc děkuji za komentář, vždycky když je čtu culím se při tom jak tele. :)
Tu první část jsem chtěla pojmout tak nějak vyspěleji a se zkušeností, jsem ráda, že se mi povedla.
To s tím Anakinem se mi nechtělo rozepisovat, protože Ani ještě bude mít v Tinině životě roli, takže to nechám na později.
A ještě jednou děkuji.

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+2
-1