Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Epizoda 7: Stará banda bude zpátky!

Reklama
Napsáno dne 9.3.2013

Han, Luke a Leia v epizodě IV
Přibližně před 4 měsíci jsme uveřejnili stručný článek s potenciálními herci nové trilogie. Samozřejmě se jednalo spíše o spekulace a drby, které se objevili na internetu, nicméně to byly vcelku zajímavé nápady.

Nyní pro vás ovšem máme přímo to, co vypustil George Lucas z úst při rozhovoru pro Bloomberg Businessweek, takže předpokládejme, že se jedná o informace oficiální, které údajně Disney chce vyhlásit jako obrovské, nečekané a fanfárami provázené gesto. Herci Harrison Ford, Mark Hamill a Carrie Fisherová, představitelé Hana, Luka a Leiy, se totiž v chystané epizodě 7 vrátí!

Již dříve jsme věděli, že stará parta se na filmu podílet bude, ovšem nečekali jsme, že přímo jako herci ve svých starých dobrých rolích. Na otázku, zda se naši hrdinové vrátí do předaleké galaxie však bylo stručně odpovězeno: Ano!


Harrison Ford - Han Solo (71)

Mark Hamill - Luke Skywalker (62)

Carrie Fisherová - Leia Organa (57)

Již před přechodem Star Wars pod hlavičku Disney vše bylo ve fázi jednání. Nyní jsou snad i podepsané smlouvy, což asi nikoho nepřekvapí, neboť zejména Hamil a Fisherová jsou za herecké obsazení, do kterého je povolal J.J. Abrams jistě rádi, jelikož od SW ságy žádné další příliš úspěšné role neměli. Ford tenkrát roli Hana neměl příliš rád a hrál ho s nevolí, nyní má však o mnoho více zkušeností a i on se do role jistě vrátí s chutí.

Teď nám nezbývá, než čekat, co vlastně tvůrci vymyslí a v jakém období se bude příběh odehrávat. Navázat na starou trilogii bez časového posunu a předstírat, že je hercům opět třicet, není asi nejideálnější jak pro herce, tak i pro režii - takovou možnost můžeme rovnou vyloučit. Budou tedy filmy spíše o potomcích našich hrdinů, jako Jacen Solo, Ben Skywalker a dalších, přičemž staří hrdinové budou mít role vedlejší, nebo budeme opět svědky toho, jak Han, Luke a Leia zachraňují galaxii, tentokrát jako šedesátníci? Můžeme jen hádat. Jak by řekl mistr Yoda: Temná strana všechno skrývá. Nemožné je vidět budoucnost.

Hovoří se také o tom, že kromě hlavní ságy a několika vedlejších filmů, které jsou v přípravě jedná Disney se stanicí ABC o hraném seriálu. Zda-li se jedná o Star Wars: Underworld, které by mělo dle George Lucase být v pokročilé scenáristické a před-produkční fázi, není ještě zcela jisté.

Zdroje:
- BusinessWeek.com
- CSFD.cz