Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Pragmatik aneb Psané paměti povětšinou podmračeného Padawana IX

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Coudy
25-26
Coudy [Redaktor]
2. Listopad 2013 - 19:14
Opět je to to, na co jsem se těšil už nějakou dobu. Vůbec mi nevadí doba, která trvá na vydání Pragmatika, protože se na tom potom pozná kvalita a čas. Dal jsem ti 10/10 a detaily nechám na mistrech, jako je Viq, Yelly-man, či Pětka. Máš můj obdiv a přeju ti další úspěchy.

I'm one with the Force and Force is with me.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
18. Listopad 2013 - 21:01
Děkuji za komentář a jsem ráda, že jsem nezklamala :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
18. Listopad 2013 - 21:09
Dodatečně čtu komentáře a co nevidím... Pětka? Mistr? That's a terrible joke... :DD

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele klara1
24-25
2. Listopad 2013 - 21:44
Myslím, že k tomuhle můžu říct jenom jedno:
Poznatek:
Podmračený padawan je jedna z nejlepších, ne-li nejlepší, SW fanfikce jakou jsem kdy četla.

Ponaučení plynoucí z poznatku:
Evelynne by měla vydávat kapitoly častěji.

Jinak, jak to řekl Coudy, já jsem na hodnocení nikdy nebyla moc dobrá, takže to nechám na ostatních. U mě je to 10 hvězd jako vždycky. ;)

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracen." - J.R.R. Tolkien

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
18. Listopad 2013 - 21:02
To bych neřekla, že nejsi dobrá na hodnocení... Každopádně děkuji za komentář i za ponaučení plynoucí z poznatku :D

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
0
-1
Obrázek uživatele Halt01
2. Listopad 2013 - 23:23
Chtěl jsem to nechat na zítřek, ale chci ti ukázat, jak moc špatně se chováš, když mi nekomentuješ povídky automaticky pár hodin po jejich vydání (to mé křehké, citlivé srdce zraňuje).
Je to typicky pragmatikovské, čili čistý, nefalšovaný sarkasmus říznutý koncentrovanými zákony schválnosti. Možná oproti minulým dílům je tam méně vtipů, ale to se mi může jen zdát.
Jediná výtka: Ta promluva do duše u fontány mi k tomuhle žánru povídek moc nesedí, je to až moc vážný (můj názor... no koho jinýho vlastně..?).
Každopádně desetihvězdičková spokojenost. Myslím, že ani nemá smysl hodnotit styl psaní, pravopis a podobný rádoby odborný záležitosti. Stačilo to u prvního dílu - kvalita nijak neklesla.

PS: Doufám, že promítnutí Hyuenova odporu k ovocnému čaji není promítnuní tvého odporu k ovocnému čaji. Ovocný čaj je boží! (a zelenej je pěkně hnusnej).
PPS: "Zelený čaj zalitý vodou, která bude mít přesně 80 stupňů, dvě minuty louhovaný, se lžící medu a čtyřiadvaceti kapkami citronové šťávy" má být narážka na jemně perlivou vodu s modrým brčkem a dvěma plátky citronu?

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
18. Listopad 2013 - 21:06
Díky za komentář! :)
Já proti ovocnému čaji nic nemám, ale nejlepší čaj je samozřejmě zelený :P A nebyla to narážka na tvou perlivou vodu s modrým brčkem! :D

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
18. Listopad 2013 - 21:21
Dobrá tedy... tak když už jsem zjistila, že mě Coudy nazval mistrem... pokusím se svému jménu dostát... ale velmi, velmi opožděně :D

V pravopise ti samozřejmě nemám co vytknout...

Jinak, stejně jako Haltovi mi tam trošku nesedlo to s tou fontánou. Ještě si neodpustím poznámku, že bys mohla vydávat častěji, ale to by se pak možná snižovala kvalita, takže ti nechám tvé tempo.

Poznatky se ti velmi povedly, zatímco jsem se klátila smíchy, jsem sice musela několikrát odpovídat na: "Čemu se furt gebíš?" od mého bratra, ale přesto jsem se pobavila, sice ne tak jako u holokronomola, ale pobavila. ;)

Co dodat? Snad jen, že laťku je těžké stále překonávat, ale přesto ti dám (už klasických) 10/10 ;)

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
7. Leden 2014 - 14:47
Na túto poviedku som sa dlho tešil. Je to paradox, že zakaždým, keď som si našiel chvíľu čas a povedal, že by som mohol niečo prečítať, siahol po tvorbe iných autorov. Bol som rád, že je tu nová poviedka od teba, zároveň som sa však obával ju hneď prečítať. Chcel som si nechať "to najlepšie na koniec".

Toto bola už deviata časť a ja som potešený zistením, že ti stále nedochádzajú nápady. S pribúdajúcimi časťami sa síce znižuje efekt... jedinečnej tvorby, ktorá na tomto webe nemala obdoby. To je jednoducho dané a nedá sa to zmeniť. Kvalitou si však nepopustila, udržuješ ju stále veľmi vysoko a časom zlepšuješ niektoré svoje pisateľské techniky, možno na úkor iných vlastností textu.

Spočiatku takmer čisto komediálne dielo sa v tvojom podaní mení na akýsi hybrid satirickej, komediálno-dramatickej poviedky, ktorá začala viac stavať na príbehu a rozvoji postáv (alebo skôr konkrétne jednej postavy). Tvoj štýl je už natoľko vycibrený, že v žiadnej časti nedochádza k prepadom kvality, text je dobre rozložený, dej odsýpa, vtipy sú kombináciou známych opakovaní, na ktorých staviaš od začiatku, a občasných nových prvkov.

Vážnosť sa ti vkráda do poviedky. A mne sa to páči. Príbeh začal pôsobiť prirodzenejšie, akoby v ňom naozaj o niečo išlo (a že aj skutočne ide). Už to nie je len tá čistá "popkornová" šou, ktorá človeka rozveselí, keď má zlú náladu. Teraz ponúka celú škálu emócii... Čím možno pôvodná idea prechádza mierne do úzadia, ale rodí sa nová.

Opisy Chrámu si zvláda na výbornú a považujem to za najlepšiu časť poviedky. Krásne a precízne vyjadrené, účelovo použité. Túžil som tam byť. Modlím sa, aby si raz napísala poviedku z iného súdku, ako je táto, kde využiješ všetky svoje schopnosti. Myslím si, že by si bola lepšia autorka vážnejších diel, v porovnaní s touto poviedku, kde by si dala vyniknúť skvele stavaným opisom, dialógom a prepracovaným postavám. Začínam mať totižto pocit, akoby Pragmatik už nestačil tvojmu potenciálu a brzdil ťa. Príkladom sú práve tieto časti, ktoré vyvolávajú pocit, že sa tam nehodia. Nezapadajú do kontextu ostatných častí poviedky, ktoré sú účelne stavané tak, aby človeka rozosmiali. Každopádne, poviedka rozosmiala aj mňa, ale opisy v chráme ma vyslovene pohladili na duši.

Teraz si uvedomujem, že píšem dosť zmätene a nie veľmi dôsledne. Dúfam, že to ale aspoň sčasti pochopíš. Pokúsim sa o malé zhrnutie:
+ pekné nadviazanie na príbeh, ktorý stále postupne graduje a ja som zvedavý na vyvrcholenie (ak príde)
+ kvalitný humor, aj napriek tomu, že je očakávaný, dokáže vyvolať úsmev na tvári
+ nádherné opisy, bez ďalšieho komentára
+ skvelé dialógy, verné, prirodzené, v akurátnej miere... akoby som tam stál a sledoval to
+ prepojenie toho nášho sveta, konkrétne tvojich myšlienok, názorov, so svetom SW
+ vyrovnaná kvalita počas celej poviedky
+ záverečná myšlienka (s ovocným čajom)
+ postoj k ovocným čajom (presnejšie nečajom)
- mierny nesúlad medzi niektorými časťami poviedky
- pridanie medu do zeleného čaju
- pridanie citróna do zeleného čaju

Opäť raz si ma výborne pobavila. Nepraskala mi bránica od smiechu, ani som sa nikde neváľal nemohúc sa postaviť, ale stále som mal na tvári úsmev a každú jednu vetu som si vychutnával. Hodnotím to na 92 bodov (malo to byť 95, ale citrón a med do značnej miery narúšajú originálnu chuť a vôňu zeleného čaju, ktorá sa tým len zbytočne ubíja :D ). Dúfam, že ťa nikdy neopustí inšpirácia. Veľa šťastia do ďalšej tvorby.

PredsaJa.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
2. Září 2015 - 21:43
Koukám, že moje reakce na komentáře jsou ještě zpomalenější než pohyb mořského koníka, který patří mezi nejpomalejší zvířata na světě. Omlouvat mě může snad jen to, že jsem si tvého komentáře nevšimla; pokud se to vůbec dá brát jako omluva.
Každopádně za komentář moc děkuji :) A co se týče zeleného čaje, nikdy by mě nenapadlo ho kazit medem a citronovou šťávou, ale chtěla jsem, aby náš hrdina měl svůj specifický nápoj. I přes to všechno je na tom ještě dobře - taky jsem ho mohla nechat, aby do zeleného čaje sypal cukr :P

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1