Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Začíná natáčení epizody IX. Připravili jsme souhrn všeho, co zatím víme

Reklama
Napsáno dne 21.7.2018

Prvního srpna začíná natáčení deváté epizody Star Wars a v tomto článku jsme si pro vás připravili shrnutí veškerých informací, které o epizodě IX zatím víme.

Základní informace

Scénář napsal J.J. Abrams a Chris Terrio, režie se ujmul J.J. Abrams, který měl na starosti první epizodu nové trilogie, Sílu se probouzí. Zatím sice nevíme, jaký bude mít film podtitul (pracovní název je TrIXie), víme však to, že se do kin dostane 19. prosince 2019, tedy přibližně jeden a půl roku po Solo: Star Wars Story. Abrams koncem minulého roku uvedl, že film spojí všechny tři trilogie. Velmi pravděpodobně se dočkáme časového skoku v řádu měsíců až let, což víme díky Johnu Boyegovi, herci Finna, který řekl, že prvním krokem, který musí udělat, je nechat si narůst vlasy.


Postavy

Návraty: S jistotou můžeme říct, že se vrátí tyto postavy: Rey (Daisy Ridley), Poe (Oscar Isaac), Finn (John Boyega), Kylo Ren (Adam Driver), generál Hux (Domhnall Gleeson) a poručice Connix (Billie Lourd). To, zda se vrátí také postavy Benicia Del Tora (DJ), Gwendoline Christie (Phasma) a Lupity Nyong'o (Maz Kanata), však potvrdit nemůžeme, jelikož sami herci uvedli, že neví, zda se ve filmu objeví. To samé platí i o Snokovi, přičemž Andy Serkis uvedl, že by rád „prodloužil jeho život“.

Nové postavy: Zatím byla potvrzena jen jediná nová postava, kterou si zahraje Keri Russell. Ve filmu má mít hodně akčních scén. Moc sice o této postavě nevíme, ale článek o ní jsme psali zde. Podle posledních informací by měly přibýt ještě dvě další výrazné nové postavy.

Jak to bude s Leiou a Lukem: Lucasfilm v lednu 2017 potvrdil, že postava zemřelé Carrie Fisher nebude „oživena“ pomocí CGI. Ve filmu se tedy Leia pravděpodobně vůbec neobjeví. Luke by se však mohl vrátit v podobě ducha, čemuž napovídá i to, že se Mark Hamill oholil, což by mohlo znamenat návrat jeho mladší podoby.

Překvapení a spekulace: Největším překvapením tohoto filmu bude návrat jedné postavy z originální trilogie a není jí nikdo jiný než gambler a pašerák Lando Calrissian, kterého ztvární Billy Dee Williams (Lando v epizodách V a VI). Spekuluje se také o návratu ducha Obi-Wana Kenobiho v podání samotného Ewana McGregora.

Lokace

Zatím oficiálně nevíme o žádné lokaci, která by se mohla v epizodě IX objevit. Objevily se ale spekulace, že bychom se mohli dočkat návratu planety Naboo, na které by se pořádal potenciální pohřeb princezny/generálky Leiy. Tyto informace jsou však nepotvrzené a jedná se o pouhé spekulace!

Druhou planetou, která by se mohla ve filmu objevit, je Yavin IV - o tomto světě se začalo mluvit poté, co bylo odhaleno, že se epizoda IX bude z části natáčet ve stejných ateliérech, ve kterých se natáčely scény Yavinu IV pro Rogue One: Star Wars Story. Je ale také možné, že se ateliéry přestavěly pro jinou lokaci.

Hudba

O hudbu se nepostará nikdo jiný než John Williams, který dělal hudbu pro všechny předešlé Star Wars epizody a skladbu Adventures of Han z Solo: Star Wars Story. Williams však uvedl, že to pravděpodobně bude poslední Star Wars film, na kterém se bude podílet.