Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Padawan Navtal-Ilum

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
28. Říjen 2013 - 20:48
Takže, tvé chyby:

1) Ohraný… za příběh tohoto typu mě vypískali už o prázdninách, natožpak teď…

2) Krátký...
Tvou povídku dokážu shrnout do jednoho souvětí, což je samozřejmě špatně: „Padawani odletěli na Ilum, zde je přivítal Yoda, přičemž nezapomněl na varování, aby se vrátili do západu slunce, děti tedy vešly do jeskynního systému a na rozcestí se rozdělili, ale po chvíli někdo spadl do díry, ostatní ho tedy solidárně vytáhli a hle - hrdina tu našel i ten krystal!“

3) Pravopis (tahle část kritiky bude obsáhlá)
a) Naprosto neumíš napsat uvozovky, tohle je špatně: ,,Co mu hodit lano?“Navrhovala Atarax. (spodní uvozovky se nepíšou čárkami; po koncových uvozovkách, pokud píšeš, kdo to řekl, se začíná malým písmenem; dále pro větší přehlednost to po každém promlouvajícím „odentruj“ – ale to je jen estetický detail)
b) Za tečkami, čárkami, vykřičníky, otazníky atd. se píše mezera
c) Nesmím samozřejmě zapomenout na pravopis… buď jsou to u tebe samý holky (jakožto, že ne) nebo neumíš shodu podmětu s přísudkem (jakožto, že jo)

Mé hodnocení… dala bych nulu… ale to tu není… tak jednu hvězdičku za statečnost…

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+5
-1
Obrázek uživatele Hondo-věčně opilý pirát
23-24
28. Říjen 2013 - 20:54
Takže… Začnu tím pozitivním _________ …. To by bylo asi vše. Byla to jedna z mála povídek, co jsem dočetl celou, protože byla kratší než můj nick… Kdyby bylo možné dát 0 bodů, určitě bych dal hluboce do mínusu, protože: Jak už jsem řekl, byla přespříliš krátká, uspěchaná a dost kopírovala díl TCW…. Byla to (teď nepřeháním) nejhorší povídka co jsem kdy dočetl!

+1
+5
-1
Obrázek uživatele Gregor
25-26
28. Říjen 2013 - 21:00
No, tak jak mě v kantýně varovali, říkal jsem si, že to nebude tak hrozné. Mýlil jsem se. Já nechci moc opakovat, co tu psali již ostatní a tak to shrnu. Krátký okopírovaný děj s více pravopisnýma chybama, než by udělal šimpanz. Promiň, je to kruté, ale je to tak. Bez urážky, ale myslím, že toto střčí do kapsy i Extravagantní Extravagance. Dávám jednu hvězdičku a to jen proto, že nejde dát nula :P

"It's okay. Don't be afraid to say it—dead, death, the dead. It isn't going to go away, and if we don't face it, we'll just make it bigger than it really is. Can't live without death, can't die without life." - Kal Skirata

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
28. Říjen 2013 - 21:22
Takže.. dovolil bych si vypsat všechno, co je na téhle povídce špatně: "Tento příběh hovoří o jediském padawanovi Navtalovi který si právě letí pro svůj krystal do světelného meče na planetu Ilum. Letělo s ním dalších pět padawanů,twiľek Nivura Wun, mon calamarian Belinesa Tsun, sullustan Niuk Niuv a bothanka Atarax Kin a poslední bith Kod Sie.
Když jsme přistáli čekal na nás mistr Yoda a ukázal nám jeskyni do které půjdeme pro krystaly.Použil sílu a a pomocí strojového mechanismu otevřel dveře.,,Jestli do západu slunce zpět nebudete tak uvíznete tam na jednu zdejší noc.“Řekl nám mistr Yoda než jsme vešli dovnitř.Bylo tam pět chodeb.Nemohli se jsme dohodnout kdo kterou chodbou kdo kterou chodbou půjde. ,,Co třeba zkusit kámen,nůžky,papír?“.Navrhl Niuk. Dopadlo to tak že já šel do prostřední,Atarax a Belinesa do levých chodeb a Nivura a Kod do pravých chodeb.
Jen sem tak šel a rozhlížel se jestli náhodou neuvidím svůj krystal ale v tu chvíli jsem uslyšel hlasité,,Uáááá!
Běžel jsem tam odkud jsem uslyšel křik a uviděl jsem Nivuru jak sedí na dně díry a tiše vzlyká.Všichni jsme se k němu seběhli a radili se.,,Co mu hodit lano?“Navrhovala Atarax.,,Ale to nepůjde,kde chceš to lano vzít?“Otázal se se Niuk.,,Co třeba spojit své síly a Silou ho vytáhnout ven?“Všichni souhlasily a tak jsme to provedly.
Když jsme to provedly tak jsem něco zahlédl dole v díře....a světe div se byl to krystal....můj krystal." A to by bylo všechno... A z toho důvodu dávám celé dvě hvězdičky...
EDIT: Ale vidím, že jsi očividně chtěl mít průměr 1*, takže ti to nebudu kazit a dám jen jednu hvězdičku...

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
28. Říjen 2013 - 22:03
Komentář napíšu krátce jako ty povídku. Je moc krátká. THE END!
EDIT: Gang Anakina Sola mi dal dislike B-)

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
-4
-1
Obrázek uživatele Hondo-věčně opilý pirát
23-24
29. Říjen 2013 - 13:18
Já ti dal dislike a v žádném jeho gangu nejsem... prostě si mu vytkl málo chyb!!!

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
31. Říjen 2013 - 13:50
Málo chyb? Takže další chyby: malá a velké písmena, stačí?
EDIT: Napsal jsem další chxbx, Stejně zase disliky. Nechápu vás.
EDIT: Napsal jsem další chyby, Stejně zase disliky. Nechápu vás.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
-9
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
30. Říjen 2013 - 15:00
Očividně ne...

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+6
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
8. Listopad 2013 - 14:56
Však já tebe taky ne.

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Anakin Solo
29. Říjen 2013 - 14:12
Já žádný Gang nemám...

"Věk víc než jen počet úderů srdce je. Věk je, kolik chyb udělala jsi"
―Yoda

"Síla je vše a vše je síla."
-Vergere

+1
-5
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
28. Říjen 2013 - 21:41
Ohraný příběh s Ilumem, velmi stručně napsané a nedostatek času, který tomu byl věnován. Tak by se to asi dalo zjednodušit. Na druhou stranu to není zas až tak strašné, abych tomu chtěl dát "kdyby bylo možné 0 hvězdiček" jako ostatní. No, dám tomu tři, ale nevím jestli to netáhnu nahoru.

Vybrat si jako téma Ilum je čistá šílenost. Bylo to zpracované už několikrát, takže každé další zpracování musí být lepší než ty předchozí, jinak to nezaujme. Je lepší si vymyslet vlastní téma, prostě neopakovat už vymyšlené.

V povídce nejsou žádné detaily, myšlenkové rozbory apod.. Pokud by někdo neznal prostředí (tzn. neviděl seriál), tak by se v tom asi jen těžko vyznal. Příště bych očekával něco mnohem detailnějšího s popisy postav a jejich myšlenkami, abych se dokázal do povídky vžít. To se v této povídce rozhodně nepovedlo.

Pravopis je sice v pohodě, ale stylizace pokulhává. Za tečkami a čárkami se píše mezera, stejně jako za uvozovkami - ty je navíc dobré ukončovat. K odstavcům ti toho moc neřeknu, v této povídce si text sice rozdělil správně, ale moc ho nebylo, takže nemůžu posoudit zda ve větší povídce by sis vedl lépe.

Poslední věc kterou zmíním je ta, že pokud chceš napsat dobrou povídku, musíš tomu věnovat více času (pokud nemáš dar na psaní či deset napsaných povídek za sebou). Nemusíš povídku napsat během víkendu, dej tomu tolik času, dokud s tím sám nebudeš spokojený - s vědomím, že víc udělat nemůžeš.

To je tak vše, bylo by hezké, kdybys to po této povídce nevzdal, ale pokusil se napsat něco originálního, co by dokázalo zaujmout!

P.S.: Kolem pomlčky se taky dělají mezery - pokud tuto chybu uděláš už v nadpisu, dáváš tím najevo, v jakém duchu se povídka asi ponese (nedobrém).
EDIT: Ten pravopis v pohodě beru mírně zpět.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Wampyrelli
29-30
8. Duben 2014 - 21:53
No, nevim, jestli by mi dodalo sebevědomí, kdybys mi napsal k povídce komentař delší, než je povídka sama :D

A cup of tea is prepared faster when you're burning in hell.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
8. Duben 2014 - 22:11
Njn, co nadělám :D

Btw, tvoje poslední povídka má (bez sedmi) 3000 slov. Tuto výzvu přijímám!

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Wampyrelli
29-30
21. Duben 2014 - 1:55
Jasně, dodělej mě! Už jen to, že těch 23 strán je nejvíc textu, co jsem kdy naflákal, a že Yelly-man se mi chlubí s dávno hotovou Niv Ceuelasu s trojnásobkem stránek, mi moc sebevědomí nepřidává :D

A cup of tea is prepared faster when you're burning in hell.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Halt01
28. Říjen 2013 - 23:33
Solo, Solo, Solo...
Krátké jako paměť žížaly po deseti pivech. 10* dávám se stejnou vážností s jakou byla psána tato povídka.

+1
-6
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
29. Říjen 2013 - 9:57
Co to meleš, ty vořechu? Vždyť takhle posíláš celý systém hodnocení do kopru! Ty už vážně nevíš, jak na sebe upozornit...

JAMU

+1
+12
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
8. Listopad 2013 - 14:54
Hele, já taky dala 10 hvězdiček. Sice tam byly pravopisné chyby a bylo to krátké. Pobavilo mě to a líbilo se mi to celkově.

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
-9
-1
Obrázek uživatele Darth Nihilus
25-26
17. Listopad 2013 - 15:39
Tohle může napsat jen člověk se dvěma promilema alkoholu v krvi a výš!

"Mě je naprosto šumák, co si dáváte do podpisů" -Pětka

+1
+7
-1
Obrázek uživatele Anakin Solo
17. Listopad 2013 - 16:08
Děkuju Asajj

"Věk víc než jen počet úderů srdce je. Věk je, kolik chyb udělala jsi"
―Yoda

"Síla je vše a vše je síla."
-Vergere

+1
-8
-1
Obrázek uživatele Kapitán Rex 007
7. Listopad 2013 - 20:37
Moc krátké, pravopisné chyby.

Život je návykovej a někdy zabíjí.

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Palpi
23-24
9. Duben 2014 - 15:21
Drahý Solo. Budu trochu upřímný. Ta povídka stála za starou bačkoru. Zní to spíše jako krátká povídka z čítanky pro první třídu. Stačí jen když tomu budeš věnovat trochu více času např. jako já který psal povídku dva měsíce ( Furt nedopsanou. :D). Ve výsledku to nebylo nic originálního.
Můžeš i uvažovat o tom, že si ji napíšeš na nečisto a pak se nad tím zamyslíš a vzorně ji napravíš. Dávám podprůměr tedy 4*. Snad tato hodnocení budou pro tebe dostatečnou motivací k mnohem lepší práci. Nevzdávej to a piš dál. ;) Vkládám v tebe důvěru.

Ale pamatuj je lepší napsat jednu delší a epickou povídku než několik krátkých povídek které jsou dobré leda tak k pohnojení pole.

I mistr tesař si někdy utne pravou ruku.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Anakin Solo
9. Duben 2014 - 16:01
Já vim...tohle jsem tak nějak nedomyslel....Děkuju za rady.

"Věk víc než jen počet úderů srdce je. Věk je, kolik chyb udělala jsi"
―Yoda

"Síla je vše a vše je síla."
-Vergere

+1
0
-1