Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Souhrn veškerého Star Wars obsahu, který bude na streamovací službě od Disney

Reklama
Napsáno dne 31.8.2018

O streamovací službě od Disney se mluví už nějakou dobu a postupně se o ní začínáme dozvídat více a více informací. K dnešku víme, že na platformě má být více než 500 filmů a 7000 epizod seriálů. To je sice podstatně méně než konkurenční Netflix, ale zato chce Disney Play, jak se začalo službě přezdívat, zaujmout nižší cenou. Spekuluje se o 5 dolarech na měsíc (nejlevnější balíček Netflixu v SD stojí $8, v HD $11 a v UHD $14). Služba by měla startovat na podzim 2019. Pojďme se tedy podívat, jaký Star Wars obsah na Disney Play můžeme očekávat.

Hraný seriál Jona Favreau - Podzim 2019

Největším tahákem celé služby by měl být první hraný Star Wars seriál, na jehož scénaři pracuje Jon Favreau, režisér prvního Iron Mana a Knihy džunglí. Seriál byl oznámen v listopadu 2017 a na premiéře Solo: Star Wars Story jsme se dozvěděli, že Favreau napsal scénář již pro prvních pět epizod z desíti. Favreau zde také dodal, že speciální efekty budou na opravdu vysoké úrovni a přirovnal je k těm v Knize džunglí. V této době by už tedy měl mít hotovo. Natáčení má dle spekulací začít v říjnu a rozpočet na jednu epizodu by měl být okolo 10 milionů dolarů (to je přibližně stejně jako rozpočet na jednu epizodu sedmé série Hry o trůny).

A o čem seriál bude? Oficiálně víme jen to, že se bude odehrávat 7 let po bitvě o Yavin, resp. 3 roky po konci šesté epizody. Na řadu tedy zase přichází spekulace, které říkají, že se seriál bude zaměřovat na planetu Mandalore, která se po pádu Impéria ocitla v nepokojích a seriál bude sledovat jeho obnovu do dřívějšího stavu a také to, jaké obrovské dopady má Mandalore na galaxii. Toto téma by dávalo smysl, jelikož Jon Favreau daboval v seriálu Klonové války mandaloriana Pre Vizslu.

Seriálu se dočkáme na podzim 2019. Osobně očekávám, že tento seriál bude dostupný okamžitě po startu platformy.

Sedmá série Klonových válek - Konec roku 2019

Na letošním Comic Conu v San Diegu nás čekalo obrovské překvapení - obnovení seriálu Klonové války a oznámení jeho poslední sedmé série. Dvanáct epizod by mělo uzavřít příběh seriálu a dovést nás k událostem třetí filmové epizody, Pomsta Sithů. Chybět nebudou oblíbené postavy - Ahsoka, Anakin, Obi-Wan, kapitán Rex.. - ani oblíbené příběhové linky - např. obléhání Mandaloru.

Sedmá série bude mít premiéru někdy na konci roku 2019. Trailer s českými titulky si můžete pustit zde.

Seriál Star Wars Resistance - Podzim 2019

Jak už název napovídá, tento zcela nový animáč se bude zaměřovat na členy Odboje. Půjde o 2,5D animovaný seriál inspirovaný anime, který je určen primárně pro děti. V čele tohoto seriálu stojí Dave Filoni, který stál za seriály Klonové války a Povstalci.

Děj seriálu se bude odehrávat šest měsíců před Sílou se probouzí. Hlavní postavou bude Kazuda „Kaz“ Xiono, pilot Odboje, který dostal od Poea za úkol špehovat První řád. Kaz se tak v přestrojení mechanika vydává na čerpací stanici Colossus, kde se setká s týmem Fireball, skupinkou mechaniků, kteří si vydělávají závoděním a akrobatickým létáním. Na této stanici však není vše v pořádku a Kaz musí vypátrat spojence Prvního řádu a špehovat je. V seriálu se dočkáme také známých postav, jako je Poe Dameron, kapitánka Phasma, BB-8 a Leia Organa.

První série má premiéru již 7. října 2018 na Disney Channel, na Disney Play se tedy na 99 % dostane již při startu. Druhá série bude podle mě exkluzivně pouze na Disney Play. Trailer na první sérii s českými titulky si můžete pustit zde, video, které vás seznámí s hlavními postavami, zde.

Star Wars epizody a spin-offy - Ano, ale...

U filmů to začíná být komplikovanější. Licence na vysílání všech Star Wars snímků, které byly vydány do roku 2018, totiž vlastní až do roku 2024 americká televizní stanice Turner Broadcasting, jež licence zakoupila v roce 2016, kdy Disney ještě nad streamovací službou nepřemýšlelo. I když se Disney snaží práva získat zpět, je téměř jisté, že epizody I - VII a spin-offy Rogue One a Solo nebudou při startu služby dostupné, což je ohromná škoda.

Novější snímky, kterých se licence netýká, tedy ty od epizody IX, na platformě budou. Zatím se neví, jak dlouho po premiéře se na Disney Play filmy objeví, ale já očekávám okolo 40 - 60 dní, tedy asi měsíc před vydáním na DVD a Blu-Ray.

Starší seriály: Povstalci a Klonové války - Podzim 2019 ?

Pokud Disney nerozprodalo exkluzivní licence i na tyto seriálu, měly bychom se jich dočkat hned při startu platformy. Složitější to ale může být se šestou sérií Klonových válek, jelikož ta nikdy nevyšla nikde jinde než na Netflixu. Uvidíme, zda bude Myšák s Netflixem vyjednávat :-).

Předpověď: Seriál, který bude sledovat osudy Ezry, Thrawna, Ahsoky a Sabine

Asi se všichni shodneme na tom, že konec seriálu Povstalci nebyl koncem příběhu jeho postav. Ahsoka Tano a Sabine Wren se po bitvě o Endor vydávají hledat Ezru Bridgera a Hera vychovává svého syna Jacena. Dave Filoni by však nikdy nenechal příběh otevřený, pokud by ho nechtěl později dokončit. Proto si myslím, že se dočkáme seriálu, který bude dále sledovat osudy těchto postav.

Ahsoka Tano a Sabine Wren se vydají hledat Ezru, který je nucen spolupracovat s Thrawnem, aby se spolu dostali z neprozkoumaných Neznámých oblastí, ve kterých Thrawn dříve žil. Ahsoka a Sabine nebudou na hledání samy, bude jim totiž pomáhat Jacen Syndulla a jeho matka Hera.

Příběh, kde Thrawn spolupracoval s někým jiným, jsme už tu jednou měli v Thrawn: Alliances, kde Thrawn pomáhá Anakinovi Skywalkerovi najít Padmé Amidalu a později i Darth Vaderovi se zničením „narušením Síly“, na které je upozornil císař Palpatine. Tento příběh byl skvělý, a proto si myslím, že si tento seriál zaslouží zrealizování.

Tento seriál bych však neočekával dříve než v druhé polovině 2020.